Како да поправите грешку „Диск за гребање је пун“ у Пхотосхопу

Пхотосхоп је сјајна, иако сложена апликација за учење. Самим алатима је потребно време да се науче, а након тога вам је потребна пракса. Тамо где учење коришћења свих алата одузима довољно времена, решавање свих грешака које вам Пхотосхоп баци је сасвим другачији задатак. Када неко инсталира Пхотосхоп на свој систем, претпоставља се да је систем способан да рукује апликацијом у смислу РАМ-а и процесорских способности. Уз то, чак и ако би ваш систем требало да буде у стању да рукује Пхотосхоп-ом, можда ћете више пута добијати грешку „Диск за гребање је пун“ која вас спречава да наставите да радите на датотеци. Ево како да га се решите и шта узрокује његово појављивање.

Сцратцх Диск се односи на драјв у који је инсталиран Пхотосхоп. Подразумевано, он користи само тај диск као ‘сцратцх диск’. Сцратцх диск је оно што Пхотосхоп користи као виртуелну диск јединицу да надокнади РАМ када је при крају. Ако и диск за гребање и РАМ постану недовољни да би апликација радила, добићете грешку „Диск за гребање је пун“.

Да бисте ово поправили, потребно је да Пхотосхоп-у дате више РАМ-а и/или више простора на диску за рад. Отворите Пхотосхоп и идите на Едит> Преференцес. У прозору Преференцес идите на картицу „Перформансе“. Овде можете дозволити Пхотосхоп-у да користи више РАМ-а у одељку „Употреба меморије“. Подразумевано је подешено на 60%, али можете дати и више.

Ово ће захтевати да Пхотосхоп користи мање простора на диску за гребање, али није гаранција да нећете поново видети грешку на диску за гребање. Право решење је да му се да више простора на диску за гребање. Приметићете одељак Сцратцх Диск одмах испод одељка за коришћење меморије где ће, подразумевано, бити проверен само један диск. Једноставно дозволите апликацији да користи друге партиције као дискове за гребање и можда никада више нећете видети грешку.

  Како направити прилагођене директиве у Ангулар-у

Ако не желите да дозволите апликацији да користи друге партиције диска, размислите о повећању оне коју користи. То је много сложеније решење и ако не знате како да правилно спојите дискове, можда ћете на крају изгубити датотеке. Простор који Пхотосхоп користи се не користи трајно, тако да не губите простор на диску. Лично сам искусио да грешка нестаје ако се Пхотосхопу да више драјвова за коришћење за дискове за гребање, чак и када му није било дозвољено да користи више РАМ-а.