Како да ћаскате гласом у игрицама Нинтендо Свитцх

Нинтендо Свитцх нема уграђени микрофон, што чини гласовно ћаскање током играња онлајн игрица прилично компликованим. Међутим, још увек постоји неколико начина на које можете разговарати са својим саиграчима на Свитцх-у. Ево како да то урадите.

Одговор зависи од ваше игре

Свитцх нема уграђене функције гласовног ћаскања у свом оперативном систему. Нинтендо нуди решење за гласовно ћаскање у апликацији Нинтендо Свитцх Онлине за иПхоне и Андроид, али то захтева Нинтендо Свитцх Онлине претплата. То је потребно за онлајн играње у многим играма као што су Марио Карт и Сплатоон, али то не захтевају све онлајн игре.

На пример, Фортните користи посебан Епиц Гамес налог и није му потребна Нинтендо претплата за онлајн игре. Због тога, неке игре које нису Нинтендо прескачу Нинтендо Онлине решење за гласовно ћаскање и то раде директно на конзоли са слушалицама.

Другим речима, већина Нинтендо игара захтева посебну апликацију за паметни телефон за гласовно ћаскање на мрежи. Повезујете слушалице са телефоном и ћаскате преко апликације док играте. Неке игре независних произвођача то могу учинити на самом Свитцх-у преко 3,5 мм прикључка за слушалице.

Ево шта треба да знате:

Нинтендо Свитцх онлајн апликација: Користите ово за Нинтендо игре као што су Марио Карт, Супер Смасх Брос Ултимате и Марио Теннис Ацес. Инсталирате апликацију на телефон и разговарате са пријатељима.
Директно на прекидачу: Неким играма независних произвођача, укључујући Фортните и Оверватцх, није потребна посебна апликација. Једноставно повежете стандардне слушалице са једним 3,5 мм аудио прикључком на свом Свитцх-у и разговарате без апликације, баш као паметни телефон. Опет, Нинтендо сопствене игре неће радити са овим.
Пребаците се на Дисцорд: Ако се све ово чини превише компликовано, слажемо се. Предлажемо да пређете на Дисцорд или другу апликацију као што је Теамспеак ако желите гласовно ћаскање са пријатељима док играте игре Свитцх.

  Како да преузмете контролу над траком менија вашег Мац-а помоћу Бармена

Апликација Нинтендо Свитцх на мрежи

Нинтендо званично решење за гласовно ћаскање је апликација коју можете преузети за иОС и Андроид. Поред гласовног ћаскања у игри са пријатељима и саиграчима, можете да користите апликацију да додате друге Нинтендо кориснике као пријатеље, пингујете их да играју и прегледате своју и статистику ваших пријатеља за одређене игре. Можете га користити и за позивање пријатеља путем друштвених медија.

У зависности од игре, можете или гласовно ћаскање са другим играчима у предворју или са пријатељима које сте додали. Сплатоон 2 и Марио Карт 8 су неке од популарних игара које подржавају апликацију. Да бисте га користили, морате да имате Нинтендо Онлине налог.

Међутим, многи корисници истичу да је искуство коришћења апликације прилично лоше, са честим кашњењима звука и проблемима са повезивањем. Такође, осим ако немате аудио миксер, не можете истовремено да користите ни један пар слушалица на телефону и на Нинтендо Свитцх-у. Ако желите да користите слушалице, морате да бирате између слушања гласовног ћаскања и слушања звука у игри, што може бити кључно за неке игре.

Такође, апликација је закључана за регион. Тренутно је недоступан на више територија, посебно у Азији и Јужној Америци. С обзиром да многе од ових игара имају глобалне базе играча, ово ограничава лак приступ гласовном ћаскању на значајан део потенцијалне базе играча за игру.

Уграђено гласовно ћаскање за одређене игре

Једна од необичних ствари у вези са Нинтендовим мобилним решењем је да један аудио прикључак од 3,5 мм на конзоли има аудио улаз, тако да заправо подржава уграђено гласовно ћаскање. Међутим, пошто то није широко примењена функција, само неколико игара подржава интегрисано гласовно ћаскање са Свитцх-а без потребе за коришћењем апликације.

  6 разлога због којих не би требало да користите медиј

Близзардова пуцачина из трећег лица Оверватцх и Епиц Гамес-ова игра преживљавања Фортните су међу играма које га подржавају. Ако играте неку од ових игара, прикључите пар добре слушалице, и одмах можете разговарати са својим саиграчима. Нинтендове сопствене игре не подржавају ово и захтевају апликацију.

Нажалост, Нинтендо Свитцх не подржава Блуетоотх слушалице, тако да их не можете користити за гласовно ћаскање.

Апликације трећих страна

Ако игра коју играте не подржава уграђено гласовно ћаскање, а апликација Нинтендо Свитцх Онлине греши или није доступна у вашем региону, требало би да потражите апликацију треће стране. Најпопуларнија апликација за гласовно ћаскање је Дисцорд, која има низ функција и има апликације за мобилне и десктоп рачунаре. Дисцорд подржава подешавања воки-токи и гласовне активности за откривање аудио улаза. Мобилна апликација вам такође омогућава да неометано улазите и излазите из апликације без прекида позива или муцања.

Постоји неколико других алтернатива, као што су ТеамСспеак и Скипе, али ниједна није тако робусна нити има тако велику заједницу игара као Дисцорд.

Требало би да имате на уму да апликације трећих страна неће имати изворну интеграцију са игром коју играте, тако да ће бити тешко брзо разговарати са странцима. Међутим, ако ћаскате са људима које већ познајете, глаткије гласовно искуство чини га одличном алтернативом Нинтендо апликацији.

Будућност Нинтендо Свитцх-а и гласовног ћаскања

Мало је вероватно да ће Нинтендо одустати од коришћења мобилне апликације. Већина Нинтендо наслова или игара прве стране које компанија сама дистрибуира вероватно ће користити имплементацију апликације. Међутим, будући портови наслова за више играча на Свитцх могли би подржати уграђену функцију гласовног ћаскања.

  Како обезбедити да се обележивачи за Цхроме мобилне уређаје појављују на Цхроме радној површини

За сада, ако се играте са својим пријатељима, предлажемо да ускочите на Дисцорд.