Како додати налог госта у Виндовс 11

Креирање налога за госте у Виндовс-у је некада био прилично једноставан процес који је свако могао да уради у неколико кликова. То више није случај, али и даље можете да креирате налог за госте у новијим верзијама оперативног система Виндовс, као што је Виндовс 11. У овом чланку смо објаснили како да креирате Виндовс 11 налог за госте користећи подешавања, командни редак и ПоверСхелл. Дакле, без даљег одлагања, хајде да заронимо.

Креирајте налог за госте у оперативном систему Виндовс 11 (2022)

Додајте налог госта помоћу апликације за подешавања оперативног система Виндовс 11

1. Отворите апликацију Подешавања користећи Виндовс 11 пречицу на тастатури „Вин+И“ и пређите на одељак „Налози“ са леве бочне траке. Одавде кликните на „Други корисници“ да бисте подесили налог за госте. Ако користите старију верзију оперативног система Виндовс 11, ову опцију ћете пронаћи као „Породица и други корисници“.

2. Следеће, кликните на „Додај налог“ да бисте креирали нови кориснички налог.

3. Када се појави екран за креирање Мицрософт налога, изаберите „Немам информације за пријаву ове особе“.

4. На следећој страници кликните на „Додај корисника без Мицрософт налога“ да бисте креирали налог госта без повезивања Мицрософт налога.

  БитЛоцкер шифровање оперативног система Виндовс 10 више не верује вашем ССД-у

5. Сада би требало да поставите корисничко име, лозинку и три безбедносна питања за налог госта. Имајте на уму да не можете користити „Гост“ као корисничко име јер је резервисано у ОС-у. Кликните на „Даље“ и сада имате други налог у оперативном систему Виндовс 11.

Додајте нови налог у корисничку групу гостију

1. Сада када сте креирали налог, требало би да га додате у корисничку групу гостију тако да налог нема потпун приступ вашем рачунару. Да бисте то урадили, отворите Виндовс Сеарцх и отворите „Управљање рачунаром“ као администратор.

2. Када се појави Управљање рачунаром, идите на Системске алатке -> Локални корисници и групе -> Корисници да додате налог у групу корисника. Посебно, нећете пронаћи опцију „Локални корисници и групе“ ако користите Хоме издање оперативног система Виндовс 11. Као заобилазно решење, можете да инсталирате и користите алатку за управљање локалним корисницима и групама са ГитХуб-а. Да бисте започели, двапут кликните на корисника којег сте управо креирали.

2. Пређите на картицу „Чланство у групи“ и изаберите „Додај чланство“ да бисте изабрали групу гостију.

3. Изаберите „Гости“ са листе група и кликните на „Изабери“ да потврдите избор.

4. Након што додате корисничку групу гостију, кликните на „Корисници“ и притисните дугме „Уклони чланство“. Успешно сте креирали налог за госте у оперативном систему Виндовс 11.

Користите командну линију за креирање налога за госте

1. Потражите „Цомманд Промпт“ у Виндовс Сеарцх-у и покрените га као администратор.

2. Откуцајте следећу команду да бисте креирали новог госта корисника. Имајте на уму да „Гуестусер“ у команди можете заменити именом по вашем избору.

net user Guestuser /add /active:yes

3. Користите наредбу испод да поставите лозинку за налог госта. И то је то, креирали сте налог за госте у оперативном систему Виндовс 11 помоћу командне линије.

net user Guestuser *

Креирајте Виндовс 11 налог за госте користећи ПоверСхелл

1. Други начин да креирате Виндовс 11 налог за госте је коришћење ПоверСхелл-а. Претражите „Поверсхелл“ у Виндовс Сеарцх-у и покрените га као администратор да бисте отворили повишени ПоверСхелл прозор.

  Како инсталирати профил боја за ваш монитор у Виндовс-у

2. Користите наредбу испод да подесите лозинку за свој налог госта.

$GuestPassword = Read-Host -AsSecureString

3. Следеће, користите наредбу испод да бисте подесили име за налог госта.

New-LocalUser "TheGuest" -Password $GuestPassword

4. Као последњи корак, користите наредбу испод да додате налог у корисничку групу гостију. Сада можете да делите свој рачунар са другима користећи налог за госте.

Add-LocalGroupMember -Group "Guests" -Member "TheGuest"

Користите налог за госте док делите свој рачунар

Дакле, то су три начина за креирање налога за госте у оперативном систему Виндовс 11. Опција за креирање налога за госте ће вам добро доћи, посебно ако често делите свој систем са колегама или познаницима. У међувремену, ако више волите налог ван мреже који није повезан са вашим Мицрософт налогом, идите на наше повезане водиче да бисте креирали локални налог у оперативном систему Виндовс 11 и уклонили свој Мицрософт налог из Виндовс 11.