Како делити Ви-Фи лозинке са Андроид-а на било који паметни телефон

Почевши од Андроида 10, телефони који користе Гоогле-ов мобилни ОС могу да деле Ви-Фи лозинке између телефона помоћу КР кода. Све што прималац треба да уради је да отвори подразумевану апликацију камере на свом иПхоне или Андроид уређају да скенира код и одмах се повеже на Ви-Фи мрежу.

Када будете спремни да одобрите приступ својој Ви-Фи мрежи, идите до менија Подешавања на вашем телефону. Најлакши начин да то урадите је превлачењем надоле са врха екрана уређаја да бисте приказали мени Брза подешавања. Одатле додирните икону зупчаника да бисте отворили мени Подешавања.

Пошто се сваки Андроид паметни телефон мало разликује, можда ћете морати да превучете надоле други пут да бисте пронашли икону зупчаника.

Алтернативно, можете да превучете нагоре од доње ивице телефона да бисте приступили фиоци апликација. Овде можете да пронађете и отворите апликацију „Подешавања“.

Затим изаберите „Везе“, „Мрежа и интернет“ или сличну опцију. Опет, назив овог менија може се разликовати у зависности од производње вашег Андроид телефона.

Додирните

Сада додирните листу „Ви-Фи“ на врху менија.

Изаберите

Уверите се да сте повезани на Ви-Фи мрежу коју желите да делите са другима, а затим изаберите назив мреже (ССИД) или одговарајућу икону зупчаника.

Сада сте у менију Напредна подешавања за дату мрежу. Додирните дугме „КР код“ или „Дели“. Без обзира на то како ваш паметни телефон зове дугме, оно би требало да буде представљено иконом КР кода.

Изаберите

Напомена: Неки произвођачи оригиналне опреме могу захтевати да унесете лозинку за закључавање екрана/ПИН/узорак/биометрију пре него што прикаже код.

  10+ најбољих апликација за мелодије звона за Андроид 2023 – [Top List]

Ваш Андроид телефон ће сада генерисати и приказати КР код. Нека ваши гости отворе подразумевану апликацију за камеру на свом Андроид паметном телефону или иПхоне-у и скенирају код. Можда ће се појавити порука са питањем да ли желе да се повежу на Ви-Фи мрежу.

Уређаји који користе Андроид 10 и новије верзије такође имају опцију у оквиру менија Ви-Фи подешавања телефона за скенирање КР кода.