Како да поправите Ц:виндовссистем32цонфигсистемпрофиледесктоп није доступан на Виндовс 10 1803 пријављивању

Ажурирање за Виндовс 10 1803 има грешку због које не може да пронађе фасциклу која се налази на Ц:виндовссистем32цонфигсистемпрофиледесктоп. Грешка доводи до тога да не можете приступити ничему на радној површини и ова грешка се може појавити ако ажурирате са старије верзије или радите чисту инсталацију. Грешка се појављује када прођете кроз цео процес ажурирања. Ево два начина да решите проблем.

Контролне корисничке лозинке2

Додирните Вин + Р пречицу на тастатури да бисте отворили оквир за покретање. У оквиру за покретање откуцајте цмд.еке и додирните Цтрл+Схифт+Ентер да бисте отворили командну линију са администраторским правима. У командној линији унесите следеће и додирните ентер.

control userpasswords2

Ово ће отворити прозор корисничких налога. Кликните на дугме Додај и додајте новог корисника. Можете додати локалног корисника или Мицрософт налог и доделити му администраторска права ако желите. То можете учинити и касније ако желите. Када додате другог корисника, поново покрените Виндовс и пријавите се са њим. Ово је најлакши начин ако не желите да изгубите своје датотеке и морате поново да инсталирате апликације.

Чиста инсталација

Ако горњи метод не ради, и даље имате две опције и можете изгубити датотеке и апликације преко једне од њих. Мораћете да направите инсталациони диск за Виндовс 10. Користите алатку за креирање медија и направите УСБ који може да инсталира Виндовс 10, повежите га са системом и укључите. Питаће вас да ли желите да надоградите тренутну инсталацију. Изаберите опцију надоградње и када се то од вас затражи, изаберите опцију да задржите и датотеке и апликације.

  Режим таблета оперативног система Виндовс 10 може бити замењен радном површином

Ако поново добијете грешку, покушајте са претходним решењем још једном након што покушате да ажурирате са УСБ меморије. Ако то не успе, мораћете да урадите чисту инсталацију оперативног система Виндовс 10. Да бисте сачували своје датотеке, требало би да покушате да покренете систем са живог диска да бисте направили резервну копију датотека које желите да сачувате. Ваше апликације ће бити изгубљене када завршите са инсталирањем Виндовс 10.

Порука о грешци за ову грешку се зове „Локација није доступна“, али постоји неколико грешака које имају потпуно исто име. Горенаведена решења функционишу само ако је локација коју грешка пријављује као недоступну Ц:виндовссистем32цонфигсистемпрофиледесктоп. Ова иста грешка се појављује и за друге локације и оне могу, али не морају имати никакве везе са априлским ажурирањем. Они ће такође имати сопствена решења, мада је сигурно рећи да ће их чиста инсталација све поправити.