Како да правите руком писане белешке на свом иПад-у користећи Аппле оловку

Аппле Пенцил је свестран алат за ваш иПад. Не само да га можете користити за (виртуелно) цртање, сликање или бојење, можете и да правите белешке и цртате. Ево како да правите руком писане белешке на свом иПад-у.

Компатибилност Аппле Пенцил

Аппле Пенцил је доступан у два различита модела. Аппле Пенцил прве генерације долази у округлом облику и први пут је представљен са оригиналним иПад Про-ом. Такође укључује Лигхтнинг конектор испод поклопца за пуњење.

Ево листе свих иПад уређаја који подржавају Аппле Пенцил прве генерације у време писања:

иПад Аир (3. генерације)
иПад мини (5. генерација)
иПад Про 12,9 инча (1. или 2. генерација)
иПад Про 10,5 инча
иПад Про 9,7 инча
иПад (6. генерација)
иПад 10,2 инча (7. генерација)

Аппле Пенцил друге генерације је прилично мањи, са једном равном ивицом. Сада се магнетски закачи за ивицу иПад Про-а и пуни се бежично.

Додатак је подржан само на следећим иПад Про моделима са Фаце ИД-ом (опет, у време писања):

иПад Про 11 инча (модели 2018 и 2020)
иПад Про 12,9 инча (модели 2018 и 2020)

Како да снимите руком писане белешке на иПад-у помоћу апликације Белешке

Прилично је лако почети да правите белешке на свом иПад-у јер не морате чак ни да преузимате апликацију. Једноставно користите уграђену апликацију Нотес на свом иПад-у.

  Како онемогућити режим спавања када је прикључен спољни екран [Windows]

Отворите апликацију „Белешке“ на свом иПад-у и креирајте нову белешку. Одатле додирните дугме Прошири да бисте белешку приказали на целом екрану.

Сада можете да додирнете врх Аппле оловке на екрану да бисте ушли у режим рукописаних белешки. Видећете да се алати за цртање појављују на дну екрана.

Платно је сада твоје. Можете да цртате, пишете или укуцате било шта у белешку. Када правите белешке помоћу Аппле Пенцил-а, користите прст да превлачите горе-доле.

Од алата за цртање, први је алат Пен. Додирните га да бисте видели опцију за дебљину пера и провидност. Можете да урадите исту ствар за следећа два алата, а то су маркер и оловка.

Ако имате Аппле Пенцил друге генерације, можете двапут да додирнете дугме Ацтион да бисте прешли на гумицу. Такође можете да прилагодите дугме Акција да бисте се уместо тога пребацили на последњи коришћени алат.

Четврти алат је гумица. Додирните га да бисте своју Аппле оловку претворили у гумицу. Померите Аппле оловку преко свега што желите да избришете.

Пети алат је алат за избор у стилу Ласо. (Корисници Пхотосхоп-а су можда упознати са тим.) Када је алатка изабрана, можете кружити преко елемената да бисте их изабрали. Када изаберете, можете користити прст да их померате. Ово може бити добар начин да преместите цртеж на друго место.

Последњи алат у сету је лењир. Након што га изаберете, видећете велики лењир који се појављује у области за белешке. Можете користити два прста да померите лењир и да промените угао.

  Отклањање грешке при пријављивању. Ваш налог не може да игра на овој платформи Фортните

Померајте прсте и видећете да лењир шкљоца под одређеним угловима као што су 45 степени, 90 степени итд. Када користите лењир, поново додирните икону да бисте га се решили.

На десној ивици видећете бирач боја. Видећете пет уобичајених боја које можете да изаберете или можете да додирнете икону бирача боја да бисте изабрали неку од свих доступних нијанси.

Сада када знате све алате, само напред и почните да пишете користећи своју Аппле оловку.

Када завршите са писањем, постоји леп скривени драгуљ који можете да откријете. Апликација Аппле Нотес има уграђену функцију за препознавање рукописа. Дакле, све док је ваш рукопис читљив, Аппле би требао бити у могућности да их препозна и индексира.

То значи да можете претраживати текст унутар својих руком писаних белешки. Да бисте га тестирали, идите на поље „Претрага“ и покушајте да пронађете нешто из своје руком писане белешке.

Осим тога, не морате чак ни да откључавате иПад да бисте почели да правите белешке писане руком. Само додирните закључани екран вашег иПад-а помоћу Аппле Пенцил-а. Ово ће креирати нову празну белешку у коју можете да почнете да пишете. Касније можете да откључате свој иПад да бисте сачували белешку.

Можете да прилагодите функцију у апликацији Подешавања тако што ћете отићи на Белешке > Приступ белешкама са закључаног екрана.

Пишите уредно користећи линије и мреже

Када почнете да користите апликацију Белешке за хватање руком писаних белешки, схватићете да су ваше белешке писане прилично случајно. Постоји један начин да ствари буду уредне и уредне. Када први пут креирате празну белешку, додирните дугме Дели. Приказаће једну опцију „Линије и мреже“. (Ову опцију ћете такође пронаћи на листу Дели.)

  11 најбољих СХИБА ИНУ новчаника за поуздано чување кованица

У искачућем прозору изаберите врсту линија или распореда мреже коју желите.

Ово ће сада постати позадина ваше белешке, што ће знатно олакшати писање правим линијама.

Алтернативне опције апликације Ноте

Апликација Аппле Нотес је добро место за почетак рада са белешкама писаним руком на иПад-у, али ако желите више функција, мораћете да погледате једну од многих апликација независних произвођача у Апп Сторе-у. Ево наших препорука.

ГоодНотес 5 (7,99 УСД)

ГоодНотес 5 је најсвестранија апликација за бележење када је у питању Аппле Пенцил. Можете прилагодити практично сваки појединачни део интерфејса за рукописно бележење. Можете да прелазите између различитих стилова оловке и смера померања. Можете додати облике, слике и текст у белешку. Апликација долази са безброј шаблона, а постоји и функција која вам омогућава да зумирате одређени део странице.

Значајност (8,99 УСД)

Нотабилити је популарна апликација за бележење међу студентима. Омогућава вам да снимате звук, куцате белешке и правите белешке писане руком, све у једном интерфејсу. Осим тога, може да синхронизује звук заједно са вашим белешкама, што је згодно током времена ревизије. Такође можете да увозите и стављате белешке у ПДФ-ове и радите на две белешке једну поред друге.

Ако имате иПад Про и новији Мац, можете да повежете свој иПад са својим Мац рачунаром и претворите га у потпуно функционалан секундарни екран и таблет за цртање (са подршком за Аппле Пенцил) користећи нову функцију Сидецар у мацОС Цаталина и иПадОС-у.