Како играти Гунфире Реборн на Линуку

Гунфире Реборн је авантуристичка ФПС игра са РПГ и елементима рогуелите. Игру је објавио и развио Доуии Гамес. Ево како да играте игру на Линук-у.

Навођење Гунфире Реборн-а да ради на Линук-у

Гунфире Реборн има одличну оцену на ПротонДБ-у, тако да би требало да ради одлично на Линуку. Међутим, ако желите да играте игру, прво ћете морати да инсталирате апликацију Стеам за Линук на свом рачунару.

Инсталирајте Стеам

Инсталирање Стеам-а на Линук је једноставно, захваљујући чињеници да Валве подржава све Линук оперативне системе виртуелно. Ако желите да апликација ради на вашем рачунару, почните тако што ћете отворити прозор терминала.

Да бисте покренули прозор терминала на Линук радној површини, притисните Цтрл + Алт + Т на тастатури. Алтернативно, можете покренути прозор терминала тако што ћете потражити „Терминал“ у менију апликације.

Убунту

Покрените следећу команду апт инсталл у прозору терминала да бисте покренули Стеам и покренули га на Убунту-у.

sudo apt install steam

Дебиан

Стеам ради на Дебиан-у. Међутим, мораћете да преузмете Стеам ДЕБ пакет директно са Валвеа да бисте га покренули. Да бисте покренули процес преузимања, користите следећу команду за преузимање вгет.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Када се Стеам ДЕБ пакет преузме, инсталација може да почне. Користећи наредбу дпкг испод, инсталирајте најновије издање Стеам-а на Дебиан.

sudo dpkg -i steam.deb

Након подешавања Стеам ДЕБ пакета, мораћете да исправите све проблеме зависности који су се можда појавили током процеса инсталације.

sudo apt-get install -f

Арцх Линук

Да би Стеам радио на Арцх Линук-у, „мултилиб“ софтверско складиште мора бити омогућено. Нажалост, репо софтвера није подразумевано омогућен.

  Како да подесите и позовете контакте у домаћинству помоћу Гоогле помоћника

Отворите текстуалну датотеку /етц/пацман.цонф у свом омиљеном уређивачу текста (као роот). Када је датотека отворена, пронађите линију „мутлилиб“ и уклоните симбол # испред ње. Такође, уклоните симбол # из редова директно испод.

Сачувајте измене у уређивачу текста и затворите га. Затим користите пацман команду да поново синхронизујете Арцх са званичним серверима.

sudo pacman -Syy

Коначно, инсталирајте најновије издање Стеам-а.

sudo pacman -S steam

Федора/ОпенСУСЕ

Ако користите Федора или ОпенСУСЕ, моћи ћете да инсталирате Стеам преко софтверских складишта укључених у оперативни систем. Ипак, Флатпак издање Стеам-а функционише много боље, и ми предлажемо да уместо тога следите та упутства.

Флатпак

Да бисте покренули Флатпак издање Стеам-а на рачунару, прво ћете морати да подесите време извођења Флатпак-а. Подесите време рада Флатпак-а пратећи водич на ту тему.

Након подешавања времена извођења, апликација Стеам је спремна за инсталацију. Користећи две команде у наставку, покрените и покрените најновије издање Стеам-а.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Играјте Гунфире Реборн Линук

Покрените апликацију Стеам на вашој Линук радној површини. Када се апликација отвори, пријавите се на свој налог користећи своје корисничке акредитиве. Затим следите упутства корак по корак испод.

Корак 1: Када је Стеам отворен, а ви сте пријављени, пронађите мени „Стеам“ и кликните на њега у Стеам-у. Кликните на дугме „Подешавања“ да бисте приступили области подешавања Стеам-а са доступним Стеам менијем.

Унутар области подешавања Стеам-а пронађите „Стеам Плаи“ и кликните на њу. Затим означите два поља у области Стеам Плаи да бисте омогућили Протон за Гунфире Реборн. Кликните на „ОК“ да бисте потврдили.

  Како креирати ПДФ обрасце са прорачунима у Адобе Ацробат-у

Корак 2: Пронађите дугме „Продавница“ унутар Стеам-а и изаберите га мишем. Када кликнете на дугме „Продавница“, учитаћете Стеам Сторефронт. Када сте на излогу, кликните на поље за претрагу и укуцајте „Гунфире Реборн“.

Након што упишете „Гунфире Реборн“, притисните тастер Ентер да бисте видели резултате претраге. Затим погледајте резултате и изаберите „Гунфире Реборн“ да бисте отишли ​​на страницу продавнице игре.

Корак 3: На страници Гунфире Реборн пронађите зелено дугме „Додај у корпу“ и кликните на њега мишем. Затим изаберите своју корпу унутар Стеам-а да бисте прошли кроз куповину Гунфире Реборн-а за свој Стеам налог.

Корак 4: Изаберите дугме „Библиотека“ да бисте приступили Стеам библиотеци. Када сте у Стеам библиотеци, пронађите дугме за претрагу и кликните на њега. Затим унесите „Гунфире Реборн“ да бисте лоцирали своју игру у библиотеци. Затим га изаберите мишем.

Након што изаберете „Гунфире Реборн“ у Стеам-у, видећете плаво дугме „ИНСТАЛЛ“. Кликните на плаво дугме „ИНСТАЛИРАЈ“ да преузмете и инсталирате Гунфире Реборн на свој рачунар.

Корак 5: Инсталација Гунфире Реборн-а не би требало да траје дуго. Када се процес заврши, плаво дугме „ИНСТАЛЛ“ ће постати зелено дугме „ПЛАИ“. Изаберите зелено дугме „ПЛАИ“ да бисте покренули игру.