Како да проверите да ли је ваш Андроид телефон Гоогле сертификован

Андроид ОС је развио Гоогле и добар део функција и услуга које раде на Андроид-у покрећу Гоогле апликације. Гоогле Плаи продавница је место одакле већина Андроид корисника преузима апликације и има сопствени скуп проблема са лажним и фалсификованим апликацијама. Андроид је годинама морао да се бори са репутацијом подложног нежељеној пошти и безбедносним проблемима. Да би се борио против овога, Гоогле је навео одређене захтеве које уређаји морају да испуне да би покренули Андроид. Ако уређај не испуњава ове захтеве, Андроид који ради на њему има ограничења. Ако тражите нови Андроид уређај, можда бисте желели да проверите да ли ваш Андроид телефон има Гоогле сертификат или не.

Андроид телефон са Гоогле сертификатом

Смешно је лако проверити да ли ваш Андроид телефон има Гоогле сертификат. Гоогле је објавио исцрпну листу уређаја који су сертификовани и које можете преузми га. Датотека се може преузети у ПДФ и ЦСВ формату. Гоогле пружа упутства о томе како да користите датотеку.

Уређаји су прво наведени по називу произвођача, а произвођачеви су наведени по абецедном реду. Сваки уређај је наведен под именом произвођача. Ако нисте сигурни које је име вашег уређаја, можете да користите функцију претраге у прегледачу, у Гоогле табелама или у жељеном ПДФ прегледачу да бисте потражили назив произвођача.

Ако знате како се зове ваш уређај, можете га потражити уместо имена произвођача. Ако је уређај наведен, имате Андроид телефон са Гоогле сертификатом.

Унцертифиед Девицес

Недавно смо објавили пост о поправљању грешке „Уређај није сертификован од стране Гоогле-а“ на Андроид уређају. Ова грешка је само један пример ограничења која долазе са поседовањем и коришћењем несертификованог Андроид уређаја. Можда ћете наићи на друге проблеме, посебно са другим Гоогле услугама.

  Како инсталирати Випер4андроид на Андроид телефон – 2024

Несертификовани уређај неће патити у погледу хардвера. Ако уређај користи хардвер за који то тврди, требало би да ради добро. Проблеми настају само када је у питању коришћење услуга које покреће Гоогле као што су Гоогле Плаи продавница или Гоогле Ассистант. Ако планирате да користите услуге као што је Гоогле Паи, требало би да набавите уређај који је сертификован од стране Гоогле-а. Сертификовани уређај је најбољи начин. Биће сигурније, а дугорочно ћете моћи да избегнете непредвиђене проблеме који могу настати када користите услугу која захтева сертификовани уређај.