Како да поправите подсистем за испоруку поште: Ваша порука није испоручена

Имејлови су постали уобичајени и стандардни су метод за формалну комуникацију. Месинџери ћаскања су одлични за необавезне разговоре, али када нешто треба да буде написано, то се напише у облику е-поште која се може послати, са ЦЦ и БЦЦ-ом свима који су укључени. Неке од најпопуларнијих услуга е-поште су бесплатне; Гоогле и Мицрософт нуде бесплатне налоге као и плаћене пословне налоге. Слање или примање е-поште захтева мало више од прегледача и знања како да је саставите и пошаљете.

Подсистем за испоруку поште

Е-поруке подсистема за испоруку поште

Е-пошта је аутоматизована на много начина; корисници постављају поруке ван канцеларије када су одсутни и не обраћају пажњу на е-пошту, потписе, правила за сортирање е-поште, прослеђивање адреса и креирају листе блокирања како би нежељене поруке задржале ван свог пријемног сандучета.

Е-поруке из подсистема за испоруку поште су аутоматизоване поруке е-поште које се шаљу када се порука одбије. Одбијена порука је порука која је послата, али није испоручена. Неуспешно слање поруке се обично дешава у року од неколико минута од слања поруке. У неким случајевима, у зависности од адресе е-поште на коју сте послали поруку, може проћи неколико сати да стигне до неуспешне испоруке.

Поправи подсистем за испоруку поште: Ваша порука није испоручена

Ако примите е-пошту од подсистема за испоруку поште, е-порука коју сте послали није успела да се испоручи. Ово се обично дешава само са једном е-поштом. Да бисте ово поправили, прво морате да одредите са које е-поште је порука одбијена. Да бисте сазнали, отворите е-пошту из подсистема за испоруку поште. Рећи ће вам са које е-поште је порука одбијена. Е-пошта вам такође може рећи зашто је порука одбијена.

  Зашто се ваш Самсунг лаптоп не укључује?

Е-пошта може одскочити из следећих разлога и ови проблеми скоро сви захтевају од власника е-поште да реши проблем.

Пријемно сандуче је пуно

Чини се да су пријемни сандучићи е-поште бесконачни и то може изгледати тачно ако је ваше пријемно сандуче величине 10 ГБ или 15 ГБ, међутим, то је и даље ограничена количина простора за складиштење. Када понестане простора за складиштење, налог е-поште више неће моћи да прима поруке док се простор не ослободи.

Ако ваше е-поруке упућене одређеном налогу и даље одскачу, то може указивати на то да је пријемно сандуче примаоца пуно. Замолите их да то очисте и ослободе мало простора за нове поруке.

Е-пошта је неактивна/суспендована

Налози е-поште се могу избрисати. Корисници могу ручно да бришу своје имејлове. Налози е-поште могу бити суспендовани ако се утврди да крше услове коришћења услуге домена на ком се налазе. Ако је имејл пословна е-пошта, налог се може суспендовати ако претплата истекне.

Ова врста проблема се обично манифестује у облику поруке е-поште није пронађена која прати подсистем за испоруку поште: Ваша порука није испоручена е-поштом. Опет, мораћете да контактирате примаоца путем другог начина комуникације (или друге е-поште) и замолите га да то поправи.

Нетачна е-маил

Ако пошаљете е-пошту на налог који не постоји, тј. унели сте нетачну адресу е-поште, порука ће се одбити. Слично као слање писма на адресу која није права, испорука поруке неће успети. Проверите и уверите се да користите праву е-пошту. Можда имате погрешан домен или можда постоји грешка у куцању у адреси коју сте унели.

  Kako TAGOVATI datoteke u Windows 11/10 i koristiti ga da pretraživanje datoteka bude efikasno

Закључак

Подсистем за испоруку поште вам говори да ваша порука није испоручена. Може, а не мора да вам каже зашто испорука није успела. Порука такође може бити праћена кодом грешке или може укључивати одговор са сервера коме је послата е-порука. Можете потражити одговор сервера да видите зашто испорука поруке није успела.