Како да поправите Фирестицк се не повезује на Ви-Фи

ТВ штапови су одличан начин за гледање садржаја без ослањања на мобилни или десктоп уређај. Уређај као што је Фирестицк долази са сопственим даљинским управљачем што га чини савршеним уређајем за ТВ. ТВ штапови стримују онлајн садржај. Могу се подесити да раде са локалним медијским сервером, али да би стримовали са њега, он и даље мора бити повезан са мрежом на којој је сервер.

Фирестицк се неће повезати на Ви-Фи

Фик Фирестицк се неће повезати на Ви-Фи

Ако ваш Фирестицк не може да се повеже на ВиФи мрежу, нећете моћи да стримујете ништа јер уређај нема уграђену меморију. Без интернет везе, бескорисно је.

Пре него што покушате да решите проблеме са Фирестицк-ом;

Поново покрените рутер. Уверите се да су светла на њему стабилна.
Проверите да ли други уређаји могу да се повежу на ВиФи мрежу. Ако ниједан уређај не може да се повеже са њим, проблем је вероватно у вашој вези или рутеру.
Проверите да ли имате интернет везу. Повежите се на ВиФи мрежу са другог уређаја, нпр. телефона, и проверите да ли можете да претражујете. Ако не, Фирестицк можда једноставно прекида везу јер не ради. Обратите се свом ИСП-у да бисте решили проблем са везом.

Ако други уређаји могу да се повежу на ВиФи мрежу, али Фирестицк не може, следите кораке у наставку да бисте решили проблем.

1. Укључите Фирестицк

Поновно покретање Фирестицк-а може да реши многе проблеме са њим, укључујући проблеме са повезивањем.

Искључите извор напајања за Фирестицк.
Искључите рутер.
Сачекајте 10-15 секунди.
Укључите рутер и сачекајте да се лампице на њему стабилизују (престане да трепери).
Повежите извор напајања за Фирестицк и укључите га.

2. Ручно се повежите на мрежу

Фирестицк се можда не повезује на мрежу. Ово се може десити ако је сигнал из мреже слаб. ручно изаберите мрежу и повежите се на њу.

Повежите Фирестицк са телевизором и укључите га.
Користите даљински управљач и изаберите Подешавања.
Идите на Мрежа.
Изаберите мрежу и сачекајте да се повеже.

3. Проверите ВиФи сигнал

Ако је ваш бежични рутер предалеко од Фирестицк-а, можда се неће повезати на бежичну мрежу. Покушајте да померите рутер ближе. Уверите се да ништа не омета сигнал. Ако не можете да померите рутер, размислите о коришћењу ВиФи репетитора или екстендера.

Имајте на уму да Фирестицк неће имати исти домет као други уређаји, нпр. телефон ће можда моћи да се повеже на слаб сигнал са рутера, али Фирестицк га може одбити.

4. Промените ХДМИ порт

Фирестицк се укључује у ХДМИ порт на задњој страни телевизора. Многи сетови имају више од једног ХДМИ порта. Ако ваш ТВ има други ХДМИ прикључак, искључите Фирестицк и повежите га на други ХДМИ порт. Проблеми са портом могу изазвати проблеме са везом.

5. Користите Етхернет

Фирестицк треба да се повеже на мрежу, али не мора нужно да буде бежична мрежа. Бежичну мрежу је лакше повезати, али се можете повезати на мрежни Етхернет. Мораћете да купите адаптер да бисте успоставили везу, али ће бити поузданији од бежичне везе.

Закључак

Многи корисници се жале да њихов Фирестицк не може да се повеже на ВиФи мрежу. Ово је дугогодишњи проблем са ТВ штапом који је навео многе кориснике да га напусте у корист других уређаја. Уверите се да ваш Фирестицк (и ваш ТВ) нису постављени предалеко од рутера и да бисте требали бити у могућности да се лако повежете на мрежу.