Како да прилагодите Спотлигхт Сеарцх на иПхоне-у и иПад-у

Аппле-ова Спотлигхт претрага је најбржи начин да пронађете и отворите апликације. Такође можете да га користите за претрагу унутар апликација и преглед Сири предлога. Нисте задовољни резултатима Спотлигхт претраге? Ево како да га прилагодите на свом иПхоне-у и иПад-у.

Како онемогућити Сири сугестије у Спотлигхт Сеарцх-у

Када превучете надоле на почетном екрану иПхоне-а или иПад-а, видећете предложене апликације и радње испод траке за претрагу. Ово је ручни рад функције Сири Суггестионс.

Аппле користи Сири-ову интелигенцију да би открио које апликације ћете највероватније отворити у датом тренутку и повремено предлаже неке радње које често радите у исто време сваког дана. На пример, можда ћете добити предлог да позовете своју другу особу, да погледате албум у апликацији Фотографије, предлог да омогућите аларм за буђење или да активирате често коришћену Сири пречицу.

Ови предлози нису увек тачни и ако сматрате да вам један или два сметају, притисните и држите ставку, а затим додирните дугме „Затвори“, уклоните их из предлога.

Али ако нисте уопште заинтересовани за предложене апликације и одељке за радње, постоји једноставан начин да их онемогућите.

Отворите апликацију „Подешавања“ на свом иПхоне-у или иПад-у. Овде идите на одељак „Сири и претрага“.

Померите се надоле и додирните прекидач поред опције „Предлози у претрази“.

Сада, када превучете надоле на почетном екрану свог иПхоне-а или иПад-а, нећете пронаћи никакве предлоге.

Како онемогућити Спотлигхт претрагу за апликације

Дакле, сада када сте сакрили предлоге из Спотлигхт менија за претрагу, време је да прилагодите саме резултате претраге. Спотлигхт претрага је софистицирани претраживач и подржава дубинско претраживање за многе апликације (подразумеване и треће стране).

  Како копирати и налепити на Мац

То значи да када тражите нешто, можда ћете пронаћи резултате из апликације Нотес, апликације Календар или чак апликације треће стране коју сте инсталирали. Ово је веома корисно, али такође може да омета. Шта ако не желите да изнесете оно што је у једној од ваших стотина белешки?

Излаз из тога је да онемогућите Спотлигхт претрагу за одређену апликацију. Да бисте то урадили, отворите апликацију „Подешавања“ и идите на одељак „Сири и претрага“.

Овде се померите надоле док не пронађете апликацију коју желите да уклоните из резултата претраге Спотлигхт-а, а затим додирните њену листу.

Сада изаберите прекидач поред опције „Прикажи у претрази“ да бисте је уклонили из резултата претраге. (Ово ће такође онемогућити предлоге за пречице у апликацији.)

Резултати претраге одређене апликације ће сада бити уклоњени из Спотлигхт претраге. Овај процес можете поновити за било коју апликацију коју желите да искључите из Спотлигхт претраге.

Баш као и Спотлигхт, такође можете да претражујете у апликацији Подешавања на вашем иПхоне-у или иПад-у.