Како да промените подешавања језика на Фејсбуку

Ако желите да побољшате своје језичке вештине кроз импресивну праксу или додате додатни језик на Фацебоок, платформа друштвених медија пружа детаљна подешавања језика и региона која су доступна са само неколико кликова.

Како одабрати подразумевани језик за Фацебоок

Да бисте отворили мени Подешавања језика и региона, идите на радну површину Фејсбук веб-сајт а затим кликните на стрелицу надоле у ​​горњем десном углу екрана. У овом падајућем менију изаберите „Подешавања“ или „Подешавања и приватност“.

На бочној траци са леве стране изаберите „Језик и регион“. Ако користите редизајн Фацебоок-а, кликните на опцију „Приватност“ у искачућем менију. Да бисте променили језик Фацебоок интерфејса за свој налог, кликните на дугме „Уреди“ десно од опције „Фацебоок Лангуаге“.

Кликните на први падајући мени и изаберите језик који желите да користите за сва Фацебоок дугмад, наслове, меније итд. Ако изаберете језик који није у потпуности имплементиран у свим Фацебоок апликацијама, други падајући мени Појавиће.

Користећи овај мени, можете да изаберете секундарни језик који ће Фацебоок користити ако ваш први избор није доступан. Када завршите, изаберите „Сачувај промене“.

Запамтите да ће ово променити само језик Фацебоок интерфејса и не мења језике постова које видите.

Поред тога, ако желите да промените подразумеване формате датума, времена, броја и температуре које користи Фацебоок интерфејс, можете кликнути на одговарајуће дугме „Уреди“ поред било које опције под „Формат региона“.

Како променити подешавања превода на Фејсбуку

Фацебоок аутоматски преводи језик неких постова за вас. Подразумевано, налози на енглеском језику ће видети своје постове преведене на енглески. Можете променити овај језик и такође спречити Фацебоок да аутоматски преводи постове на изабраном језику.

  Шта је Стеам режим велике слике и како га користите?

Ова подешавања можете да измените тако што ћете отићи на картицу „Језик и регион“ на страници са подешавањима на Фејсбуку. Да бисте променили језик на који Фацебоок аутоматски преводи објаве, кликните на прво дугме „Уреди“ под „Постови од пријатеља и страница“.

Да бисте спречили Фацебоок да преводи постове и странице на одређеном језику, изаберите друго дугме „Уреди“. Унесите језике са којих не желите да имате опцију превођења, а затим кликните на дугме „Сачувај промене“ када завршите.

На крају, можете кликнути на треће дугме „Уреди“ под „Постови пријатеља и страница“ да спречите Фацебоок да аутоматски преводи постове на датом језику. Као што је горе наведено, откуцајте било који језик(е) и кликните на „Сачувај промене“.

Ове функције могу олакшати прегледавање Фацебоок постова и страница за оне који говоре више језика. Такође је добро знати како да визуелно вратите подешавања језика ако не можете да говорите језик на који сте ви или друга особа можда променили свој профил.