Како да подесите подразумевани тип УСБ везе у Андроиду 6.0

Ако имате Андроид уређај који сте ажурирали на Андроид 6.0, без сумње сте схватили да сваки пут када повежете свој уређај преко кабла за пренос података са рачунаром, он подразумевано прелази у режим пуњења. Ако желите да пренесете фотографије са уређаја на рачунар, морате да повучете таблу са обавештењима, додирнете икону УСБ везе и одаберете МТП или ПТП протокол да бисте приступили датотекама на свом уређају. У старијим верзијама Андроид-а постојала је опција да се подеси подразумевани тип УСБ везе тако да га не бисте бирали сваки пут када повежете свој уређај. У Андроиду 6.0, чини се да су опције нестале. У ствари, премештен је и можете му приступити само ако сте омогућили опције за програмере.

Да бисте сада поставили подразумевани тип за УСБ везу, морате да имате омогућене опције програмера у Андроид-у. Једноставно не постоји начин да се то заобиђе. Ако већ имате омогућене опције за програмере, можете прећи на следећи корак и поставити подразумевану за УСБ везу, ако не, прво их омогућите.

Са омогућеним опцијама за програмере, идите у апликацију Подешавања и додирните Опције за програмере. Померите се надоле до одељка „Умрежавање“ подешавања и видећете опцију „Изаберите УСБ конфигурацију“. Додирните га и изаберите подразумевани тип који желите да поставите.

Повежите свој уређај са рачунаром и сачекајте. Ако се не појави у истраживачу датотека, проверите да ли Виндовс тражи управљачке програме. Ако јесте, дозволите му да претражи и инсталира све управљачке програме који су му потребни. Ово се може догодити чак и ако сте повезали свој Андроид уређај са рачунаром под истим типом везе. Немојте искључивати уређај и дозволити Виндовс-у да заврши инсталирање драјвера. Следећи пут када повежете свој уређај, подразумевано ће бити изабран тип везе који сте поставили.

  10 најбољих праћења присутности запослених за мала и средња предузећа

Ова промена направљена на Андроиду била је прилично непотребна. Не би била велика ствар да се опција једноставно преселила на другу локацију, али то је учињено и такође је учинило обавезним укључивање опција за програмере.