Како да поправите пад црне тачке на иОС-у

Нико није могао да предвиди колико ће проблема уникод изазвати на иПхоне уређајима. Није било начина да се то предвиди, али ево нас са још једном грешком која може да сруши апликације на иОС-у. Раније ове године, телугу лик је проузроковао рушење апликација за размену порука и у неким случајевима стављање вашег иПхоне-а у петљу за покретање. Нова грешка уницоде-а се манифестује у облику мале црне тачке која ће, ако се пошаље било коме са иОС уређајем који користи иОС 11.3 и иОС 11.4, проузроковати пад апликације. Ово се може десити у скоро свакој апликацији за размену порука. Ако сте били жртва, ево како то можете да поправите и поново користите погођену апликацију.

Поправите пад црне тачке

Оно што треба да урадите је да скинете поруку са црном тачком са екрана како иОС не би покушао да је прикаже. Под претпоставком да се апликација заглавила на екрану, прво се морате вратити на почетни екран. Очигледан начин да то урадите је да додирнете дугме за почетну страницу или индикатор на почетној траци ако имате иПхоне Кс. Ако то не успе, само позовите Сири, а затим додирните дугме за почетак да бисте се вратили на почетни екран. Затворите погођену апликацију, односно уклоните је из недавних апликација.

Затим морате да обришете нит порука апликације тако да када је отворите, порука са црном тачком није она коју иОС мора да учита. Да бисте то урадили, позовите Сири и нека пошаље неколико порука контакту који вам је послао црну тачку. Обавезно пошаљите најмање пет или осам да гурнете црну тачку даље. Када то урадите, отворите апликацију за поруке и она ће се учитати без пада.

  Како омогућити распоред тастатуре за једну руку у иОС-у 11

Вратите се на главни екран апликације за поруке, превуците прстом налево на контакту који вам је послао црну тачку и избришите нит разговора. Ако погођена апликација није апликација Поруке, користите Сири да пошаљете поруку преко погођене апликације тако што ћете рећи: „Хеј Сири, пошаљи поруку на [contact] на [app name]’. Ако ваш иПхоне има 3Д додир, проверите да ли вам опције 3Д додира за ту апликацију дозвољавају да саставите нову поруку. Апликација и даље ради, али ако је отворите, замрзаће се. Ништа није у реду са самом апликацијом. То је иОС 11 који има проблема да прикаже карактер који сте примили.

Када се пад реши, можда бисте желели да разговарате са ‘пријатељем’ који вам је послао поруку и можда користите згодну функцију блокирања да их задржите док Аппле то не поправи.