Како играти Баттлефиелд В на Линуку

Баттлефиелд В је 16. унос у пуцачини из првог лица коју је развио ДИЦЕ и објавио Елецтрониц Артс. У игри, играчи се такмиче једни против других у историјским биткама, са 64 играча истовремено. У овом водичу ћемо вам показати како да то учините да ради на Линук-у.

Покренути Баттлефиелд В рад на Линук-у

Баттлефиелд В ради на Линук-у, али само са Протон и Стеам Плаи. Мораћете да користите ову технологију да бисте инсталирали игру и осигурали да ЕА Оригин клијент игре ради.

Да бисте користили Стеам Плаи и Протон, мораћете да инсталирате Линук верзију Стеам-а. Започните инсталацију Стеам-а тако што ћете отворити прозор терминала на радној површини. Можете да отворите прозор терминала на Линук радној површини помоћу Цтрл + Алт + Т на тастатури или потражите „Терминал“ у менију апликације.

Када је прозор терминала отворен и спреман за употребу, пратите упутства за инсталацију за Стеам која одговарају Линук ОС-у који тренутно користите.

Убунту

Да бисте покренули Стеам да ради на Убунту Линук-у, унесите следећу наредбу апт инсталл испод.

sudo apt install steam

Дебиан

Инсталирање Стеам-а на Дебиан је могуће, а најбољи начин да то урадите је преузимање Стеам-а директно са Валве-а уместо да се бавите „небесплатним” репо софтвера.

Да бисте преузели Стеам на свој Дебиан Линук рачунар, користите следећу команду за преузимање вгет да бисте преузели Стеам ДЕБ пакет са Стеам веб локације. Када се преузимање заврши, моћи ћете да инсталирате Стеам.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Да бисте инсталирали Стеам на Дебиан, користите команду дпкг да бисте инсталирали ДЕБ пакет на ваш рачунар.

sudo dpkg -i steam.deb

Када је Стеам ДЕБ пакет инсталиран на вашем систему, користите команду апт-гет инсталл -ф да исправите све зависности на Дебиан Линук радној површини.

sudo apt-get install -f

Арцх Линук

На Арцх Линук-у, моћи ћете да покренете апликацију Стеам, под условом да имате „мултилиб“ софтверско спремиште и ради. Да бисте то урадили, отворите датотеку /етц/пацман.цонф, пронађите одељак „#мултилиб“ и уклоните симбол #, као и линије директно испод њега. Затим сачувајте измене.

Након што сачувате измене, користите команду пацман да поново синхронизујете свој Арцх систем са репозиторијумом.

sudo pacman -Syy

Коначно, инсталирајте Стеам на ваш Арцх Линук систем помоћу пацман команде испод.

sudo pacman -S steam

Федора/ОпенСУСЕ

И Федора и ОпенСУСЕ Линук системи могу инсталирати Стеам из кутије преко укључених софтверских складишта. Међутим, предлажемо да користите Флатпак издање Стеам-а јер има бољи учинак на овим оперативним системима.

Флатпак

Да би Стеам радио преко Флатпак-а на Линук-у, прво морате да инсталирате „флатпак“ рунтиме на свој систем користећи менаџер пакета. Ако не можете да схватите како да подесите време извођења, пратите наш водич на ту тему.

Након подешавања времена извршавања Флатпацк на вашем систему, користите команду флатпак даљинско додавање да додате продавницу апликација Флатхуб у свој систем. Требаће вам Флатхуб да бисте инсталирали Стеам.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Када је Флатхуб инсталиран, користите команду за инсталацију флатпак да бисте покренули Флатпак издање Стеам-а и покренули га на вашем систему.

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Инсталирајте Баттлефиелд В на Линук

Са подешеним Стеам-ом, отворите Стеам и пратите упутства корак по корак испод да бисте Баттлефиелд В радили.

Корак 1: Отворите мени „Стеам“ и кликните на дугме „Подешавања“ да бисте отворили подешавања Стеам-а. Затим пронађите област „Стеам Плаи“ и кликните на њу. Затим потврдите оквир „Омогући Стеам Плаи за подржане наслове“ и „Омогући Стеам Плаи за све остале наслове“.

Након што означите оба поља, пронађите област „Покрени друге наслове са“ и подесите је на Протон Екпериментал. Ова верзија Протона има тенденцију да даје БФВ највише успеха. Ипак, Баттлефиелд В ради на већини Линук система (иако ви јул наићи на проблеме, јер је оцењен као „златни“, а не „платинасти“ на ПротонДБ-у).

Напомена: ти јул потребно је да експериментишете са различитим верзијама Протона да би БФВ савршено радио на вашем систему.

Корак 2: Пронађите дугме „Продавница“ и кликните на њега да бисте приступили Стеам продавници. Унутар продавнице кликните на поље за претрагу и укуцајте „Баттлефиелд В“. Затим кликните на њу у резултатима претраге да бисте отишли ​​на страницу продавнице игре.

Када сте на страници продавнице, кликните на зелено дугме „Додај у корпу“ и купите игру.

Корак 3: Пронађите плаво дугме „ИНСТАЛИРАЈ“ и кликните на њега да бисте инсталирали игру. Када је игра инсталирана, кликните на дугме „ПЛАИ“. Међутим, кликом на „ПЛАИ“ неће одмах покренути игру.

Уместо тога, омогућиће Стеам-у да инсталира Оригин преко Протона и на ваш Линук рачунар. Када се Оригин инсталира, он ће се покренути и можете повежите свој налог са Стеам-ом.

Корак 4: Када повежете свој налог, БФВ би требало да се покрене и буде спреман за игру. Имајте на уму да ће ова игра, за разлику од многих других Стеам Протон игара на Линуку, имати неких проблема. Ако вам је потребна помоћ при конфигурисању ваше игре, погледајте страницу ПротонДБ.