Како да решите проблеме са пуњењем са иОС 15

иОС 15 објављен прошлог месеца. Као и већина иОС ажурирања, корисници су инсталирали ажурирање масовно. За већину корисника ажурирање је прошло глатко, али неки корисници имају проблема са пуњењем својих уређаја. Ова грешка мучи и кориснике иОС-а, односно кориснике иПхоне-а, и кориснике иПадОС-а, односно кориснике иПад-а.

проблеми са пуњењем са иОС 15

Проблеми са пуњењем са иОС 15

Проблеми са пуњењем на иОС 15 се манифестују на следеће различите начине.

Уређај се неће укључити након неколико сати пуњења
Уређај се неће пунити преко кабла
Лош век трајања батерије

Уређај се неће укључити након неколико сати пуњења

Ако се ваш уређај не пуни након ажурирања уређаја на иПадОС 15 или иОС 15, покушајте са следећим поправкама.

Уверите се да користите оригинални Аппле кабл и пуњач. Ажурирање је можда изазвало проблеме са кабловима независних произвођача. Увек је добра идеја да користите оригинални кабл и пуњач.
Проверите извор напајања: ако користите директну утичницу, проверите да ли је лабав и покушајте да пређете на другу. Ако пуните уређај тако што ћете га повезати на УСБ порт на рачунару, пребаците се на други порт или се пребаците на директан извор напајања.
Очистите свој порт; ако је порт прљав (може се зачепити прашином), може ометати пуњење. Очистите га веома меком четком.
Ако користите Виндовс систем, отворите иТунес, а затим повежите иПхоне са својим системом. На мацОС-у, уверите се да је Финдер отворен, а затим повежите иПхоне са својим Мац рачунаром. Телефон ће се укључити.

Уређај се неће пунити

Ако се ваш уређај не пуни, али је и даље укључен, тј. преостало вам је нешто напуњености, прођите кроз ове исправке.

Поново покрените уређај; притисните дугме за појачавање и смањење јачине звука, а затим држите дугме за напајање/искључивање. Померите клизач за напајање да бисте искључили телефон. Повежите телефон са извором напајања и пустите да се укључи. Требало би да почне нормално да се пуни.
Покушајте да ресетујете телефон на фабричка подешавања, али прво проверите да ли сте направили резервну копију свега. Ресетовање на фабричка подешавања ће избрисати све податке на телефону. Отворите апликацију Подешавања. Идите на Генерал>Трансфер или ресетујте иПхоне>Ресет. Изаберите Обриши сав садржај и подешавања.
Уверите се да користите оригинални Аппле кабл и оригинални утикач за пуњење.

Лош век трајања батерије

Многи корисници су се жалили да им се батерија телефона пребрзо празни. Најлакше решење је надоградња на најновију верзију иОС-а. иОС 15 је имао проблема са пражњењем батерије, али иОС 15.1 нема овај проблем.

Отворите апликацију Подешавања на свом иПхоне-у.
Идите на Опште> Ажурирање софтвера.
Инсталирајте најновију исправку.

Закључак

Проблем са пражњењем батерије је чешћи проблем. Чини се да утиче на кориснике старијих модела иПхоне-а. Чини се да они који имају иПхоне 13 то не доживљавају много. Надоградња на најновију верзију иОС-а требало би да реши већину проблема. Ако се ваш телефон не укључи, најбоље је да га однесете на поправку и преглед.