Како добити траку за Виндовс 10 Филе Екплорер на Виндовс 11

Виндовс 11 има изразито другачији кориснички интерфејс од Виндовс 10. Одмах ћете приметити заобљене углове и иконе, али постоје и друге промене корисничког интерфејса. Трака Филе Екплорер у оперативном систему Виндовс 11 је редизајнирана. Важна дугмад су и даље лако доступна, али многа мање коришћена подешавања су скривена у менијима.

  Трака за Виндовс 10 Филе Екплорер на Виндовс 11

Трака за Виндовс 10 Филе Екплорер на Виндовс 11

Нова трака у Филе Екплорер-у на Виндовс 11 не изгледа лоше, али је далеко мање функционална на коју су корисници траке навикли са Виндовс 8.1 и Виндовс 10. Трака је била одлична у погледу корисничког интерфејса и функционалности. Добра вест је да га и даље можете вратити у Виндовс 11.

Набавите траку за Виндовс 10 Филе Екплорер на Виндовс 11

Да бисте добили траку за Виндовс 10 Филе Екплорер на Виндовс 11, потребно је да уредите регистар, што значи да су вам потребна администраторска права на Виндовс 11 систему.

Додирните Вин+Р пречицу на тастатури да бисте отворили оквир за покретање.
У оквиру за покретање унесите регедит и додирните тастер Ентер.
Идите на ову вредност: ХКЕИ_ЛОЦАЛ_МАЦХИНЕСОФТВАРЕММицрософтВиндовсЦуррентВерсионСхелл Ектенсионс
Кликните десним тастером миша на Схелл Ектенсионс и изаберите Нев>Кеи.
Именујте нови кључ Блокирано.

Изаберите Блокирани кључ и кликните десним тастером миша на њега.
Изаберите Ново> Вредност низа.
Именујте нову вредност {е2бф9676-5ф8ф-435ц-97еб-11607а5бедф7}.
Кликните на Ок и затворите уређивач регистра.
Поново покрените систем.
Отворите Филе Екплорер и видећете траку за Виндовс 10.

Промените приказ фолдера

Иако горњи метод функционише, ако не видите траку Виндовс 10 Филе Екплорер, можда ћете морати да извршите још један корак.

Отворите Филе Екплорер.
Кликните на дугме више опција на траци.
Изаберите Опције из менија.
У прозору који се отвори омогућите „Покрени прозоре фолдера у посебном процесу“.
Кликните на Ок.
Поново покрените систем.

Напомена: ако имате проблема са приступом опцијама фасцикле из Филе Екплорер-а у оперативном систему Виндовс 11, можете му приступити са контролне табле. Контролна табла није уклоњена у оперативном систему Виндовс 11.

Закључак

Виндовс 11 је тренутно у фази пре објављивања, тако да је могуће да ће трака изгледати другачије када коначно буде пуштена у јавност. Уз то, мало је вероватно да ће трака за Виндовс 10 Филе Екплорер бити додата назад у Виндовс 11. Овај трик ће вам омогућити да вратите стару траку и надамо се да је Мицрософт неће блокирати. Боље је да инсталирате апликацију треће стране да бисте модификовали кориснички интерфејс. До данас, многи корисници Виндовс 8.1 и Виндовс 10 користе ЦлассицСхелл и његове виљушке да би добили мени Старт који им се свиђа уместо онога што ОС нуди. Губитак је системских ресурса морати да покрећете апликацију само да бисте променили изглед система.