Како затворити и поново покренути иПхоне и иПад апликације

Апликације на вашем иПхоне-у или иПад-у могу повремено да се замрзну или почну да се понашају неуредно. Када се то догоди, можете затворити апликацију помоћу уграђене функције за пребацивање апликација. Поновно покретање апликације је најбоља опција за решавање већине проблема — ево како то да урадите.

Прво покрените преклопник апликација

Да бисте затворили апликацију на иПхоне-у или иПад-у, мораћете да отворите уграђени преклопник апликација. Ова карактеристика је неопходна за обављање више задатака. Омогућава вам да управљате апликацијама које се покрећу и лако прелазите између њих.

Ево како да покренете преклопник апликација:

На иПхоне Кс-у или новијим/иПад-овима са иОС-ом 12 или новијим: Превуците нагоре од доње ивице екрана, паузирајте близу средине екрана, а затим подигните прст.
На иПхоне и иПад уређајима са дугмадима Почетна: Брзо двапут притисните дугме Почетна.

Користећи преклопник апликација, натераћемо апликацију да се затвори. То значи да ће апликација морати да се поново покрене и поново учита следећи пут када је додирнете. Овај метод може да реши неке привремене проблеме које можда имате са апликацијом.

Затварање апликације помоћу преклопника апликација на иПхоне-у

Када се пребацивач апликација покрене на вашем иПхоне-у, видећете екран који изгледа слично оном приказаном испод. На екрану ће бити видљиве велике сличице свих апликација које сте недавно отворили; можете да превучете лево или десно да бисте их погледали.

  Познавати основе информационе архитектуре у пројектовању [+4 Tools]

Превлачите кроз сличице док не пронађете апликацију коју желите да затворите и центрирате је на екрану.

Брзо превуците нагоре на сличици апликације док не нестане са екрана.

Након тога, сличица се више неће појављивати на екрану за пребацивање апликација јер је сада затворена.

Да бисте поново покренули апликацију, пронађите њену икону на почетном екрану и додирните је.

Затварање апликације помоћу преклопника апликација на иПад-у

Након покретања преклопника апликација на вашем иПад-у (као што је горе описано), видећете мрежу сличица свих апликација које сте недавно отворили. Ако сте у последње време користили много апликација, можете да превлачите лево или десно између њих док не пронађете апликацију коју желите да затворите.

Брзо превуците нагоре на сличици апликације док не нестане. Ако желите, можете користити више од једног прста да бисте одбацили више од једне апликације истовремено.

Након што превучете сличицу апликације, она се затвара и више се неће појављивати на екрану за пребацивање апликација.

Да бисте поново покренули апликацију, додирните њену икону на почетном екрану. Ово би требало да поново покрене апликацију и (надајмо се) да ће овај пут радити исправно.

И даље имате проблема са апликацијом?

Ако се, након свега овога, апликација и даље руши, замрзава или вам на неки други начин ствара проблеме, покушајте да поново покренете свој иПхоне или иПад. Ако то не помогне, постоје неке друге технике које можете испробати, укључујући ажурирање или поновно инсталирање апликације. Такође можете покушати да контактирате програмера апликације и објасните проблем. Срећно!

  Како додати поклон картицу на Амазон и шта учинити ако не можете да је искористите