Како да поправите рушење Стеам игара при покретању (пун водич)

Игре на Стеам-у ће се покретати на било којој платформи коју Стеам подржава. Игре ће имати своје минималне системске захтеве које систем мора да испуни. Ако систем не испуни минималне хардверске захтеве, игра се или неће покренути, или ће радити на најнижим могућим подешавањима и јун још увек заостаје.

Поправите рушење Стеам игара при покретању

Иако је ретка, Стеам игра јун затворите када га покренете. Ако уопште не успе да ради или ако је радио добро и изненада је престао да ради, можете да испробате исправке у наставку.

Ажурирајте Стеам

Стеам се редовно ажурира и то се дешава сваки пут када отворите апликацију. Ако не угасите систем или редовно затворите Стеам, то је јун не могу да инсталирају ажурирања. Ако Стеам није ажуриран дуго времена, ваше игре јун на крају наиђу на проблеме.

Затворите Стеам клијент.
Поново отворите Стеам клијент.
Дозволите му да преузме и инсталира ажурирања.
Покушајте да покренете игру.

Ажурирајте игру

Стеам игре имају тенденцију да се ажурирају пре него што буду покренуте. Чак и ако никада нисте напустили Стеам, игре ће се и даље ажурирати пре него што их отворите. Међутим, спора интернетска веза или преузимање које је још у току спречиће покретање игре или је одмах затворити.

Отворите Стеам.
Иди у своју библиотеку.
Изаберите игру из колоне са леве стране.
Кликните на дугме Ажурирај.
Идите на Преузимања и уверите се да је ажурирање завршено.
Покрените игру и требало би да ради.

  Извођење Сцрум издања – од припреме садржаја до примене

Напомена: Неке игре блокирају кориснике да играју ако нису ажуриране, тако да би требало да покушате да увек ажурирате своје игре. Ово често важи за онлајн игре.

Проверите датотеке игре

Фајлови Стеам игре јун постати корумпиран. Ово се може догодити ако сте недавно преместили резервну копију игре или саме игре са једног диска на други. У овом случају, требало би да проверите датотеке игре.

Отворите Стеам и идите у своју библиотеку.
У колони са леве стране кликните десним тастером миша на игру која изазива проблеме и изаберите Својства.
Идите на картицу Локалне датотеке.
Кликните на дугме Провери интегритет датотека.
Стеам ће проверити датотеке и поправити и проблеме које пронађе.

Деинсталирајте и поново инсталирајте игру

Ако Стеам не може да реши проблеме са датотекама игре, мораћете да деинсталирате и поново инсталирате игру. Обавезно прво направите резервну копију игре. Не постоји гаранција да ће датотеке игре бити сачуване.

Отворите Стеам и идите у своју библиотеку.
Кликните десним тастером миша на игру и изаберите Управљање> Деинсталирај.
Поново преузмите игру.

Напомена: Деинсталирањем игре неће бити ‘рефундирана’. И даље поседујете игру и можете је преузети без потребе да је поново купујете.

Флусх Стеам ДНС

Стеам клијент укључује веб претраживач који може да приказује странице Стеам игара. Овај претраживач није најпаметнији и може да изазове проблеме са играма. Испирање Стеам ДНС-а може их решити.

Отворите свој претраживач.
Унесите овај стеам://флусхцонфиг/ у УРЛ траку и додирните Ентер.
Затворите и поново отворите Стеам.

Затворите друге апликације

Ако ваш систем једва испуњава минималне хардверске захтеве за игру, тешко ће се покренути ако се на вашем систему покрећу друге апликације. Затворите све апликације и покушајте да покренете игру.

  Како додати виџете светског сата и временске зоне на ваш иПхоне

Закључак

Стеам игре су обично веома стабилне. Чак и ако је игра стара много година, све док је доступна на Стеам-у, радиће на било ком систему на који можете да инсталирате Стеам. Неколико основних корака за решавање проблема требало би да реши проблем који имате.