Како да рутујете Андроид ТВ Бок

Да видимо да ли сте особа која воли да експериментише са технологијом пре него што наставимо са темом. Одговорите на питања која следе за анализу да ли припадате категорији. Да ли желите да конвертујете обичан ЛЦД или ЛЕД ТВ у Смарт ТВ који слуша ваше команде? Ако постоји решење за претходно питање, да ли бисте желели да га промените? Ако су одговори на питања потврдни, покушајте да прочитате чланак до краја. Па, одговор на прво питање је Андроид ТВ кутија укратко. Видећете детаљан одговор у одељку са најбољим нероутираним Андроид ТВ кутијама. Одговор на последње питање је Роот Андроид ТВ бок или Јаилбреак Андроид ТВ бок. Термини роот или јаилбреак су технички исти, тако да би се чланак фокусирао на тему Андроид кутије за бекство из затвора. Можда је то широко прихваћена пракса која захтева предузимање неких корака предострожности, па прочитајте све одељке у овом чланку ради бољег разумевања.

Како да рутујете Андроид ТВ Бок

Предности рутирања Андроид ТВ кутије су објашњене у овом одељку.

 • Потпуни приступ системском директоријуму Андроид ТВ кутије: Роотирање Андроид ТВ кутије даје вам потпуни приступ свим системским датотекама и можете да мењате датотеке у системском директоријуму.

 • Направите промене у оперативном систему: Рутовање вашег Андроид ТВ кутије вам омогућава да извршите промене у оперативном систему вашег уређаја. Можете да мењате садржај и спецификације ОС-а јер онемогућава уграђену безбедносну функцију ОС-а.

 • Прилагодите и преузмите некомпатибилне апликације: Рутовањем Андроид ТВ кутије можете да инсталирате апликације које иначе нису компатибилне са вашим уређајем. Поред тога, можете да прилагодите апликације на Андроид ТВ кутији тако што ћете извршити рутирање уређаја.

 • Додајте друге неподржане апликације: Можда сте приметили да можда нећете моћи да додате апликације као што је Коди на свој уређај јер је у супротности са безбедносном функцијом уређаја. Након рутирања Андроид ТВ кутије, можете са лакоћом додати апликације.

 • Уклоните нежељене уграђене апликације: Ако сте превише изнервирани због уграђених апликација и желите да их промените, онда можете да искорените свој уређај и са лакоћом уклоните нежељене апликације.

 • Додајте ВПН услугу: Већина Андроид ТВ кутија вам неће дозволити да додате посебне функције као што је ВПН услуга. Можете додати ВПН услугу ако је ваша Андроид ТВ кутија укорењена.

 • Прилагодите визуелне изгледе: Већина Андроид ТВ кутија вам не дозвољава да прилагодите и унесете промене у визуелне изгледе на свом уређају. Рутовањем уређаја можете прилагодити визуелне изгледе и променити интерфејс према вашем захтеву.

 • Инсталирајте прилагођене РОМ-ове: Ако имате кодове и желите да их покренете на Андроид ТВ кутији, можете да инсталирате прилагођене РОМ-ове тако што ћете извршити рутирање уређаја.

 • Бољи век трајања батерије: Рутовањем Андроид ТВ кутије можете да продужите век батерије свог уређаја хибернацијом некоришћених апликација на уређају. Ово би вам омогућило да користите одређене апликације које волите са великом снагом, а уз добру уштеду енергије долази и боље трајање батерије.

 • Брзина уређаја за оверклокирање: Ако сте превише уморни од коришћења спорог Андроид ТВ кутија, можете побољшати брзину такта тако што ћете извршити рутирање уређаја. Ово ће вам омогућити да користите уређај већом брзином без икаквих прекида и сметњи.

Недостаци рутирања Андроид ТВ кутије

Следи неколико недостатака рутовања Андроид ТВ Бок-а.

 • Без покрића гаранције произвођача или оператера: Ако сте укоријенили своју Андроид ТВ кутију, покриће гаранције које обезбеђују и произвођач и превозник можда неће бити применљиво и можете на крају да преварите свој уређај.

 • Апликације за ауторска права можда неће функционисати: Ако имате неке апликације које захтевају да прихватите уговор о лиценцирању ауторских права, можда нећете моћи даље да приступате тим апликацијама ако сте укоријенили Андроид ТВ кутију.

 • Ажурирања неће бити доступна: Пошто рутовање вашег Андроид ТВ кутија омогућава да инсталирате прилагођене РОМ-ове; не можете очекивати никакве ажуриране поруке са званичних сајтова. У најгорем случају, можда нећете моћи даље да инсталирате ажурирања за уређај.

 • Ризик од вирусне претње за вашу Андроид ТВ кутију: Пошто је укорењена Андроид ТВ кутија отворена за инсталацију било ког софтвера, можда ћете бити подложни инсталирању датотека злонамерног софтвера на свој уређај. Стога, ризик од вирусне претње вашем уређају може на крају да угрози функционалност уређаја.

Мере предострожности

Неопходни кораци предострожности које треба предузети пре рутовања Андроид ТВ кутије су наведени у наставку.

 • Инсталирајте антивирусни софтвер: Пошто је укорењена Андроид ТВ кутија отворена за било који софтвер, саветујемо вам да инсталирате антивирусни софтвер на свој уређај како бисте спречили улазак злонамерних датотека. Ово може деловати као заштитни слој за коришћење апликација и других функција.

 • Направите резервну копију података Андроид ТВ кутије: Ако сте укоријенили Андроид ТВ кутију, можете изгубити све детаље, као што су важне датотеке и акредитиви за пријаву за апликације. Обавезно направите резервну копију свих података са Андроид ТВ кутије пре рутирања уређаја.

 • Омогућите ВПН услугу на Андроид ТВ кутији: Ако користите било коју Торрент услугу, потребно је да омогућите ВПН услугу да бисте заштитили своју Андроид ТВ кутију од проблема са ауторским правима и у друге безбедносне сврхе.

Конфигуришите подешавања Андроид ТВ кутије

Први прелиминарни корак за јаилбреак Андроид кутију је да конфигуришете подешавања вашег уређаја. Пошто ће се од вас тражити да додате апликације из софтвера треће стране да бисте лакше руковали уређај, морате да конфигуришете подешавања да бисте дозволили такве апликације.

1. Повежите Андроид ТВ кутију са телевизором и укључите Андроид ТВ Бок.

2. У доступном менију кликните на дугме Подешавања да бисте покренули апликацију Подешавања на ТВ-у.

3. У одељку Лично, кликните на дугме Безбедност и ограничења да бисте покренули екран са безбедносним поставкама.

4. У одељку Администрација уређаја укључите поставку Непознати извори да бисте дозволили инсталацију апликација трећих страна.

5. Кликните на дугме ОК у искачућем прозору за потврду да бисте завршили процес конфигурације.

Апликације трећих страна за рутовање Андроид ТВ кутије

У овом одељку ће се расправљати о апликацијама трећих страна које се могу користити за бекство из затвора Андроид ТВ бок-а.

Апликације објашњене у наставку морају бити инсталиране помоћу додатне апликације на вашем ТВ-у. Обавезно следите кораке наведеним редоследом да бисте избегли било какав поремећај у процесу.

1. КингРоот

КингРоот је бесплатна апликација и не морате да имате плаћену претплату да бисте користили услугу и Андроид кутију за бекство из затвора. Процедура инсталације није компликована и можете са лакоћом рутовати Андроид ТВ кутију.

1. Повежите Андроид ТВ кутију са телевизором помоћу УСБ кабла.

2. Отворите званичну веб локацију КингРоот и преузмите инсталациону датотеку на свој ТВ.

3. Кликните на дугме Најновија верзија и пратите команде на екрану да бисте довршили инсталацију .апк датотеке.

4. Сада покрените апликацију Гоогле Плаи продавница на свом ТВ-у и инсталирајте апликацију Довнлоадер на ТВ-у.

5. Покрените апликацију Довнлоадер након што је инсталирана и инсталирајте КингРоот апликацију.

6. Покрените апликацију КингРоот из менија и кликните на дугме ТРИ ТО РООТ на страници да бисте роот-овали свој Андроид ТВ кутију.

7. Након што је Андроид ТВ кутија укорењена, КингРоот апликација ће се вратити на своју почетну страницу.

2. Фрамароот

Фрамароот је још једна таква апликација коју треба ручно инсталирати на ваш ТВ помоћу даљинског управљача за Андроид ТВ кутију. Можете направити јаилбреак Андроид бок користећи следеће кораке:

1. Повежите Андроид ТВ кутију са телевизором помоћу УСБ кабла.

2. Отворите званичну веб локацију Фрамароот-а и преузмите инсталациону датотеку на свој ТВ тако што ћете кликнути на дугме Преузми АПК.

3. Пратите команде на екрану да бисте довршили инсталацију .апк датотеке.

4. Сада покрените апликацију Гоогле Плаи продавница на свом ТВ-у и инсталирајте апликацију Довнлоадер на ТВ-у.

5. Покрените апликацију Довнлоадер након што је инсталирана и инсталирајте апликацију Фрамароот.

6. Покрените апликацију Фрамароот и на екрану за избор експлоатације изаберите опцију Инсталирај суперкорисника и кликните на дугме Инсталирај.

7. Кликните на дугме У реду у поруци за потврду да бисте завршили процес рутирања.

Ако вам није пријатно да користите ТВ као платформу за рутовање Андроид ТВ кутије, можете да инсталирате доле наведене апликације за рутовање уређаја помоћу рачунара.

3. Оне Цлицк Роот

Апликација Оне Цлицк Роот је поуздана апликација за бекство Андроид кутије и захтева од вас да имате плаћену претплату. Процес инсталације је једноставан и може се обавити брзо.

1. Отворите званичну веб локацију Оне Цлицк Роот апликације у подразумеваном веб претраживачу на рачунару.

2. Повежите своју Андроид ТВ кутију са рачунаром помоћу УСБ кабла и кликните на дугме СТАРТ РООТ НОВ да преузмете апликацију за изабрани уређај.

3. Отворите апликацију Сеттингс и у прозору за подешавање ДЕВЕЛОПЕР ОПТИОНС укључите опције АДБ отклањања грешака и УСБ отклањања грешака да бисте омогућили подешавања.

4. Покрените преузети софтвер Оне Цлицк Роот тако што ћете кликнути на дугме РООТ НОВ и моћи ћете да рутујете свој Андроид ТВ кутију.

4. Кинго РООТ

Кинго РООТ апликација вам омогућава да роот-ујете Андроид ТВ кутију са само неколико кликова и можете да направите јаилбреак Андроид бок у неколико корака.

1. Повежите Андроид ТВ кутију са рачунаром помоћу УСБ кабла.

2. Отворите званичну веб страницу за Кинго РООТ и кликните на дугме Преузми за Виндовс на почетној страници.

3. Покрените преузету датотеку андроид_роот.еке двоструким кликом на њу.

4. Кликните на дугме Даље у прозору за подешавање да бисте започели инсталацију.

5. На екрану Уговора о лиценци изаберите опцију Прихватам уговор и кликните на дугме Даље да бисте наставили.

6. Кликните на дугме Заврши у прозору Кинго Андроид РООТ Сетуп Визард да бисте довршили процес инсталације.

7. У Кинго РООТ софтверу идите на прозор Подешавања и кликните на одељак ОПЦИЈЕ ЗА РАЗВОЈНЕ ПРОГРАМЕ.

8. Омогућите АДБ отклањање грешака тако што ћете укључити поставку у одељку.

9. Кликните на дугме Роот једним кликом да бисте започели рутовање Андроид ТВ кутије и сачекајте да се процес заврши.

Како проверити роот

Да бисте проверили да ли је Андроид ТВ кутија укорењена или не, можете проверити статус помоћу једноставне функције покретања у апликацији Роот Цхецкер. Одељак објашњава начин провере статуса уређаја помоћу ТВ-а.

1. Повежите Андроид ТВ кутију са телевизором и покрените апликацију Гоогле Плаи продавница на ТВ-у.

2. Преузмите апликацију Роот Цхецкер на свој ТВ, изаберите основну верзију апликације и покрените апликацију након што се инсталира.

3. Кликните на картицу ВЕРИФИ РООТ и кликните на дугме ВЕРИФИ РООТ у одељку Верифи Роот Статус са детаљима вашег Андроид ТВ кутија да бисте започели проверу.

4. Идите на картицу РЕЗУЛТАТИ и проверите да ли је ваша Андроид ТВ кутија успешно рутована или не.

8 најбољих нероотираних Андроид ТВ кутија

Постоје бројне Андроид ТВ кутије са различитим факторима као што су процесор, произвођач итд. Потреба за одабиром најбоље Андроид ТВ кутије без корена је убедљив фактор ако планирате добар животни век. Наведена Андроид ТВ кутија обухвата различите факторе са уређајем високих перформанси на врху до најјефтинијег и основног уређаја на крају линије. Прочитајте све спецификације и изаберите најприкладнију Андроид ТВ кутију. Имајте на уму резултате апликације за основно питање Андроид ТВ кутије и изаберите ону која подржава такве апликације. Можете узети у обзир факторе као што су РАМ и простор за складиштење да бисте размотрили избор.

1. Цхромецаст са Гоогле ТВ-ом

Цхромецаст са Гоогле ТВ-ом је савршен избор као Андроид ТВ кутија.

 • Кутија вам пружа одличан квалитет слике са 4К резолуцијом и омогућава ХДР стримовање.
 • Такође је подржан малим за коришћење, малим и добро изграђеним даљинским управљачем који има елегантан и компактан дизајн.
 • Значајна предност коришћења даљинског управљача је та што подржава Долби Висион/ Атмос.
 • Софтвер Гоогле ТВ нуди нове функције и надограђене дизајне за слику што вам омогућава да имате нови Гоогле кориснички интерфејс, а интерфејс Гоогле ТВ је одличан.
 • Процесор кутије је Амолгиц С905Кс3 који омогућава несметано одвијање операција у кутији.
 • Кутија вам пружа 2 ГБ РАМ-а и може заузети складиште до 8 ГБ.
 • Цена кутије је најприступачнија у поређењу са тржишним трендовима.
 • Омогућава вам да лако приступите скоро свакој услузи стриминга.
 • Даљински управљач, међутим, долази са ограниченим бројем дугмади, тако да може бити тешко приступити апликацијама са лакоћом.
 • Још једно ограничење коришћења Цхромецаст-а је да постоји неколико нерешених грешака и грешака.

2. НВИДИА Схиелд ТВ

НВИДИА Схиелд ТВ је добар избор ако тражите дуготрајно задржавање Андроид ТВ кутије.

 • Кутија има елегантан и компактан дизајн који више личи на малу цев него на кутију.
 • Можете да приступите НВИДИА сервису за игре у облаку или НВИДИА ГеФорце Нов који вам омогућава да играте ПЦ игрице на ТВ-у.
 • Нуди 4К надоградњу и пружа ХДР резолуцију која долази са бржим процесором или НВИДИА Тегра Кс1+.
 • Такође подржава Долби Висион и Долби Атмос и има АИ надоградњу која претвара ХД садржај у 4К резолуцију.
 • Величина РАМ-а кутије је 2 ГБ и може заузети простор за складиштење до 8 ГБ јер има слот за картице за мицроСД.
 • Ако желите да имате жичану везу, постоји прикључак за Етхернет.
 • Кутија долази са врхунским даљинским управљачем који је удобан троугласти даљински управљач и на кутији се налази функција за тражење изгубљеног даљинског управљача.
 • Уређај добија честа ажурирања што га чини кориснијим од осталих на листи.
 • Главни недостатак је што цена кутије није приступачна, али се може узети у обзир с обзиром на предности које нуди.

3. НВИДИА Схиелд ТВ Про

НВИДИА Схиелд Про је надограђена верзија НВИДИА Схиелд ТВ-а и има боље карактеристике од претходне верзије.

 • Процесор је НВИДИА Тегра Кс1+ и пружа сличне основне карактеристике као код НВИДИА Схиелд ТВ-а.
 • Квалитет слике који нуди ова Андроид ТВ кутија је доступан у 4К и ХДР резолуцији.
 • Поред 4К повећања и премијум даљинског управљача, има додатну РАМ меморију или складиште и долази са УСБ портовима пуне величине.
 • Такође можете да повежете спољне уређаје за складиштење, бежичне антене и тастатуре као периферне уређаје помоћу УСБ портова на задњој страни.
 • Ову Андроид ТВ кутију можете сматрати СмартТхингс чвориштем, јер подржава различите функције.
 • Има РАМ простора од 3 ГБ и 16 ГБ простора за складиштење који вам нуди могућност да користите Долби Висион и Долби Атмос.
 • Врхунски даљински управљач који долази уз кутију има омогућену функцију тражења изгубљеног даљинског управљача.
 • Величина кутије је, међутим, већа и мало скупља од основне верзије.
 • Ово је идеалан избор за напредне кориснике који воле да имају вишеструке предности коришћења Андроид ТВ кутије.

4. ТиВо Стреам 4К

ТиВо Стреам 4К је такође једна од најбољих Андроид ТВ кутија.

 • ТиВо Стреам 4К има процесор Амолгиц С905И2 и добар је избор за уштеду новца.
 • Подржава слике у 4К и ХДР резолуцији, али му недостаје функција повећања величине 4К.
 • Кутија такође подржава Долби Висион и Долби Атмос и лако је подесити ову кутију за ваш ТВ.
 • Ово је Андроид ТВ кутија која има 2 ГБ РАМ-а и 8 ГБ простора за складиштење.
 • Можете да интегришете Слинг ТВ канале и да тражите канале уживо на свом ТВ-у помоћу нумеричке тастатуре на даљинском управљачу.
 • Даљински управљач за Андроид ТВ кутију долази са гласовном контролом са лаким приступом Гоогле Ассистант-у.
 • Ексклузивна апликација ТиВо Стреам вам омогућава да гледате емисије и филмове на основу препорука и ваших преференција.
 • Апликација такође пружа приступ услугама стримовања, што апликацију чини додатном функцијом.

5. онн. Андроид ТВ УХД уређај за стриминг

Тхе онн. Андроид ТВ УХД уређај за стриминг је најјефтинији Андроид ТВ кутија на тржишту.

 • Кутија има Амлогиц С905И2 процесор и подржава слике у ХДР-у, а понуђени квалитет слике је 4К УХД.
 • Такође подржава Долби Атмос и има 2 ГБ РАМ простора и 8 ГБ непрошириве меморије.
 • Даљински управљач који долази уз кутију има наменско дугме за помоћника за Гоогле помоћник поред нормалних ТВ контрола.
 • Даљински управљач има четири пречице за најбоље услуге стриминга и можете им лако приступити притиском на ова дугмад.
 • Главни недостатак је што не подржава Долби Висион и Ви-Фи везу.

6. Ксиаоми Ми Бок С

Ксиаоми Ми Бок С је Андроид ТВ кутија по ниској цени са добрим предностима.

 • Има 4К и ХДР подршку за слику која је слична НВИДИА Схиелд ТВ-у.
 • Такође нуди јасну Андроид ТВ кожу и можете пронаћи све додатке сличне ТиВо Стреам 4К Андроид ТВ кутији.
 • Даљински управљач који се испоручује са кутијом има поједностављен дизајн и Ми ТВ штап можете пронаћи у изгледу дугмади.
 • Уређај можда неће обезбедити непрекидне перформансе и може доћи до повремених кашњења у коришћењу кутије.

7. Ксиаоми Ми ТВ Стицк

Ксиаоми Ми ТВ Стицк је идеалан ако тражите основну верзију Андроид ТВ кутије.

 • Понуђени квалитет слике је 1080 п уместо 4К резолуције.
 • Кутија је веома приступачна због ограничених карактеристика и једноставног дизајна ниског профила.

8. Диналинк

Диналинк је још једна од најбољих Андроид ТВ кутија.

 • Диналинк Андроид ТВ кутија има процесор Амолгиц С905И2.
 • Има 4К ХДР видео стримовање и обезбеђује 2 ГБ РАМ простора са 8 ГБ непроширивог простора за складиштење.
 • Кутија је лагана и преносива, што је чини добрим избором за честе модификације.
 • Повремено може дозволити подршку за Долби Аудио и није компатибилан са Долби Висион-ом.
 • Даљински управљач за кутију има функцију која омогућава да се њиме управља гласовним командама помоћу дугмета Ассистант у средини.
 • Нека дугмад вас усмеравају на сервисе за стриминг као што су Нетфлик и ИоуТубе, а постоји и дугме за приступ Гоогле Плаи-у.
 • На овој кутији постоје два порта, микро УСБ порт за напајање и други ХДМИ порт.

***

Главна сврха чланка је да пружи апликације које ће вам помоћи да рутујете Андроид ТВ кутију. Можете да користите апликације за бијег из затвора Андроид кутију и да је користите по свом избору и погодностима. Рутовањем можете направити јаилбреак Андроид ТВ кутију и функције којима можете приступити након процеса описане су у чланку. Поред тога, листа најбољих нероутираних Андроид ТВ кутија које можете купити. Ако имате било каквих сугестија или питања у вези са овим чланком, користите одељак за коментаре да нам кажете своје мишљење.

  12 апликација за праћење звезда за астрофотографију (иОС и Андроид)