Како играти Галацтиц Цивилизатионс ИИИ на Линук-у

Галацтиц Цивилизатионс ИИИ је стратешка игра коју је развио Стардоцк за Виндовс рачунаре. То је наставак Галацтиц Цивилизатионс ИИ и први пут је објављен 2015. Тренутно не постоји изворни порт за Линук, али га је лако натерати да ради на Линук-у уз нека подешавања. Ево како.

Галацтиц Цивилизатионс ИИИ на Линук-у

Навођење Галацтиц Цивилизатионс ИИИ на Линук

Галацтиц Цивилизатионс ИИИ ради на Линук-у уз помоћ Валвеове јединствене Протон технологије, која је уграђена у Стеам фор Линук клијент. Као резултат тога, мораћемо да пређемо на то како да инсталирамо Стеам за Линук клијент.

Инсталирајте Стеам

Да бисте започели инсталацију Стеам-а за Линук, отворите прозор терминала. Отворите прозор терминала на радној површини и притисните Цтрл + Алт + Т на тастатури. Алтернативно, користите мени апликације и потражите „терминал“ да бисте га отворили.

Када је прозор терминала отворен, инсталација Стеам-а може почети. Користећи доленаведена упутства која одговарају Линук оперативном систему који тренутно користите.

Убунту

Да бисте подесили Стеам за Линук клијент на свом Линук рачунару, користите наредбу апт инсталл испод.

sudo apt install steam

Дебиан

Да би најновији Стеам радио на Дебиан-у, мораћете да преузмете ДЕБ пакет на свој рачунар. Користећи наредбу вгет испод, узмите најновији Стеам ДЕБ пакет.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Након што преузмете најновији Стеам ДЕБ пакет на ваш рачунар, инсталација може да почне. Користећи наредбу дпкг испод, инсталирајте Стеам на Дебиан.

sudo dpkg -i steam.deb

Сада када је Стеам инсталиран на Дебиан-у, користите наредбу апт-гет инсталл -ф у наставку да бисте исправили све проблеме при инсталацији април је дошло до.

sudo apt-get install -f

Арцх Линук

Стеам је доступан корисницима на Арцх Линук-у кроз „мултилиб“ софтверско складиште. Да бисте га подесили, почните отварањем датотеке /етц/пацман.цонф. Одатле пронађите линију „#мултилиб“ и уклоните симбол # из ње, као и директно испод ње. Затим сачувајте измене.

  Како инсталирати тему икона Цаптива на Линук-у

Након што изађете из уређивања, користите команду пацман за поновну синхронизацију са званичним Арцх Линук серверима. Након тога, користите другу пацман команду да инсталирате најновије издање Стеам-а.

sudo pacman -S steam

Федора/ОпенСУСЕ

Ако користите Федора и ОпенСУСЕ, моћи ћете да инсталирате Стеам из кутије из софтверских извора укључених у њихове оперативне системе. Међутим, Флатпак издање Стеам-а ради много боље на Флатпаку. Уместо тога, предлажемо да следите ова упутства.

Флатпак

Да би Стеам радио преко Флатпак-а, почните тако што ћете инсталирати „флатпак“ пакет. Да бисте инсталирали Флатпак пакет, користите менаџер пакета на свом рачунару. Ако имате проблема са подешавањем, пратите наш водич на ту тему.

Након подешавања времена рада Флатпак на вашем Линук рачунару, користите две команде испод да бисте инсталирали апликацију Стеам.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Инсталирајте Галацтиц Цивилизатионс ИИИ на Линук

Сада када је Стеам инсталиран, покрените апликацију и пријавите се са акредитивима свог корисничког налога. Након тога, пратите доленаведена упутства корак по корак да бисте Галацтиц Цивилизатионс ИИИ покренули рад на Линук-у.

Корак 1: Да бисте започели, кликните на мени „Стеам“ и изаберите дугме „Подешавања“ да бисте приступили области подешавања Стеам-а. Када уђете у област подешавања, пронађите дугме „Стеам Плаи“ и кликните на њега.

У области Стеам Плаи кликните на дугме „ОК“ да бисте применили промене. Оквир „Омогући Стеам Плаи за подржане наслове“, као и дугме „Омогући Стеам Плаи за све остале наслове“.

Корак 2: Након подешавања Стеам Плаи, пронађите дугме „Продавница“ и кликните на њега мишем. Одатле пронађите поље за претрагу и укуцајте „Галактичке цивилизације ИИИ“. Притисните тастер Ентер да бисте видели резултате претраге.

  Како инсталирати тему Ант ГТК на Линук-у

Прегледајте резултате претраге и кликните на „Галацтиц Цивилизатионс ИИИ“ да бисте приступили страници Стеам Сторефронт игре. Када сте на страници, пронађите зелено дугме „додај у корпу“ да бисте га додали у корпу свог Стеам налога. Затим користите корпу да купите игру на свом налогу.

Корак 3: Кликните на дугме „Библиотека“ да бисте приступили својој Стеам библиотеци. Унутар области Стеам библиотеке, пронађите Галацтиц Цивилизатионс ИИИ и кликните на њу мишем. Затим пронађите плаво дугме „ИНСТАЛИРАЈ“ да бисте започели преузимање и инсталирање игре на рачунар. Преузимање не би требало дуго да траје.

Корак 4: Када се преузимање заврши, Галацтиц Цивилизатионс ИИИ ће бити инсталиран на вашем Линук рачунару. Одавде ће плаво дугме „ИНСТАЛЛ“ постати зелено дугме „ПЛАИ“.

Кликните на дугме „ИГРАЈ“ да бисте покренули игру. Имајте на уму да када први пут покренете Галацтиц Цивилизатионс ИИИ, може потрајати неко време јер Протон треба да све конфигурише. Будите стрпљиви.

Када игра заврши своју почетну конфигурацију, бићете спремни за игру. Срећно играње!