Како да поправите петљу освежавања Мицрософт продавнице у оперативном систему Виндовс 10

Мицрософт продавница није баш најстабилнија апликација на Виндовс 10. Не руши се, али преузимања се често заглаве, апликације одбијају да се инсталирају или одбијају да се ажурирају. Понекад Мицрософт Сторе неће ићи даље од почетног екрана. Постоји неколико основних решења за ове опште проблеме као што су деинсталирање и поновно инсталирање апликације. Један прилично нов проблем који изгледа још увек није документован је петља освежавања Мицрософт Сторе-а.

Овај проблем се јавља када покушате да преузмете апликацију. Продавница ће се савршено учитати, моћи ћете да тражите апликације, али када кликнете на дугме Преузми, страница апликације ће се освежити. Преузимање никада не почиње. Сваки пут када кликнете на дугме Гет, страница се освежава.

То се дешава изнова и изнова, и изнова. Ево неколико исправки.

Ресетујте Мицрософт Сторе

Уверите се да апликација Мицрософт Сторе није отворена. Отворите Виндовс оквир за покретање помоћу пречице на тастатури Вин+Р. Унесите следеће и притисните ентер.

WSReset.exe

Отвориће се прозор командне линије. Прозор ће се сам затворити након неког времена и отворити апликацију Мицрософт Сторе. Дајте му најмање десет минута да завршите.

Ово ми је једном успело. Затим се Мицрософт продавница вратила на своју петљу.

Деинсталирајте и поново инсталирајте апликацију

Отворите апликацију Подешавања и идите на групу подешавања Апликације. Изаберите Мицрософт Сторе са листе апликација и кликните на Напредне опције.

На следећем екрану, померите се надоле и кликните на дугме Ресет. Ово ће деинсталирати и поново инсталирати апликацију на вашем систему. Дајте му мало времена да се заврши.

  Како да решите проблеме са Блуетоотх звуком у оперативном систему Виндовс 10

Одјавите се из продавнице

Кликните на сличицу профила у горњем десном углу. Изаберите опцију Одјава. Одмах након тога преузмите апликацију и она ће од вас тражити да се пријавите и унесете свој ПИН, а затим и лозинку како бисте потврдили да сте то заиста ви. То је оно што ми је коначно поправило петљу освежавања Мицрософт Сторе-а.

Након тога ћете моћи да преузимате апликације.

Овај проблем може или не мора имати никакве везе са ажурирањем за Виндовс 10 Април. Мицрософт продавница је добро радила неколико дана, а онда се појавио овај проблем. Обично тако функционишу грешке попут ове, али апликација Мицрософт Сторе је увек имала проблема. Могуће је да се овај проблем може појавити на било којој другој верзији оперативног система Виндовс 10, или можда чак и на Виндовсу 8/8.1, тако да би једна од ових исправки могла да га поправи.