Како играти Ве Вере Хере Тогетхер на Линук-у

Ве Вере Хере Тогетхер је кооперативна авантуристичка слагалица из првог лица за Виндовс, Ксбок Оне и ПлаиСтатион. Објављен је 2019. Нажалост, међутим, никада није било издања за Линук. Срећом, ову игру можете да играте на свом Линук рачунару уз неколико подешавања.

Како смо били овде заједно радећи на Линук-у

Били смо овде заједно има златну оцену на ПротонДБ-у, што значи да ради прилично добро на Линук-у. С обзиром на то, то није матична Линук игра већ Виндовс игра. Дакле, да би ова игра радила на вашем Линук систему, мораћете да подесите Линук издање Стеам-а.

Инсталирајте Стеам

Да бисте добили Линук верзију Стеам-а на свом рачунару, почните тако што ћете отворити прозор терминала на Линук радној површини. Можете да отворите прозор Линук терминала тако што ћете потражити „Терминал“ у менију апликације или притиском на дугме Цтрл + Алт + Т на тастатури. Када је отворен, пратите доленаведена упутства корак по корак.

Убунту

Да бисте користили Стеам на Убунту-у, мораћете да га инсталирате на свој систем помоћу апт инсталл команду доле.

sudo apt install steam

Дебиан

Корисници Дебиана могу сасвим добро да инсталирају Стеам. Међутим, мораћете да преузмете Стеам ДЕБ пакет директно на свој рачунар. Да бисте то урадили, користите следеће вгет команда за преузимање у прозору терминала.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Након што преузмете најновије издање Стеам-а за свој Дебиан ПЦ, моћи ћете да започнете процес инсталације. Помоћу дпкг команду испод, инсталирајте најновији Стеам ДЕБ пакет.

sudo dpkg -i steam.deb

Када се Стеам ДЕБ пакет постави на ваш рачунар, мораћете да исправите проблеме зависности који су се можда појавили током инсталације. Да бисте то урадили, користите следеће апт-гет инсталл -ф команда.

sudo apt-get install -f

Арцх Линук

Они који желе да користе Стеам на Арцх Линук-у ће прво морати да омогуће „мултилиб“ софтверски репо. Да бисте омогућили овај репо, отворите датотеку /етц/пацман.цонф у свом омиљеном уређивачу текста (као роот). Затим пронађите „мултилиб“ и уклоните симбол # испред и линије директно испод њега.

  Како додати Фацебоок Мессенгер ћаскање на Линук са Пидгин ИМ

Након уређивања текстуалне датотеке, сачувајте измене. Затим поново синхронизујте Арцх са званичним репозиторијумима.

sudo pacman -Syy

На крају, инсталирајте апликацију Стеам на рачунар користећи Пацман.

sudo pacman -S steam

Федора/ОпенСУСЕ

Ако користите ОпенСУСЕ или Федора Линук, моћи ћете да инсталирате Стеам преко укључених софтверских складишта на вашем ОС. Имајући то у виду, Флатпак издање Стеам-а има тенденцију да ради боље на овим оперативним системима, и ми предлажемо да уместо тога следите та упутства.

Флатпак

Стеам је на Флатпак-у, али мораћете да подесите време извршавања Флатпак-а ако желите да га користите. Да бисте конфигурисали Флатпак рунтиме на свом рачунару, пратите наш водич за подешавање. Када се конфигурише време извођења, користите две команде у наставку да бисте покренули апликацију Стеам да ради на вашем рачунару као Флатпак.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Инсталирајте Ве Вере Хере Тогетхер на Линук

Када се Стеам постави на ваш рачунар, инсталација Ве Вере Хере Тогетхер може да почне. Покрените Стеам, пријавите се на свој налог и пратите доленаведена упутства корак по корак.

Корак 1: Пронађите мени „Стеам“ и изаберите га да бисте открили његове опције. Након тога, изаберите мени „Подешавања“ и кликните на опције „Стеам Плаи“. У области „Стеам Плаи“ означите и „Омогући Стеам Плаи за подржане наслове“ као и „Омогући Стеам Плаи за све остале наслове“.

Корак 2: Пронађите дугме „Продавница“ унутар Стеам-а и кликните на њега да бисте приступили Стеам продавници. Када сте у Стеам продавници, кликните на поље за претрагу и укуцајте „Ве Вере Хере Тогетхер“ у оквир за текст. Притисните Ентер да видите резултате.

  Како користити Хуго Статиц Сите Генератор на Линук-у

Корак 3: Прегледајте резултате претраге за „Ве Вере Хере Тогетхер“ и изаберите игру да бисте приступили њеној страници Стеам продавнице. Када сте на страници продавнице Ве Вере Хере Тогетхер, пронађите зелено дугме „Додај у корпу“ и кликните на њега мишем да бисте купили игру и додали је на свој налог.

4. корак: Пронађите дугме „Библиотека“ унутар Стеам-а и кликните на њега мишем. Након што изаберете дугме, пронађите поље за претрагу у библиотеци и унесите „Ми смо били овде заједно“. Затим га изаберите да бисте приступили страници Стеам библиотеке игре.

Кликните на плаво дугме „ИНСТАЛИРАЈ“ да бисте започели преузимање и инсталирање Ве Вере Хере Тогетхер на ваш рачунар. Имати на уму; Били смо овде заједно може потрајати мало времена за преузимање, посебно ако имате спору интернет везу.

5. корак: Када се заврши инсталација Ве Вере Хере Тогетхер, плаво дугме „ИНСТАЛИРАЈ“ ће постати зелено дугме „ПЛАИ“. Изаберите зелено дугме „ПЛАИ“ да бисте покренули игру.

Уживајте и срећно играње!