Како да прилагодите почетни екран свог Нинтендо Свитцх-а

Ако имате много игара за Нинтендо Свитцх, ваш почетни екран може постати тежак за навигацију. Постоји неколико начина на које можете прилагодити свој Нинтендо Свитцх да бисте спречили неред и организовали библиотеку игара. Ево како.

Почетни екран Нинтендо Свитцх

Иако је објављен 2017. године, Нинтендо Свитцх и даље има минималне могућности прилагођавања у поређењу са другим модерним уређајима. Свитцх још увек не нуди прилагођене позадине или теме које генерише корисник. Такође нема подршку за фасцикле или категорије, које је Нинтендо на крају додао на Нинтендо 3ДС и Вии У. Због тога, ако поседујете много игара, ваш почетни екран може бити затрпан веома брзо.

Међутим, постоји неколико једноставних ствари које можете да урадите да би ваш почетни екран изгледао организованије и прилагодили га по свом укусу. Ево неколико ствари које можете да урадите.

Игре за сортирање и наручивање

Подразумевано, 12 игара приказаних на вашем почетном екрану су 12 најновијих игара које сте играли, инсталирали или убацили у Свитцх. Тренутно не постоји начин да се ове игре ручно распореде, осим отварањем игре да бисте је гурнули на почетак екрана или пребацивањем уметнутог кертриџа у конзоли.

Међутим, ако сте акумулирали више од десет игара у својој библиотеци, скроловањем скроловањем скролом до десног дела почетног екрана водите до менија „Сав софтвер“, који вам приказује све наслове које поседујете и преузимате у мрежи.

  Како да направите листе на више нивоа у Гоогле документима

Одавде имате неколико опција за сортирање свих игара у вашој библиотеци којима можете приступити притиском на Р на вашој конзоли. Можете сортирати према:

Најскорије репродуковано: Слично начину на који је сортиран подразумевани почетни екран.
Најдуже време играња: Ово ће сортирати игре према томе колико дуго сте их играли. Игре које никада нисте играли се аутоматски налазе на дну листе.
Наслов: Ово ће сортирати сав софтвер по абецедном реду.
Издавач: Ово ће сортирати ваше наслове према називу издавача, по абецедном реду. Можете видети издавача наслова притиском на дугме плус на игрици у менију.

Уклањање ретко играних игара

С обзиром на број игара које су често у продаји, постоји велика шанса да имате бар неколико игара које више не играте или ретко играте. Други начин да своју листу игара учините једноставнијом је уклањање игара које ретко играте са свог Свитцх-а и чишћење листе игара. Ово има бонус ослобађања простора на вашој интерној меморији или мицроСД картици.

Ово можете да урадите само за дигиталне наслове који су преузети са Нинтендо еСхоп-а. Ево како да уклоните наслов са свог Свитцх:

Изаберите игру, било на почетном екрану или на „Сав софтвер“.
Притисните дугме „+“ на десном јои-цону да бисте приказали мени.
У менију игре изаберите „Управљање софтвером“ са леве стране.
Изаберите „Избриши софтвер“.

Ово брише наслов из ваше библиотеке и са вашег почетног екрана. Међутим, ово не уклања игру са вашег налога, јер ће ваше куповине и даље бити повезане са вашим Нинтендо профилом. И даље можете да додате наслов назад на свој Свитцх у било ком тренутку тако што ћете отићи у еСхоп, кликнути на свој профил у горњем десном углу и изабрати „Преузми поново“ из менија. Одавде можете преузети све игре које поседујете, али које тренутно нису на вашем систему.

  Како подесити Куассел Цоре на Убунту серверу

Промена позадине и кућне теме

Последња ствар коју можете да урадите да бисте прилагодили почетни екран свог Свитцх-а је да промените позадину и почетну тему.

На почетном екрану изаберите дугме „Подешавања система“ на дну. Изаберите опцију „Тема“ на левој страни екрана. Одавде можете бирати између доступних тема за Свитцх: Басиц Вхите и Басиц Блацк.

Почетком 2020. Свитцх нуди само ове две теме. Ви у суштини само одлучујете да ли желите тамну или светлу тему.

Међутим, и Нинтендо 3ДС и Вии У су на крају добили подршку за куповину и преузимање тема, тако да ће Свитцх вероватно такође добити ту функцију у будућности. Пратите ажурирања фирмвера вашег Свитцх-а.