Како додати и уклонити теме у Цхроме-у

Гоогле Цхроме вам омогућава да персонализујете своје искуство са темама како бисте ствари учинили мало забавнијим, а са недавним издањем Гоогле-овог интерно дизајнираног изгледа, покушава да нас подсети да теме и даље постоје. Ево како да их инсталирате и уклоните.

Како инсталирати теме

Гоогле је недавно објавио гомилу нових тема – тачније 14 – које мењају начин на који гледате на свој претраживач. Иако ово нису једине теме које можете да преузмете, подсетило нас је колико је корисна Цхроме-ова функција тема која се често заборавља.

Почните тако што ћете покренути Цхроме и отићи на Цхроме веб продавница за теме. Можете да претражујете теме користећи траку за претрагу, бирач категорија (иако су једине две опције Гоогле и уметници) или по оцени.

Након што пронађете тему која одговара вашем расположењу, кликните на њу да бисте отишли ​​на страницу теме.

Кликните на „Додај у Цхроме“ да бисте га додали у Цхроме.

Имајте на уму да када додате тему у Цхроме, она се синхронизује са вашим Гоогле налогом – ако подесите синхронизацију Цхроме-а са својим Гоогле налогом – тако да ако се пријавите у Цхроме на другом уређају, тема се такође синхронизује на том уређају. То можете спречити тако што ћете отићи на Подешавања > Синхронизација и тамо онемогућити прекидач „Теме“.

Када се тема инсталира, икона „Додај у Цхроме“ претвара се у засивљену икону „Додато у Цхроме“.

Тема се неприметно примењује на ваш претраживач без потребе да је поново покрећете.

  10 најбољих апликација за праћење километраже за анализу ваших возачких навика

Како уклонити тему

Када желите да инсталирате нову тему, прођите кроз исти процес као што је горе наведено. Али ако само желите да се вратите на класичну тему, мораћете да вратите Цхроме на подразумевану тему.

Покрените Цхроме, кликните на икону менија и кликните на „Подешавања“ или унесите цхроме://сеттингс/ у своју адресну траку да бисте отишли ​​директно тамо.

Померите се надоле док не видите одељак Изглед, а затим у оквиру Теме кликните на „Ресетуј на подразумевано“.

Пошто Цхроме прати само најновију тему коју сте инсталирали, не морате да уклањате ниједну другу тему. Чим кликнете на дугме, све се враћа како је било на почетку: сиво и бело.