Како да преместите Сафари картице између иПхоне-а, иПад-а и Мац-а

Ако рутински прелазите између свог иПхоне-а, иПад-а и Мац-а, можда ћете желети да преместите веб странице са једног уређаја на други. Уместо да користите функције историје или листе за читање, испробајте ове беспрекорне методе да померате Сафари картице између Аппле уређаја.

Користите Хандофф за померање Сафари картица

Хандофф је Аппле-ова функција за неприметно премештање задатка са једног Аппле уређаја на други. Ради за многе апликације, укључујући Сафари.

Прво, уверите се да је Хандофф омогућен на вашим уређајима. Одатле покрените Сафари претраживач, а затим отворите веб локацију на примарном уређају. Ово може бити ваш иПхоне, иПад или Мац. Уверите се да ваш уређај не иде у стање мировања или у супротном ова функција неће моћи да преда картицу на секундарни Аппле уређај.

Сада, пређимо на уређај на коме желите да отворите картицу Сафари.

Хандофф картице на иПхоне

Ако имате новији иПхоне са почетном траком, превуците нагоре од дна екрана и задржите секунду да би се појавио преклопник апликација. Ако користите старији иПхоне, двапут притисните дугме Почетна.

На дну екрана видећете траку „Сафари“ са називом уређаја где је картица отворена. Додирните га да бисте одмах отворили веб страницу у Сафарију на вашем иПхоне-у.

Хандофф картице на иПад и Мац

Када су у питању Мац и иПад, процес примопредаје ради помоћу Доцк-а. На вашем Мац-у ћете видети нову Сафари икону која се појављује у посебном одељку на почетку Доцк-а. Када пређете курсором преко њега, приказаће вам уређај где је отворена картица Сафари.

  5 разлога зашто је 24-инчни иМац најбољи сто који Аппле продаје

Кликните на икону да бисте одмах отворили картицу у Сафарију на вашем Мац-у.

На вашем Мац рачунару, ова функција не зависи од прегледача. Чак и ако сте подразумевани прегледач поставили на Цхроме или Фирефок, ова функција ће и даље радити.

За ваш иПад, наћи ћете икону „Сафари“ на десној ивици Доцк-а, са малом значком у горњем десном углу иконе која приказује изворни уређај. Додирните га да бисте отворили веб страницу у Сафарију.

Користите иЦлоуд картице за померање Сафари картица

Функција Хандофф је одлична ако имате више Аппле уређаја при руци. Али шта ако желите да отворите веб локацију коју сте гледали пре неколико дана на једном од својих уређаја, а да не морате да је подигнете.

Овде се појављује функција иЦлоуд картица. Све док сви ваши уређаји користе исти Аппле ИД и ако сте омогућили иЦлоуд синхронизацију за Сафари, можете да користите функцију иЦлоуд картица.

иЦлоуд картице вам омогућавају да наставите своју историју прегледања тамо где сте стали. Ова функција се налази унутар Сафари преклопника картица.

На вашем иПхоне-у или иПад-у отворите апликацију „Сафари“ и додирните дугме Табс на траци са алаткама.

Овде ћете прво видети листу свих отворених картица. Превуците прстом до дна екрана и сада ћете видети различите одељке за све уређаје повезане са вашим Аппле ИД-ом, са одговарајућим картицама које су тренутно отворене на том уређају. Прегледајте и додирните страницу да бисте је отворили.

На вашем Мац-у кликните на дугме Табс у горњем десном углу.

Овде се померите до дна екрана да бисте пронашли све своје уређаје. Кликните на веб страницу да бисте је брзо отворили.

  9 најпрецизнијих ЕМФ мерача и детектора за ваш дом и канцеларију

Ако желите да отворите веб страницу у новој картици, држите тастер „Цомманд“ када кликнете на везу веб странице.

Користите АирДроп за померање Сафари картица

Функција Хандофф није увек поуздана; понекад се једноставно не појави. Овде можете да користите функцију АирДроп (која је много побољшана у иОС 13, иПадОС 13 и мацОС Цаталина).

На вашем иПхоне-у или иПад-у, додирните дугме Дели док гледате веб локацију у Сафарију.

Затим изаберите уређај на који желите да га пошаљете.

На вашем Мац-у кликните на дугме Дели на Сафари траци са алаткама. Овде изаберите опцију „АирДроп“.

Сада изаберите уређај из АирДроп менија. Када се веб страница пошаље, кликните на дугме „Готово“ да бисте се вратили.

Користите Сафари као подразумевани претраживач? Сада је време да савладате Сафари картице.