Како додати фасциклу на листу свих апликација у оперативном систему Виндовс 10


Виндовс 10 се ослободио почетног екрана који је Виндовс 8 наметнуо корисницима. То се никоме није допало и конфузија између десктопа и модерног корисничког интерфејса била је фрустрирајућа. Чак су се и искусни корисници Виндовс-а борили да то схвате. Почетни екран је нестао, али Мицрософт није напустио идеју да се на вашем екрану појави велика листа инсталираних апликација која заузима све екране. То је само променило начин на који су реализовали концепт. За све намере и сврхе, листа Све апликације је оно на шта су смањени почетни екран и њена листа свих апликација и можете је слободно променити како год желите. Ипак, листа Све апликације долази са два ограничења; можете имати само 500 ставки у њему и не постоји једноставан начин да му додате фасцикле. Ако желите да додате фасциклу на листу, то је могуће и ево како.

Направите пречицу за фасциклу коју желите да додате на листу Све апликације. Преименујте га ако не желите да се у имену појављује реч „Пречица“. Отворите Виндовс Екплорер и идите на

C:ProgramDataMicrosoftWindowsStart MenuPrograms

и налепите пречицу тамо.

То је све што је потребно. Отворите Старт мени и кликните на дугме Све апликације и идите на слово којим почиње име фасцикле на листи. Не само да ће се фасцикла појавити тамо, већ ће то учинити и са ознаком „Ново“ која се обично појављује за новоинсталиране апликације. Кликните на фасциклу да бисте је отворили у Виндовс Екплорер-у.

  Како издвојити позадине из датотеке теме на Виндовс 10

Можете користити исти трик за апликације које сте инсталирали на другим дисковима тако што ћете налепити пречицу до ЕКСЕ датотеке у овој истој фасцикли. Не морате нужно да креирате пречицу за фасциклу коју желите да додате, али на тај начин штедите простор јер ваша фасцикла може постојати на било ком диску без да заузима простор на Ц диску.