Како да поправите процену времена батерије која недостаје на Виндовс 10

Ако ваш Виндовс 10 уређај има уграђену батерију, тј. лаптоп или таблет, можете да проверите колико је батерије преостало. Све што треба да урадите је да поставите показивач миша преко иконе батерије у системској палети. Савет ће вам рећи колико вам је батерија пуна и колико дуго можете да користите свој уређај пре него што се искључи. Међутим, понекад, као што је уобичајено са Виндовс 10, његове карактеристике имају тенденцију да нестану и процена времена батерије може да прође. Ако недостаје на вашем систему, ево нечега што би то могло да поправи.

Да бисте поправили процену времена батерије која недостаје, потребно је да уредите Виндовс регистар и за то су потребна администраторска права. Ако имате ажурирање за Виндовс 10 на чекању за инсталирање, посебно велику исправку функција, једноставно инсталирање може решити проблем. Ако имате само рутинске безбедносне исправке на чекању, можете да испробате ову исправку јер безбедносна исправка неће решити проблеме у Виндовс регистратору.

Поправите процену времена батерије која недостаје

Отворите Виндовс регистратор тако што ћете у Виндовс Сеарцх укуцати регедит или га откуцати у оквир за покретање. Идите до следеће локације;

ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlPower

Овде морате потражити неколико ствари. Прво потражите вредност која се зове ЕнергиЕстиматионДисаблед. Ако је тамо, требало би да га избришете. Ако сте помало мучни око брисања вредности, можете да подесите њену вредност на 0 и да је не бришете.

Затим потражите ДВОРД вредност под називом ЕнергиЕстиматионЕнаблед. Требало би да буде тамо, а његова вредност би требало да буде 1. Ако га нема, кликните десним тастером миша на тастер за укључивање и изаберите Ново> ДВОРД (32-битна) вредност. Именујте га ЕнергиЕстиматионЕнаблед и поставите његову вредност на 1. За добру меру, поново покрените уређај. Требало би да се појави процена времена батерије.

  Како покренути ЈАР датотеку на Виндовс-у

Не може се рећи шта би могло да изазове да ове вредности нестану или се појаве. Ако сте се икада бавили плановима напајања изван онога што вам дозвољавају уграђене контроле корисничког интерфејса, можда сте то изазвали. Ако сте оверклоковали свој ЦПУ, инсталирали апликације трећих страна за управљање излазном снагом или сте инсталирали апликацију за надгледање система са грешкама, онда би било која од њих могла бити узрок томе.

Наравно, Виндовс 10 има тенденцију да губи основне карактеристике док прелази из једне верзије у другу. Велико ажурирање може да реши проблеме са Виндовс регистратором, али такође може да створи нове и то је можда узроковало нестанак процене времена батерије.

Ако имате процену времена батерије, али недостаје клизач батерије, постоји решење и за то.