Како да поправите грешку ДирецТВ 771, 40

Цена претплате на кабловску услугу и квалитет њене услуге је одличан разлог да се одустане од услуге у корист или сервиса за стримовање медија као што су Хулу, ХБО Мак и Нетфлик.

Кабловске услуге могу коштати више од неколико стриминг услуга заједно, али их многи људи и даље користе, често зато што услуге стриминга географски ограничавају садржај.

Грешка ДирецтТВ 771, 40

ДирецтТВ

ДирецТВ је АТ&Т-ова кабловска услуга и није јефтина. Ради са просечном кабловском кутијом или пријемником и кошта између 65 и 85 долара. Број канала које добијате варира, а скупље претплате ће вам такође дати ХБО Мак.

Поправи грешку ДирецтТВ 771, 40

Кабловске услуге су подједнако подложне грешкама и проблемима као и услуге стримовања. Кабловска услуга у суштини испоручује садржај преко жичане везе и ова веза може наићи на проблеме. Проблем може бити у услузи или у хардверу који се користи за пријем сигнала.

Грешка ДирецТВ 771, 40 значи да ваш пријемник не може да се повеже са вашом сателитском антеном или има проблема у комуникацији са њом. Проблем може бити у пријемнику, СВиМ адаптеру или самој сателитској антени.

Ево неколико ствари које можете покушати да поправите грешку ДирецТВ 771, 40.

1. СВиМ адаптер за циклус напајања

СВиМ адаптер је у основи оно што повезује сателит са пријемником. То је суштински део везе.

Искључите СВиМ адаптер из извора напајања.
Сачекајте 10-15 секунди.
Поново укључите адаптер.

2. Проверите да ли има препрека за сигнал

Сателит прима сигнал који се преноси на пријемник и ваш ТВ. Ако га нешто блокира, добићете грешку ДирецТВ 771, 40.

Уверите се да ваш сателит није блокиран ничим и да није променио правац. Будите пажљиви када га прегледате и ако сумњате да би могло бити опасно доћи до сателита, затражите техничку подршку од АТ&Т-а.

3. Проверите пријемник

Уверите се да пријемник нема лабаве каблове. Прегледајте задњи део и (прво га искључите из струје) и уверите се да је све исправно уметнуто и зашрафљено.

4. Лоши временски услови

Екстремно време може да омета сигнал на вашој сателитској антени. У овом случају, мало се може учинити осим чекати да се време поправи.

Ако живите негде где зими има снега, могуће је да се снег накупио и замрзнуо на суду. Мораће да се очисти. Позовите АТ&Т подршку и они ће послати техничара да обави посао.

Закључак

Ако ништа друго не успе, контактирајте корисничку подршку. АТ&Т препоручује да то урадите јер ово може бити проблем са сателитском антеном који не бисте требали покушавати сами да поправите.