Како да поправите грешку 0кц1900101 приликом ажурирања оперативног система Виндовс 10

Ажурирање оперативног система Виндовс 10 Април ака Спринг Цреаторс Упдате је сада доступно. Можете да сачекате да се ваш систем ажурира путем Виндовс ажурирања или можете ручно да преузмете ажурирање да бисте одмах добили Спринг Цреаторс Упдате. Не иду сва ажурирања глатко и пошто је ово велико ажурирање функција, можете очекивати да ће све врсте ствари поћи наопако. Неки корисници виде грешку 0к800ф081е за коју имамо исправку. Друге грешке ће наставити да се појављују како се све више корисника ажурира. Ако добијате грешку 0кц1900101, постоји исправка и за то.

Да бисте исправили грешку 0кц1900101, мораћете да уредите Виндовс регистратор и то захтева административна права. Топло препоручујемо да направите резервну копију Виндовс регистра пре него што испробате ову исправку. То је дато сваки пут када одлучите да уредите регистар, али када се спустите на природу поправке, пожелећете да имате резервну копију.

Поправи грешку 0кц1900101

Прво, морате да уклоните све додатне језике које сте додали у Виндовс 10. Требало би да имате само један језик на вашем систему. Нема ограничења у погледу тога који језик треба да буде, али треба да постоји само једно. Можете да уклоните језик из апликације Подешавања.

Отворите апликацију и идите на Време и језик. Изаберите картицу Регион и језик и изаберите језик који желите да уклоните. Кликните на дугме Уклони испод њега. Поновите за све додатне језике које сте инсталирали.

Направите резервну копију Виндовс регистра.

Отворите Виндовс регистар тако што ћете откуцати „регедит“ у Виндовс претрази или употребити оквир Рун (Вин + Р) и откуцати „регедит“ да бисте га отворили. Идите до следеће локације.

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftProvisioning

Избришите све кључеве испод кључа за обезбеђивање. Ако вам се ово чини превише ризично, прочитајте алтернативну опцију. Ако сте одлучили да избришете кључеве, можете поново покренути ажурирање и требало би да функционише. Када се ажурирање заврши, кључеви ће аутоматски бити враћени у регистар без да морате ништа да радите.

  Како инсталирати екстензије изван Виндовс продавнице у Мицрософт Едге-у

Ако не желите да избришете кључеве, имате алтернативну опцију. Пронађите други систем који користи Виндовс 10. На том систему идите на ову локацију, копирајте све тамо. На свом систему идите на исту локацију и замените датотеке које сте копирали са другог система.

C:WindowsProvisioning

Затим се вратите на други систем који имате при руци и отворите регистар. Извезите кључеве са следеће локације и инсталирајте их на свој систем, тј. ону где добијате грешку 0кц1900101.

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftProvisioning

Покрените ажурирање поново и овај пут не бисте требали имати проблема. Ова исправка ће функционисати без обзира на коју верзију оперативног система Виндовс 10 покушавате да ажурирате.