Како затворити отворене прозоре на иПхоне 11

Мобилни оперативни системи су развијени након што су десктоп рачунари постали мејнстрим. До тада је већина корисника научила одређене концепте, нпр. отварање и затварање апликација које су уобичајене на десктоп ОС-у. Ове исте радње не морају нужно бити преведене на исти начин на мобилном оперативном систему.

Затворите отворене прозоре на иПхоне 11

На мобилним оперативним системима, апликације раде у сопственом „прозору“, али их ОС не приказује као прозор. Апликација је сопствени контејнер. Са апликацијама као што је Цхроме, можете да отворите неколико картица, али све се отварају у Цхроме апликацији, а не у различитим прозорима. Чак се и картице без архивирања у Цхроме-у за иОС отварају у оквиру исте апликације, а не као посебан прозор.

Како затворити отворене прозоре на иПхоне 11

Можете отворити апликацију на иПхоне-у 11 и по тој логици, логично је да бисте требали моћи да је затворите. Ово је донекле блиско ономе што можете да урадите. Када прелазите са једне апликације на другу, друга апликација улази у донекле суспендовано стање. Наставиће да се ажурира ако је то врста апликације, али ће радити у позадини.

Да бисте ‘затворили’ ову отворену апликацију, морате је затворити. На иПхоне-у 11 можете затворити или затворити апликацију;

Превуците нагоре и задржите почетну траку.
Ући ћете у режим више задатака.
Превлачите кроз отворене апликације док не пронађете апликацију коју желите да затворите.
Превуците нагоре на прозору апликације да бисте га затворили.

  Како инсталирати или надоградити на Убунту 17.10

Напомена: Ова метода ради на свим моделима иПхоне-а који немају дугме за почетак. За моделе иПхоне-а са тастером Хоме, мораћете да двапут брзо притиснете дугме Хоме да бисте ушли у режим више задатака. Овај метод такође ради на иПадОС-у.

Шта се дешава када затворим апликацију на иПхоне-у 11

Када затворите прозор апликације на иПхоне-у, апликација;

Остаће пријављен, осим ако нема безбедносну функцију која одјављује корисника, нпр. апликације за банкарство или плаћање.
Наставићете да добијате обавештења из апликације.
Нећете изгубити никакве ‘несчуване’ податке, на пример, ако састављате или уређујете датотеку у Нумберс или Екцел-у.
Апликација ће поново учитати и освежити податке када је следећи пут отворите, нпр. Фацебоок апликација освежава фид ако затворите и поново га отворите.
Апликација може да престане да синхронизује податке. зависи од типа апликације. Гоогле мапе и ИоуТубе могу да обуставе преузимање, али Гоогле диск и Дропбок ће наставити да отпремају датотеке.

Закључак

Мобилни оперативни системи нису дизајнирани да раде на исти начин на који раде десктоп оперативни системи. Разлика није само козметичка. То је фундаментална разлика у начину на који се покрећу апликације и процеси. Ако користите мобилни уређај неколико дана, брзо ћете научити разлику између њих и зашто генерално не можете да затворите прозоре на мобилном оперативном систему.