Како делити локацију на ВхатсАпп-у на Андроид-у и иОС-у

Можда ћете понекад желети да поделите своју тренутну локацију са својим људима на ВхатсАпп-у. Било да желите да помогнете пријатељу да пронађе адресу вашег новог дома или да поделите своју локацију уживо са члановима породице, ВхатсАпп вас покрива. У овом чланку смо објаснили како да пошаљете своју локацију на ВхатсАпп. Показали смо како да делите своју тренутну локацију или локацију уживо на ВхатсАпп-у на вашим иПхоне и Андроид уређајима.

Како послати локацију на ВхатсАпп: објашњено (2022)

Како делити своју локацију на ВхатсАпп-у (Андроид)

1. Отворите ВхатсАпп ћаскање примаоца и додирните икону прилога на траци за ћаскање. Са листе опција која се сада појављује, притисните „Локација“.

2. На екрану за дељење локације видећете листе оближњих места. Можете одабрати једно од тих места или одабрати „Пошаљи своју тренутну локацију“. На основу ваше ГПС тачности, видећете колико су координате локације тачне. У овом случају, моја локација је тачна до 20 метара. Прималац сада може да додирне везу Гоогле мапа да види вашу тренутну локацију.

Како делити своју локацију на ВхатсАпп-у (иПхоне)

Кораци који су укључени у слање ваше локације на ВхатсАпп помоћу вашег иПхоне-а су слични Андроид верзији, али је интерфејс мало другачији. Можете да пратите кораке у наставку да бисте послали своју локацију на ВхатсАпп за иОС:

  Направите пречицу за покретање апликација у режиму подељеног екрана у Андроид 7

1. Отворите ВхатсАпп ћаскање примаоца и додирните икону „+“ у доњем левом углу екрана. Када се појави искачући мени, изаберите „Локација“.

2. Када се појави интерфејс мапе, изаберите „Пошаљи своју тренутну локацију“ да бисте поделили своју тренутну локацију. Такође имате опцију да делите оближње локације или уносе предузећа са ове странице.

Напомена: Морате да дате ВхатсАпп-у приступ вашој локацији када први пут то поделите са својим контактима. Можете бирати између опција „Дозволи једном“ или „Дозволи док се користи апликација“, у зависности од забринутости за приватност.

3. Прималац сада може да додирне везу мапе у разговору да види вашу тренутну локацију.

Како делити локацију уживо на ВхатсАпп-у (Андроид)

1. Да бисте делили своју ВхатсАпп локацију уживо са свог Андроид телефона, отворите прозор за разговор, додирните икону прилога и изаберите икону „Локација“.

2. Сада притисните „Дели локацију уживо“ и изаберите једно од трајања — 15 минута, 1 сат или 8 сати. Додајте поруку ако желите и притисните икону „Пошаљи“ да бисте поделили своју локацију уживо.

3. Сада ћете видети преглед локације уживо, заједно са детаљима о томе када ће сесија дељења уживо истећи. Прималац може да додирне везу да види вашу локацију у реалном времену.

Како делити локацију уживо на ВхатсАпп-у (иПхоне)

1. Да бисте послали своју ВхатсАпп локацију уживо са свог иПхоне-а, отворите ВхатсАпп ћаскање и притисните икону „+“ у доњем левом углу. Сада изаберите „Локација“ у искачућем менију.

2. Сада ћете видети листу мапа вашег подручја. На овом екрану додирните „Дели локацију уживо“ да бисте поделили своју локацију уживо.

  Како додати виџете на закључани екран иПхоне-а у иОС-у 16

3. Прималац сада може да додирне локацију уживо да зна где је ваша тренутна позиција и да прати кретање све док је сесија активна.

Зауставите дељење локације на ВхатсАпп-у (Андроид и иПхоне)

1. Да бисте зауставили дељење локације на ВхатсАпп-у, додирните дугме „Заустави дељење“ испод листе мапа. Када се појави упит за потврду, додирните „Заустави“ да престанете да делите своју локацију уживо.

2. Видећете текст „Локација уживо је завршена“ испод прегледа мапе да бисте истакли да више не делите своју локацију уживо. Можете да потражите овај текст да бисте потврдили да сте зауставили дељење локације.

Поделите ВхатсАпп локацију: Честа питања

Колико често се ВхатсАпп ажурира локација уживо?

ВхатсАпп дељење локације уживо се дешава у реалном времену и стога апликација непрекидно ажурира вашу локацију контакту све док имате поуздану интернет везу.

Колико је тачна ВхатсАпп локација уживо?

Локација уживо коју делите на ВхатсАпп-у је тачна до 10 метара.

Могу ли да поделим локацију уживо на ВхатсАпп вебу?

Не, није могуће послати своју локацију уживо некоме на ВхатсАпп Вебу.

Поделите ВхатсАпп локацију са блиским пријатељима и породицом

Дељење ваше локације на ВхатсАпп-у је згодан начин да се уверите да ваши пријатељи и породица могу лако да вас лоцирају у тренуцима потребе или када путујете. Са функцијом локације уживо, они такође могу бити свесни ваше тренутне локације у реалном времену. У међувремену, ако желите да брзо пошаљете поруку некоме на ВхатсАпп-у, рецимо да позовете помоћ, слободно погледајте наш водич за слање ВхатсАпп порука без чувања броја телефона.

  Како бежично пренети Андроид датотеке на Линук радну површину