Како да укључите изворна обавештења за Гоогле Цхроме на Линук-у

Упркос сметњи коју неки корисници могу осетити према обавештењима која долазе из веб претраживача, они су ту да остану. Све више веб локација нуди могућност укључивања и постављања изворних обавештења на радној површини. Није познато да обавештења прегледача, посебно обавештења за Гоогле Цхроме, изгледају најбоље. Сам дизајн није страшан, пошто Цхроме има високе стандарде. Међутим, на Линук-у систем обавештења не одговара целом оперативном систему.

Да би ово поправио, Гоогле је полако радио на издавању система који омогућава корисницима да примају обавештења у изворном стилу за Гоогле Цхроме. Нажалост, Линук је последњи који добија пуну подршку за све. Ако сте корисник Цхроме-а, мораћете да одете у одељак са експерименталним функцијама и укључите изворна обавештења.

Омогућавање експерименталних функција у Цхроме-у може бити застрашујуће, посебно ако сте нови корисник. Зато ћемо у овом водичу говорити о томе како да омогућимо нови изворни систем обавештења за Линук! Да бисте започели, мораћете да покренете Гоогле Цхроме. Већ немате Цхроме? Пратите ова упутства да бисте га инсталирали.

Напомена: немају сви оперативни системи подршку за прегледач Гоогле Цхроме. Ако из неког разлога не можете да га инсталирате, инсталирајте Цхромиум. То је углавном иста ствар.

Инсталирајте Гоогле Цхроме

Гоогле Цхроме се лако инсталира, јер има пакете за Дебиан/Убунту и Федора/ОпенСУСЕ. Прво идите на званичну локацију за преузимање и изаберите или верзију Дебиан/Убунту или верзију Федора/ОпенСУСЕ. Затим отворите терминал и покрените следеће команде да би он радио.

  6 одличних музичких плејера за Линук

Убунту/Дебиан

Прво користите ЦД алат да бисте прешли у фасциклу ~/Довнлоадс.

cd ~/Downloads

Затим покрените алатку за пакет дпкг да бисте инсталирали Гоогле Цхроме Дебиан пакет на систем.

sudo dpkg -i google-chrome_stable_current.deb

На крају, исправите датотеке зависности и припремите Цхроме за употребу.

sudo apt install -f

Федора

Преместите терминал у директоријум ~/Довнлоад, где Цхроме пакет користи ЦД.

cd ~/Downloads

Инсталирајте Гоогле Цхроме на Федора користећи алатку за инсталацију ДНФ пакета.

sudo dnf install google-chrome_stable_current.rpm -y

ОпенСУСЕ

Пређите у ~/Довнлоадс помоћу ЦД команде.

cd ~/Downloads

Инсталирајте Цхроме на ОпенСУСЕ помоћу Зиппер-а.

sudo zypper install google-chrome_stable_current.rpm

Арцх Линук

Неки то можда не знају, али могуће је покренути Гоогле Цхроме претраживач на Арцх Линук-у упркос чињеници да нема званичну подршку од Гугла.

Покретање Цхроме-а је могуће због Арцх Усер Репоситори. Да бисте поставили претраживач на свој Арцх ПЦ, почните тако што ћете инсталирати најновију верзију Гит пакета користећи Пацман.

sudo pacman -S git

Затим користите команду Гит да клонирате најновије датотеке Гоогле Цхроме пкгбуилд.

git clone https://aur.archlinux.org/google-chrome.git

Користите ЦД команду да преместите терминал у нови гоогле-цхроме директоријум који сте клонирали.

cd google-chrome

На крају, користите макепкг алат за прављење софтвера. Имајте на уму да ако неке зависности не успеју да се аутоматски инсталирају, мораћете да их сами инсталирате. Померите страницу надоле и потражите „зависности“.

makepkg -si

Изворна обавештења за Гоогле Цхроме

Да бисте омогућили нови изворни систем обавештења на Линук-у, отворите нову картицу у Гоогле Цхроме-у. У овој новој картици унесите:

chrome://flags

Алтернативно, такође је могуће приступити заставицама тако што ћете укуцати абоут:флагс.

  Како користити цурл за преузимање датотека са Линук командне линије

Област са заставицама у Цхроме-у је место где Гоогле скрива све добре ствари. Углавном експерименталне функције, бета функције, застареле функције, побољшања прегледача, подешавања итд. Да бисте пронашли оно што нам је потребно, идите у оквир за претрагу и откуцајте „обавештења“. Овај термин за претрагу ће филтрирати све остале Цхроме заставице, у корист опција које желимо.

Напомена: такође је могуће притиснути Цтрл + Ф и потражити „обавештења Линук“.

Требало би да се појаве четири резултата претраге у вези са обавештењима. Оно што нам треба је „Омогући изворна обавештења“. Подразумевана опција за Цхроме је „подразумевана“, што обично значи да прегледач само понекад користи ову функцију.

Да бисте омогућили изворна обавештења за Гоогле Цхроме, потражите падајући мени. Кликните на њега да бисте открили опције. Унутар менија са опцијама налази се „Подразумевано, омогућено и онемогућено“. Кликните на „Омогућено“.

Након што кликнете на опцију „Омогућено“ у менију са заставицама, Цхроме ће обавестити корисника да „треба поново да се покрене“ да би у потпуности применио подешавања. Кликните на дугме „поновно покретање“ да бисте поново покренули Цхроме.

Када се Гоогле Цхроме поново отвори, требало би да користи изворни Линук систем обавештења.

Искључите изворна обавештења

Имати изворна обавештења за Гоогле Цхроме је одлично, јер се поклапају са осталим обавештењима на радној површини. Међутим, не сви воле ову функцију. Ако се испостави да га мрзите, искључите га. Да бисте то урадили, отворите картицу прегледача и вратите се на цхроме://флагс.

Као и раније, користите поље за претрагу да бисте тражили „обавештења“. Кликните на мени са опцијама и изаберите „Онемогућено“. Након што изаберете опцију „Онемогућено“, поново покрените Цхроме и систем би требало да буде онемогућен.

  Како инсталирати Арцх Линук на свој рачунар