Како да поправите Слов Тоуцх ИД на вашем иПхоне-у

Многе функције у иОС-у су везане за Тоуцх ИД. У иОС-у 11, Тоуцх ИД се користи да омогући приступ рачунару вашем иПхоне-у, а на старијим верзијама се користи за аутентификацију Аппле Паи-а. Наравно, далеко једноставнија употреба Тоуцх ИД-а је откључавање вашег телефона. Лакше је од уноса лозинке и мање су шансе за грешке. Ипак, Тоуцх ИД ће од вас често тражити да „Покушате поново“ ако не препозна ваш прст или ако је спор. Спора брзина се може приписати старијем иПхоне-у или само успоравању вашег ОС. Ако је ово друго, постоји неколико ствари које можете да урадите да поправите спор Тоуцх ИД на свом иПхоне-у.

Треба да вас упозоримо да ће Тоуцх ИД на иПхоне-у 6 бити спорији од Тоуцх ИД-а на иПхоне-у 7. Ово нема никакве везе са иОС-ом и све са хардвером. Аппле жели да учини Тоуцх ИД бржим са сваком новом итерацијом иПхоне-а. Не можете упоређивати то двоје јер је хардвер на једном бољи од хардвера на другом.

Дугме за чишћење куће

Гриме се може накупити не само на вашем екрану већ и на дугмету за почетак. Према Аппле-у, можете користити благо влажну крпу на моделима иПхоне-а старијим од иПхоне-а 7. Компанија вам такође саветује да очистите дугме Хоме да би Тоуцх ИД радио брже. За чишћење користите меку крпу која не оставља длачице. Можда би било примамљиво користити К-тип, али немојте. Има влакна и не желите ништа да ризикујете.

  Како искључити потврде о читању на Инстаграму

На истој напомени, уверите се да су вам руке чисте. У идеалном случају, Тоуцх ИД може да откључа ваш телефон чак и ако су вам руке масне, али никада није добра идеја да га користите у таквим околностима. Поред тога, постоје ограничења колико прљаве ваше руке могу бити и Тоуцх ИД ће и даље радити.

На крају, уверите се да немате посекотине на прсту или палцу који користите за Тоуцх ИД. Тоуцх ИД може да ради са неким мањим повредама, али има своја ограничења.

Поново конфигуришите Тоуцх ИД

Отворите апликацију Подешавања и идите на Тоуцх ИД & Пассцоде. Превуците да бисте избрисали све прсте и палчеве које сте конфигурисали и додали их поново. Често, посебно ако имате повређену цифру, ово може помоћи Тоуцх ИД-у да лакше препозна ваш прст или палац.

Уклоните све пречице на дугмету Почетак

Ако ништа друго не функционише, требало би да уклоните све пречице са дугметом „Почетна страница“ са три клика. Отворите апликацију Подешавања и идите на Опште> Приступачност. Померите се до краја и додирните Пречица за приступачност и поништите избор свих опција.

иПхоне је одличан, добро направљен уређај који може трајати годинама. Хардвер је одличан, али Аппле инсистира да корисници надограде свој уређај. Да би их мотивисали да то учине, свака нова итерација иОС-а је направљена да добро ради само на најновијем моделу иПхоне-а. Старији модели виде споро, али дефинитивно смањење брзине уређаја и не може се помоћи осим ако не престанете са надоградњом верзије ОС-а. Ако дође до тачке у којој је Тоуцх ИД сувише спор, можда ћете морати да живите са тим или да надоградите на следећи, бољи модел иПхоне-а.

  Како емитовати „Фрасиер“ без кабла