Како додати Виндовс Дефендер заштиту у Цхроме

Виндовс 10 има уграђени антивирус који повремено скенира ваш систем у потрази за злонамерним апликацијама, скриптама, датотекама и процесима. Када не користите систем, Виндовс заштитник користи време да га скенира. Такође активно скенира веб локације које посећујете у Мицрософт Едге-у и датотеке које преузимате преко прегледача. Уз то, шалили бисмо се ако бисмо се претварали да је Мицрософт Едге веома привлачан. Ради боље од Интернет Екплорер-а, али није исти као Цхроме. То је можда разлог зашто Мицрософт има проширење које може да дода заштиту Виндовс Дефендер-а у Цхроме.

То је једноставно проширење за Цхроме које можете да инсталирате да бисте проширили заштиту Виндовс Дефендер-а на Цхроме.

Виндовс Дефендер заштита у Цхроме-у

Инсталирајте Заштита претраживача Виндовс Дефендер проширење. Додаће икону поред УРЛ траке која вам није потребна. Можете га сакрити ако желите. Икона отвара мени и има прекидач за укључивање/искључивање када желите да га омогућите или онемогућите у ходу.

Виндовс Дефендер је прилично робустан, тако да се ваше прегледање неће успорити након инсталирања проширења. Сам Цхроме има уграђени антивирус који ће означити потенцијално опасне датотеке које покушавате да преузмете или опасне везе које можда покушавате да посетите. Ако установите да Цхроме није толико вредан колико би требало да буде, можете да додате заштиту Виндовс заштитника у Цхроме. Не постоји начин да искључите Цхроме-ову сопствену уграђену заштиту, тако да ако одлучите да користите ово проширење, имаћете две различите услуге које вас чувају на мрежи.

  Како омогућити померање са два прста на Виндовс лаптоп рачунарима

Мицрософт нема додатак за Фирефок за Виндовс Дефендер што је чудно. Фирефок можда нема исти број корисника као Цхроме, али и даље има више корисника од Едге-а. Мицрософт тврди да нуди бољу заштиту од Цхроме-а и Фирефок-а, али је занемарио да понуди исту заштиту корисницима Фирефок-а.

Подразумева се да ће проширење имати приступ вашој историји прегледања. Може бити разлог за забринутост ако сте и даље сумњичави према Мицрософту због његових лудорија у прикупљању података пре неколико година, али подаци се не чувају. Екстензија треба вашу историју како би могла да провери везе које посећујете у односу на листу опасних веза које има у својој бази података. Ако открије да посећујете неку од потенцијално злонамерних веза, зауставиће вас. То се дешава у реалном времену, тако да док проширење зна које веб локације посећујете, неће га задржати заувек.