Како да поправите грешку 0к800ф081е на ажурирању Виндовс 10 Спринг Цреаторс

Виндовс 10 Спринг Цреаторс Упдате је уживо на продукцијском каналу. Сада можете добити ажурирање Спринг Цреаторс или преко Виндовс ажурирања или алатке за креирање медија. Пошто постоји велико ново ажурирање које значи само једну ствар; грешке и грешке. Очигледно ћемо покривати њих и њихова решења како их све више буде испливало на површину. Тренутно, неки корисници виде грешку 0к800ф081е када покушавају да ажурирају на Спринг Цреаторс Упдате. Ова грешка доводи до неуспешног ажурирања. Ево потенцијалног решења.

Проверите поруку о грешци

Виндовс користи генеричке кодове грешака, тако да, ако видите грешку 0к800ф081е, прво морате да проверите евиденцију грешака. Идите на следећу локацију на рачунару и проверите ТКСТ датотеку под називом сетуперр.лог. отвориће се помоћу Нотепад-а.

C:$WINDOWS.~BTSourcesPanther

Ако је пријављена грешка следећа, или нешто слично, на пример, у вези са Виндовс Медиа Плаиер пакетом, онда ће исправка у наставку бити добра за вас.

Операција није успела: Додај [1] пакет Ц:$ВИНДОВС.БТФОДсДУф5д394а9-б4ф4-457ц-б5ф8-438а6б8е72а0Мицрософт-Виндовс-МедиаПлаиер-Пацкаге31бф3856ад364е35~амд64~~.цаб. Грешка: 0к800Ф081Е[gle=0x000000b7]

Датотека евиденције може да садржи друге поруке о грешци и друге кодове грешака. Ако је грешка 0к800ф081е наведена, покушајте са овом исправком.

Поправи грешку 0к800ф081е

Грешка 0к800ф081е има везе са пакетом функција медија који сте можда инсталирали на свом систему, или можда, ако користите Виндовс Н, пакет долази унапред инсталиран. Да бисте решили проблем, морате да се решите пакета, ажурирате Виндовс 10 на Спринг Цреаторс Упдате, а затим га поново инсталирате.

Да бисте уклонили пакет медијских функција, налепите следеће на траку локације у Филе Екплорер-у.

Control PanelPrograms

Кликните на „Укључите или искључите Виндовс функције“.

  Како креирати локални налог док подешавате Виндовс 10

Отвориће се још један прозор. Сачекајте да се листа функција попуни и потражите Медиа Феатурес на листи. Поништите избор опције, кликните на Ок и за добру меру поново покрените систем. Можда мислите да је у реду да прескочите поновно покретање, али уштедите себе у будућности и поново покрените систем.

Након поновног покретања, поново покрените ажурирање и требало би да прође без проблема ако је ова грешка била једина ствар која га је задржавала. Ако постоје друге грешке које узрокују неуспех ажурирања, мораћете и да их решите.

Такође је вредно прегледати наш пост о припреми вашег система за ажурирање који наводи основне ствари које треба да урадите да бисте били сигурни да ажурирање не успе. Ако то не помогне, можете ићи на нуклеарну енергију и извршити чисту инсталацију.