Како да сачувате снимке екрана за пријаву на Цхроме ОС

Можда не постоји много разлога да направите снимке екрана за пријављивање на Цхромебоок-у. Међутим, ако вам икада буде потребно, проналажење тих снимака екрана може бити мука. Ево како да то урадите.

Прво, морате знати како да направите снимак екрана, што је изненађујуће лако: притисните Цтрл и []]]истовремено. („[]]]” тастер се налази изнад тастера 6 у реду са бројевима ваше тастатуре.) Бум, снимак екрана је направљен. Овај део ради било где – чак и на екрану за пријаву.

Проблем настаје када покушате да преузмете наведени снимак екрана јер га нећете пронаћи на подразумеваној локацији на свом налогу. Пошто нисте пријављени када направите снимак екрана, систем не може да га повеже са налогом на Цхромебоок-у.

Па где га чува? У привременом именику. Снимци екрана ће остати овде чак и након што се пријавите – само треба да знате како да их копирате на свој налог. Постоје два начина да то урадите: приступом привременим датотекама у прозору прегледача или коришћењем Цхроме ОС Схелл-а (Цросх) ако је ваша књига у режиму за програмере.

Како приступити привременим датотекама

Најлакши начин да приступите овим снимцима екрана је скакање у привремене датотеке. Отворите нову Цхроме картицу, а затим унесите следеће у Омнибокс:

file:///tmp/

Ово ће приказати потпуну листу датотека. Само пронађите свој снимак екрана, а затим кликните десним тастером миша на њега и изаберите „Сачувај везу као“.

Одаберите локацију за чување и идете. Лаганица.

Како пренети привремене датотеке користећи Цросх

Иако је преузимање датотека из фасцикле /тмп/ најлакши метод, то можете учинити и помоћу Цросх-а ако је ваш Цхромебоок у режиму за програмере.

  Како проверити доступну меморију на иПхоне-у или иПад-у

Напомена: Режим програмера и канал програмера нису иста ствар. Ваш Цхромебоок мора да буде у Деве режиму да би ово функционисало.

Само напред и покрените Цросх притиском на Цтрл+Алт+Т. Овде откуцајте схелл и притисните ентер.

У љусци идите до тмп директоријума тако што ћете откуцати следеће: цд /тмп/

Сада ћете морати да пронађете датотеку слике. Откуцајте лс да бисте добили листу свих датотека у овом директоријуму.

Када уочите датотеку, откуцајте следеће да бисте је преместили у директоријум Преузимања:

цп ‘‘ ~/Преузимања/

Не заборавите на појединачне наводнике – пошто име датотеке има размаке, то говори систему да је то цело име датотеке.

Ако сте унели исправно, овде нећете добити никакву врсту обавештења, као на слици изнад. Ако је погрешно, видећете грешку.

Ако је све прошло како је планирано, ваш снимак екрана ће сада бити у фасцикли Преузимања. Честитамо вам што сте предузели непотребно компликоване, али неопходне кораке да урадите нешто што би требало да буде много једноставније.