Како да поправите грешку „Проверите своју Ви-Фи везу“ на фотографијама у оперативном систему Виндовс 10

Апликација Фотографије у оперативном систему Виндовс 10 вам омогућава да увезете фотографије из фасцикле или УСБ уређаја. Мицрософт је недавно додао нову функцију увоза која вам омогућава да преносите фотографије са телефона преко ВиФи мреже. Ова функција функционише са пратећим апликацијама које морате да инсталирате на свој Андроид телефон или иПхоне. Још увек је у бета верзији тако да ће сигурно бити неколико проблема. Један проблем који се понавља са апликацијом Пхотос и Пхотос Цомпанион је тај што понекад фотографије не успеју да се пренесу и добијете грешку „Провери своју Ви-Фи везу“.

Ова грешка тешко да је резултат проблема са ВиФи мрежом. Грешка се појављује чак и када су и телефон и рачунар повезани на исту, стабилну ВиФи везу. Грешка не пружа никакве информације о решавању проблема осим да провери ваш ВиФи и то не помаже. Ево неколико ствари које можете покушати да поправите са грешком „Провери своју Ви-Фи везу“.

Можете покушати да поново покренете свој ВиФи рутер, и рачунар и телефоне пре него што испробате било које од других решења у наставку.

Затворите апликације

На радној површини затворите апликацију Фотографије и на телефону затворите/изађите/затворите апликацију Пхотос Цомпанион. Поново отворите обе апликације и покушајте да пошаљете фотографије. Ово је основно решење, али има ниску стопу успеха.

Пошаљите мање слика

Ако покушавате да пошаљете, на пример, десет слика преко ВиФи мреже, а стално добијате грешку „Провери своју Ви-Фи везу“, покушајте да пошаљете слике у мањим серијама. Апликација Фотографије и апликација Пхотос Цомпанион немају ограничење колико фотографија може да се пошаље, али када ова грешка почне да се појављује више пута, требало би да покушате да поделите фотографије на мање групе. Започните слањем само једне или две фотографије. Када буду успешно послате, можете покушати да пошаљете више фотографија одједном.

  Како евидентирати време покретања и искључивања у Виндовс-у

Пошаљи прву или последњу фотографију

Ако шаљете десет фотографија, а оне и даље не успевају да пошаљу, покушајте да пошаљете прву или последњу фотографију у групи фотографија коју желите да пошаљете. Чини се да ово има прилично високу стопу успеха.

Деинсталирајте пратећу апликацију

Ако све друго не успе и грешка „Провери своју Ви-Фи везу“ се стално појављује и ниједно од горе наведених решења не функционише, покушајте да деинсталирате и поново инсталирате апликацију Пхотос Цомпанион. Ако сматрате да је ово функција без које не можете да живите, такође можете покушати да деинсталирате и поново инсталирате апликацију Фотографије на Виндовс 10.