Како да промените своје име на екрану за пријаву у Виндовс 10

Кад год се пријавите у Виндовс 10, ваше пуно име се појављује изнад уноса лозинке. Можете да промените своје име за приказ — своје име и презиме — тако да се различито појављују на екрану за пријаву и у апликацији Подешавања.

Без обзира да ли користите локални налог или Мицрософт налог, лако је променити приказано име повезано са њим у неколико једноставних корака.

Промените своје приказано име за Мицрософт налог

Да бисте променили име за приказ на екрану за пријаву за оне са Мицрософт налогом, мораћете да отворите подешавања налога на Мицрософт веб локацији и тамо унесете промене. Ево како да то урадите.

Отворите апликацију Подешавања притиском на тастере Виндовс+И и кликните на „Налози“.

Отворите апликацију Подешавања и кликните на

Испод ваше слике и имена за приказ кликните на „Управљајте мојим Мицрософт налогом“ да бисте отворили страницу са подешавањима налога у прегледачу.

Испод ваше слике кликните на

Након што се прегледач отвори и страница се учита, кликните на падајући мени „Још радњи“, а затим кликните на „Уреди профил“ из опција испод.

Кликните

Испод свог имена кликните на „Измени име“.

Кликните

У наведена поља унесите своје име и презиме, унесите ЦАПТЦХА изазов, а затим кликните на „Сачувај“ да бисте ажурирали своје име.

Унесите своје ново име (име и презиме), након чега следи ЦАПТЦХА изазов.  Кликните

Када се страница вашег Мицрософт профила поново учита, овај пут ће се ажурирати именом које сте унели на претходном екрану.

Када промените име свог Мицрософт налога, оно се мења на свим уређајима на које се пријављујете помоћу овог налога.

Да би се ваше ново име приказало на екрану за пријаву у Виндовс 10, мораћете да се одјавите са налога. Дакле, ако имате отворене несачуване радове или апликације, сачувајте свој напредак пре него што се одјавите.

  Како оставити картице по страни у Мицрософт Едге-у у оперативном систему Виндовс 10

Промените своје приказано име за локални налог

Локални налог је баребонес приступ за коришћење Виндовс-а. Локални налози немају додатне функције – синхронизацију датотека, подешавања, историје прегледача итд. на више уређаја – али од вас се не тражи да користите адресу е-поште да бисте користили оперативни систем.

Са локалног налога за који желите да промените име за приказ, покрените контролну таблу. То можете учинити тако што ћете кликнути на дугме Старт или притиснути тастер Виндовс, откуцати „Контролна табла“ у поље за претрагу у менију Старт, а затим кликнути на апликацију Цонтрол Панел.

Затим кликните на „Кориснички налози“.

Кликните на

Кликните на „Кориснички налози“ још једном.

Кликните на

Сада изаберите „Промени име налога“ да бисте променили име за приказ.

Кликните на

Напомена: Ако организација управља вашим рачунаром или немате администраторске привилегије, нећете моћи да промените назив свог налога.

Унесите ново име за приказ у дато поље за текст, а затим кликните на дугме „Промени име“ да бисте сачували промене.

Унесите ново име и кликните

То је то. Сада можете затворити прозор контролне табле. Промена имена неће ступити на снагу док се не одјавите са налога. Дакле, ако имате отворен рад који није сачуван, обавезно сачувајте пре него што се одјавите са налога.