Како да синхронизујете податке о менструалном циклусу са иОС 9 Хеалтх апликацијом

Аппле није укључио здравствену апликацију у свој мобилни оперативни систем све док фитнес бендови и други уређаји за праћење активности нису постали популарни. Међутим, чињеница је да је много пре него што је апликација Хеалтх дебитовала у иОС-у 8, било доста апликација за праћење здравља доступних у Апп Сторе-у. Људи су их користили да прате свој крвни притисак, дијабетес, лекове и репродуктивно здравље. Увођење апликације Хеалтх значило је да корисници могу да додају и одржавају своје здравствене податке на једном месту. Нажалост, апликација Хеалтх у иОС-у 8 није укључивала начин праћења вашег репродуктивног здравља, и што је још важније, вашег менструалног циклуса. Ово је исправљено у иОС-у 9 и ево како сада можете да пратите и синхронизујете ове податке са апликацијом Хеалтх.

Апликација Здравље у иОС-у 9 не прати само када ваша менструација почиње и када се завршава; такође може пратити друге факторе репродуктивног здравља. Отворите апликацију Здравље и додирните картицу „Здравствени подаци“. Овде можете видети листу свих података које апликација може да сачува или синхронизује из других апликација. Репродуктивно здравље је нови унос у иОС 9.

Додирните Репродуктивно здравље и унутра ћете видети различите индикаторе које можете да забележите, укључујући менструални циклус.

Ако желите да ручно додате податке, додирните било који од индикатора и на контролној табли за тај индикатор додирните „Додај податке“. Различити индикатори имају различите врсте података које можете да снимите, међутим, већина жена вероватно користи постојеће апликације за праћење свега овога. Уместо да морате ручно да додајете своје податке, можете да их синхронизујете са апликацијом Здравље.

  Како омогућити тамни режим за иПхоне на иОС 15

Синхронизација информација о репродуктивном здрављу са апликацијом Хеалтх ослања се на један критични фактор; апликација коју користите мора бити ажурирана да би је подржала. Ако не знате апликацију која познаје, испробајте Цлуе. То је бесплатна апликација која вам омогућава да водите евиденцију о свом репродуктивном здрављу. Да бисте додали податке из Цлуе-а (или било које друге апликације), идите у апликацију Здравље и додирните Извори.

Добићете листу свих апликација које могу да додају податке у апликацију Здравље. Додирните своју апликацију ако се појави овде (проверите ажурирање апликације ако се не појави и ажурирајте апликацију). Апликација ће навести које податке може да пошаље у апликацију Здравље, а ви можете да изаберете које податке може да јој упише. Ваша апликација ће се сада аутоматски синхронизовати са апликацијом Хеалтх.

Преузмите Цлуе из Апп Сторе-а