Како затворити више виртуелних десктопа у оперативном систему Виндовс 10

Виндовс 10 има виртуелне радне површине. Можете да креирате и затворите виртуелне радне површине помоћу пречице на тастатури. Виндовс 10 вас обично не упозорава када отворите превише виртуелних десктопа. Има ограничење колико виртуелних десктопа можете да отворите, али је мало вероватно да ћете икада достићи то ограничење. Виртуелне радне површине су одличне, али њихове перформансе, посебно колико брзо можете да прелазите између њих и колико их можете отворити пре него што почну да утичу на перформансе вашег система, зависе од вашег хардвера. Ако сте отворили превише виртуелних десктопа, морате их брзо затворити и ослободити ресурсе система. Ево како можете затворити више виртуелних десктопа одједном.

Затворите више виртуелних рачунара

Ако је ваш систем залеђен, можете да користите пречицу на тастатури Вин+Цтрл+ Ф4 да бисте затворили виртуелну радну површину. Понављајте ову пречицу док се све ваше виртуелне радне површине не затворе или док не успете да их смањите на број који ваш систем може да поднесе. Затварање виртуелне радне површине не затвара ниједну апликацију или прозоре који су на њој отворени.

Ако имате превише отворених виртуелних радних површина да би пречица на тастатури била згодан начин да је затворите, можете користити ПоверСхелл скрипту. Мицрософт има ПоверСхелл скрипту под називом ЦлосеАллВиртуалДесктопИнВин10 коју можете преузимање и покрените да бисте затворили више виртуелних десктопа.

Извуците скрипту, кликните десним тастером миша на њу и изаберите Покрени са ПоверСхелл-ом. Двоструки клик на .пс1 датотеку неће радити јер Виндовс подразумевано не дозвољава да покренете ПоверСхелл скрипте на тај начин.

  Како додати апликације за веб локације у Виндовс 10

Можда ћете видети промпт у ПоверСхелл-у који вас пита да ли желите да дозволите да се скрипта покрене и да је блокирана политиком извршавања. Дозволите скрипти да се покрене и она ће затворити све ваше виртуелне радне површине. Време које је потребно ће варирати јер се опет ради о могућностима вашег система.

Подразумева се да ова скрипта није намењена за рутинску употребу. То је за случај када се ваш систем замрзне до тачке у којој ће појединачно затварање виртуелних десктопа један по један опорезивати ваше време. За обичну свакодневну употребу, требало би да се држите пречице на тастатури.

Да будемо јасни, замрзавање или кашњење система које доживљавате има везе са могућностима вашег система, а не са ограничењем које је наметнуо Виндовс 10. Требало би да будете у могућности да отворите 4-6 виртуелних десктопа без обзира на то колико је ваш систем застарео, али на његове могућности ће утицати апликације које користите. Ако на вашем систему имате покренуте апликације које захтевају ресурсе, то ће утицати на број десктопа које можете удобно отворити и пребацивати између њих без застоја.