Како да претражујете Реддит са Линук десктопа помоћу Гиаре

Ако волите Реддит, али више волите да претражујете из апликације, Гиара је можда за вас. То је Линук апликација која омогућава корисницима да конзумирају Реддит садржај са радне површине. У овом водичу ћемо вам показати како да га инсталирате и користите на свом систему.

Напомена: Морате имати Реддит налог да бисте користили апликацију Гиара на Линук-у. Да бисте креирали нови Реддит налог, идите на Реддит и кликните на ново дугме „региструјте се“.

Инсталирање Гиаре на Линук

Апликација Гиара је доступна за све кориснике Линук-а преко Флатхуб продавнице апликација као Флатпак. Поред тога, корисници могу да инсталирају Гиара апликацију преко Арцх Линук корисничког спремишта и ручно компајлирају изворни код.

Да бисте започели инсталацију Гиаре на вашем Линук рачунару, отворите прозор терминала на Линук радној површини. Прозор терминала можете отворити притиском на Цтрл + Алт + Т на тастатури. Или отворите мени апликације и потражите „Терминал“ да бисте га покренули.

Када је прозор терминала отворен и спреман за рад, инсталација Гиаре може почети. Користећи доленаведена упутства за инсталацију, активирајте апликацију Гиара.

Флатпак

Гиарин примарни метод дистрибуције на Линук-у је Флатхуб продавница апликација. Ако желите да инсталирате програм преко Флатхуб продавнице апликација, потребно је да инсталирате Флатпак рунтиме на свој рачунар.

Подешавање времена извршавања Флатпак-а на Линук-у је релативно лако. Да бисте то урадили, инсталирајте пакет „флатпак“ користећи менаџер пакета. Ако имате проблема са подешавањем времена извођења, пратите наш водич на ту тему.

  Како ћаскати у Твитцх стримовима на Линук радној површини са Цхаттерином

Са конфигурисаним рунтиме-ом на вашем систему, време је да омогућите Флатхуб продавницу апликација. Користећи команду флатпак даљинско додавање, додајте Флатхуб изворима ваших Флатпак апликација.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Када додате продавницу апликација Флатхуб на рачунар, инсталација Гиаре може да почне. Користећи флатпак инсталл команду испод, подесите програм.

flatpak install flatpak install flathub org.gabmus.giara

Арцх Линук

Гиара је доступна корисницима Арцх Линук-а, као и корисницима Мањаро-а преко Арцх Линук корисничког спремишта. Овај репо је ресурс заједнице који корисници могу да користе за отпремање апликација које други могу да инсталирају.

Да бисте добили апликацију Гиара са АУР-а, прво ћете морати да инсталирате Тризен АУР помоћник. Овај програм аутоматизује инсталацију АУР апликација. Користећи команде испод, подесите апликацију Тризен.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

Са подешеном Тризен апликацијом, инсталација Гиаре може се извршити помоћу тризен -С команде испод.

trizen -S giara

Изворни код

Ако желите да инсталирате Гиара апликацију на свој рачунар тако што ћете је направити из изворног кода, можете. Да бисте се дочепали кода, идите до службеника Гиара Гитлаб страница и пратите упутства за компилацију.

Како користити Гиара на Линуку

Да бисте користили Гиара на Линук-у, пратите упутства корак по корак испод.

Корак 1: Отворите апликацију Гиара на свом Линук рачунару тако што ћете је потражити у менију апликације. Када се отвори, појавиће се плаво дугме за пријаву. Изаберите ово дугме да бисте се пријавили на свој Реддит налог.

Корак 2: Након што се изабере дугме за пријаву, Реддит прозор „Повежи“ ће се отворити у вашем подразумеваном претраживачу. Одавде прочитајте одрицање од одговорности за Реддит. Затим идите на дно странице и кликните на дугме да бисте овластили Гиару да комуницира са вашим Реддит налогом.

  8 најбољих онлајн ресурса техничке подршке за кориснике Линук-а

Корак 3: Када повежете свој Реддит налог са апликацијом Гиара, она ће учитати ваш Реддит феед вести. Подразумевано ће приказати постове са свих ваших претплата у одељку „Најбоље“.

Да бисте изабрали други тип приказа за Гиара у својој апликацији, кликните на дугме падајућег менија поред иконе ракете. Након одабира овог дугмета, појавиће се мени. У овом менију можете бирати између неколико опција за феед. Изаберите опцију која вам највише одговара.

Корак 4: Након што изаберете свој фид, кликните на дугме за освежавање. Ово дугме ће учитати нове ставке у ваш Реддит феед.

Постављање

Гиара не само да омогућава корисницима да виде свој Реддит феед на Линук радној површини. Уз апликацију, такође можете да објављујете на било ком субреддиту. Да бисте креирали објаву, пронађите икону знака плус и кликните на њу мишем.

Након што изаберете знак плус, појавиће се искачући прозор. У овом прозору видећете „текст“, „везу“ и „Медији“. Изаберите тип поста који желите да направите помоћу миша. Затим изаберите свој Субреддит у корисничком интерфејсу и напишите свој пост.

Када завршите са писањем своје објаве, изаберите дугме „Пошаљи“ да бисте је поставили на Реддит преко Гиаре.