Како задржати траку менија на Мац-у у режиму целог екрана

Када ставите апликацију у режим целог екрана тако што ћете кликнути на икону зеленог семафора у горњем левом углу прозора, мацОС аутоматски сакрива траку менија. Ово намерно понашање има за циљ да пружи импресивно искуство гледања тако што држи ставке на траци менија подаље. Штавише, чини се да је то и згодна имплементација на новом МацБоок Про-у од 14/16 инча како би се осигурало да зарез постане невидљив због црне траке у режиму целог екрана. Али шта ако сматрате да ова функција представља препреку вашем току рада? Па, ево како да траку менија одржите видљивом у режиму целог екрана на Мац-у.

Пошто је Аппле ставио опцију да сакрије/прикаже траку менија Мац-а у режиму целог екрана унутар подешавања „Доцк & Мену Бар“, лако се збунити. Када је омогућено, омогућава вам да траку менија учините видљивом широм система. Заједно са поставком за цео систем, прилагођавање основе по апликацији би било идеално. Надамо се да ће Аппле то успети у предстојећем мацОС-у 13.

1. Да бисте започели, кликните на Аппле мени који се налази у горњем левом углу екрана.

2. Сада изаберите „Систем Преференцес“ у падајућем менију.

3. Затим кликните на „Доцк & Мену Бар“.

4. На крају, поништите избор у пољу за потврду са леве стране „Аутоматски сакриј и прикажи траку менија преко целог екрана“, а затим затворите системске поставке.

Ето га! Промена ће одмах ступити на снагу. Убудуће, трака менија ће остати видљива у режиму целог екрана на вашем мацОС уређају. Ако икада поново пожелите да га сакријете, вратите се на исту поставку, а затим означите поље на крају.

  Како да решите проблеме са Орацле виртуелном кутијом у оперативном систему Виндовс 11

Белешка:

  • У неким случајевима, трака менија ће остати скривена у режиму целог екрана чак и након што поништите избор у пољу за потврду Аутоматски сакриј и прикажи траку менија на целом екрану. У овој ситуацији, можда ћете морати да поново покренете свој Мац да бисте применили промену. Једноставно кликните на Аппле мени у горњем левом углу екрана и изаберите Рестарт у падајућем менију.

Дакле, тако можете сакрити или приказати траку Мац менија у режиму целог екрана. Увек је боље имати флексибилност да се носите са функцијом која можда неће све занимати. Ово подсећа на икону батерије без индикатора процента који је Аппле уклонио у мацОС Биг Сур-у и касније. Иако би многи били у реду са само иконом батерије, људи попут мене више воле да имају индикатор процента батерије како би с лакоћом пратили трајање батерије. Из перспективе корисника, ово није велика промена дизајна. Подразумевано понашање мацОС-а да сакрије траку менија када је апликација у режиму целог екрана је прилично на истој линији. Успут, имате ли питања или повратне информације које бисте могли да поделите? Не заборавите да пошаљете своје мисли.