Како играти Америцан Труцк Симулатор на Линуку

Америцан Труцк Симулатор је симулатор камиона који је развио СЦС Софтваре. То је наставак Еуро Труцк Симулатора 2 и ставља играча задуженог да вози камион са 18 точкова широм Америке. У овом водичу ћемо вам показати како да га играте на Линук-у.

Амерички симулатор камиона на Линук-у

Америцан Труцк Симулатор ради на Линук-у, јер има изворно издање. Међутим, игра се може играти само на Линук верзији Стеам-а, а програмери нису објавили игру за Линук ни на једном другом сервису за дистрибуцију.

Инсталирајте Стеам

Као резултат тога, мораћемо да пређемо на то како да инсталирамо Стеам на Линук пре него што вам покажемо како да натерате Америцан Труцк Симулатор да ради на Линуку. Да бисте покренули инсталацију Стеам-а на свом Линук рачунару, покрените прозор терминала.

Можете покренути прозор терминала на вашој Линук радној површини притиском на Цтрл + Алт + Т на тастатури. Или потражите „Терминал“ у менију апликације и отворите га на тај начин. Када је прозор терминала отворен, пратите упутства за инсталацију наведена у наставку.

Убунту

Стеам је укључен у Убунту примарне изворе софтвера. Ако желите да га инсталирате на свој систем, то можете учинити помоћу следеће команде.

sudo apt install steam

Дебиан

Да бисте користили Стеам са Дебиан-ом, прво морате да преузмете Стеам ДЕБ пакет на ваш Линук рачунар. Разлог за то је што је Валвеов Стеам ДЕБ много лакши за инсталирање од оног који је укључен у „небесплатни“ репо.

Да бисте преузели Стеам ДЕБ пакет, користите следећу команду вгет. Ова команда ће пратити везу до ДЕБ-а и поставити је у вашу кућну фасциклу.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Након што је преузимање завршено, инсталација Стеам-а може почети. Користећи наредбу дпкг у наставку, инсталирајте најновије издање Стеам-а.

sudo dpkg -i steam.deb

Када Стеам заврши са инсталацијом, наићи ћете на проблеме са зависношћу. То није проблем! Можете брзо да решите проблеме са зависношћу користећи наредбу апт-гет инсталл -ф у наставку.

sudo apt-get install -f

Арцх Линук

Стеам је доступан свим корисницима Арцх Линук-а преко „мултилиб” софтверског спремишта. Проблем је у томе што сви корисници Арцха немају укључен овај репо, јер неки више воле чисту „64-битну“ инсталацију.

Да бисте укључили „мултилиб“ софтверско складиште, отворите датотеку /етц/пацман.цонф и пронађите „мултилиб“. Уклоните све # симболе испред „мултилиб“ и поново синхронизујте Пацман користећи наредбу испод.

sudo pacman -Syy

Када се систем поново синхронизује, можете да инсталирате најновије издање Стеам-а на Арцх Линук помоћу следеће команде.

sudo pacman -S steam

Федора/ОпенСУСЕ

И Федора и ОпенСУСЕ Линук имају Стеам доступан за инсталацију у својим софтверским изворима и моћи ћете да их натерате да раде уз мало труда. Међутим, ови програми не раде и издање Флатпак-а, тако да предлажемо да уместо тога инсталирате Стеам преко Флатпак-а.

Флатпак

Стеам је доступан као Флатпак. Ако желите да га инсталирате, почните са подешавањем времена извршавања Флатпак-а. Време извођења је лако инсталирати, а можете га подесити пратећи овај водич о овој теми.

Када се Флатпак рунтиме инсталира, користите команду флатпак даљинско додавање да бисте инсталирали Флатпак продавницу апликација. Затим користите команду за инсталацију флатпак-а да бисте преузели Флатпак верзију Стеам-а на свој рачунар.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Инсталирајте Америцан Труцк Симулатор на Линук

Са инсталираном апликацијом Стеам, пријавите се са информацијама о свом корисничком налогу и пратите упутства корак по корак у наставку да би Америцан Труцк Симулатор радио на вашем Линук рачунару.

Корак 1: Пријавите се на Стеам и пронађите дугме „Продавница“. Кликните на „Продавница“ да бисте приступили Стеам продавници. У овој области можете купити игрице, као што је Америцан Труцк Симулатор.

Корак 2: Пронађите оквир за претрагу и кликните на њега мишем. Затим унесите „Америцан Труцк Симулатор“ и притисните тастер Ентер. Прегледајте резултате претраге док не пронађете опцију „Америцан Труцк Симулатор“ у резултатима претраге и кликнете на њу.

Корак 3: Након што кликнете мишем на „Америцан Труцк Симулатор“, бићете одведени на страницу продавнице Америцан Труцк Симулатор. На овој страници пронађите зелено дугме „Додај у корпу“ и кликните на њега мишем.

Када кликнете на „Додај у корпу“, то ће вам омогућити да купите игру и додате је на свој налог.

Корак 4: Након што сте купили Америцан Труцк Симулатор на свој Стеам налог, пронађите дугме „Библиотека“ и кликните на њега мишем. Затим потражите „Америцан Труцк Симулатор“ на листи игара.

Кликните на плаво дугме „ИНСТАЛИРАЈ“ да преузмете и инсталирате игру на свој рачунар. Када се инсталација заврши, моћи ћете да играте Америцан Труцк Симулатор на свом Линук рачунару! Уживајте и забавите се играјући!