Како додати системски еквилајзер у Виндовс 10

Еквилајзер је прилично стандардна функција на музичком плејеру. иТунес га има, као и Гроове. Музичким плејерима су потребни еквилајзери јер пуштају све жанрове музике, а аудиофили желе да њихова музика звучи што боље. Нећете наћи еквилајзер на видео плејерима осим ако се не удвоструче као аудио плејери, нпр. ВЛЦ плејер. Ако вам је потребан еквилајзер за ваше видео записе, можете да додате системски еквилајзер у Виндовс 10 помоћу бесплатне апликације под називом Екуализер АПО.

Еквилајзер АПО може да промени нивое аудио излаза за различите аудио уређаје који су упарени/повезани са вашим системом. Ово укључује Блуетоотх аудио уређаје као и ваше уграђене звучнике.

Системски еквилајзер

Преузети и инсталирати Екуализер АПО. Обратите посебну пажњу током инсталације јер апликација тражи од вас да изаберете са којим уређајима желите да користите еквилајзер. Међутим, не морате да имате све уређаје повезане, они морају барем бити упарени. Ако желите да користите Екуализер АПО са паром жичаних слушалица, морате да их повежете са својим системом бар једном.

Жичане слушалице ће се појавити или као посебан уређај или ће се третирати као интерни аудио уређаји. Ово заиста зависи од вашег система и звучне картице. Да бисте проверили како се ваше жичане слушалице препознају, повежите их и проверите који назив уређаја се појављује у падајућем менију за звук на системској палети.

Мораћете да поново покренете систем да бисте завршили инсталацију. Након поновног покретања, отворите апликацију. Појављује се као уређивач конфигурације на листи апликација менија Старт.

  Поправите мртве/заглављене пикселе на вашем Виндовс рачунару помоћу ових 6 алата

Можете почети да се играте са нивоима фреквенције и промена ће се одразити на било који звук који пуштате. Можете креирати различите звучне профиле за различите аудио уређаје. Можете обрисати унапред подешене поставке и креирати нове профиле.

Ако је аудио излаз из пара звучника или слушалица чудан, можете користити ову апликацију да то поправите. Не морате нужно да креирате нови, прилагођени профил јер је то мало компликовано и апликација није најинтуитивнија за коришћење ако већ немате вештину да схватите овакве ствари.

Требало би само да промените тренутне унапред подешене поставке и примените их на уређај и сачувате промену.

Еквилајзер АПО не ради само са аудио излазним уређајима већ и са улазним уређајима, тј. микрофонима. Опет, конфигурисање је мало компликовано, па се држите унапред подешених ако су ваше потребе основне. Можете да користите апликацију да повећате основну јачину звука својих аудио уређаја, али пазите да их не оштетите тако што подесите јачину звука прегласно.