Како играти Деад Рисинг на Линуку

Деад Рисинг је акциона/авантуристичка игра отвореног света. Игра се фокусира на Франка, фотографа, баш када се свет спушта у зомби апокалипсу. Играч контролише Френка док се бори да преживи у напуштеном тржном центру.

Деад Рисинг на Линук-у

Деад Рисинг је током година портиран на неколико различитих платформи, али зачудо никада није стигао на Линук. Срећом, ову игру је могуће играти на било ком Линук систему уз неколико подешавања.

Инсталирајте Стеам

Убунту

На Убунту Линук-у, Стеам се лако може инсталирати преко Апт команде испод.

sudo apt install steam

Дебиан

Ако користите Дебиан Линук, можете покренути Стеам да ради прилично брзо преузимањем ДЕБ пакета директно са Валвеове Стеам веб локације. Да бисте започели процес преузимања, користите следећу команду вгет испод.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Након преузимања Стеам-а на свој Дебиан Линук рачунар, можете инсталирати софтвер помоћу наредбе дпкг.

 sudo dpkg -i steam.deb

Са Стеам ДЕБ пакетом инсталираним на Дебиан-у, морате исправити све проблеме зависности током процеса инсталације. Да бисте исправили зависности на вашем рачунару, извршите следећу апт-гет инсталл -ф команду испод.

sudo apt-get install -f

Арцх Линук

Да бисте инсталирали Стеам на Арцх Линук, уверите се да је „мултилиб“ софтверско спремиште омогућено у /етц/пацман.цонф. Када је омогућено, користите команду Пацман -Сии да поново синхронизујете своје сервере са Арцх. Извођење ове команде ће такође поставити „мултилиб“.

  9 најбољих шаблона СОП (Стандардна оперативна процедура) за предузећа

Након што „мултилиб“ ради, користите наредбу испод да бисте инсталирали најновије издање Стеам-а.

sudo pacman -S steam

Федора/ОпенСУСЕ

И на Федора Линук-у и на ОпенСУСЕ Линук-у, Стеам се лако инсталира преко софтверског спремишта. Ипак, ове верзије апликације нису тако добре, тако да не препоручујемо да идете овим путем. Уместо тога, предлажемо да инсталирате Стеам преко Флатпак-а.

Флатпак

Стеам је доступан као Флатпак пакет у продавници апликација Флатхуб. Ако желите да користите Флатпак издање Стеам-а, прво морате да омогућите време извршавања Флатпак-а. Да бисте укључили време извођења, инсталирајте „флатпак“ пакет користећи менаџер пакета вашег Линук рачунара.

Не можете да схватите како да подесите Флатпак на свом Линук рачунару? Обавезно погледајте наш детаљни водич за Флатпак. Води вас кроз како да инсталирате и подесите време извођења.

Када се Флатпак рунтиме покрене, време је да омогућите Флатхуб продавницу апликација. Да бисте омогућили Флатхуб, користите следећу флатпак команду за даљинско додавање испод.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Са Флатхуб продавницом апликација постављеном у Флатпак-у на Линук-у, моћи ћете да инсталирате Стеам на свој рачунар. Да бисте инсталирали, унесите следећу флатпак команду за инсталацију испод.

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Играјте Деад Рисинг на Линук-у

Сада када је Стеам инсталиран и спреман за употребу, отворите га и пријавите се користећи своје корисничке акредитиве. Након тога, пратите упутства корак по корак испод да бисте играли Деад Рисинг на Линук-у!

Корак 1: Унутар Стеам-а пронађите мени „Стеам“ и кликните на њега да бисте открили његове опције. Када уђете, изаберите ставку менија „Подешавања“ да бисте отворили област подешавања Стеам-а. Одатле пронађите „Стеам Плаи“ и кликните на њу да бисте приступили области Стеам Плаи.

  Која је вредност ГамеСтоп чланства?

Унутар области „Стеам Плаи“ морате означити два поља. Ови оквири су „Омогући Стеам Плаи за подржане наслове“ и „Омогући Стеам Плаи за све остале наслове“.

Корак 2: Пронађите дугме „Продавница“ на врху Стеам-а и кликните на њега да бисте приступили Стеам продавници. Одатле кликните на поље за претрагу и унесите „Деад Рисинг“. Притисните тастер Ентер да видите резултате претраге.

Прегледајте претрагу за „Деад Рисинг“ и кликните на њу да бисте отишли ​​на страницу Стеам продавнице.

Корак 3: Једном на страници Деад Рисинг Стеам Сторефронт и потражите зелено дугме „Додај у корпу“. Изаберите је мишем да купите и додате игру на свој Стеам налог.

Када купите игру, пређите на своју Стеам библиотеку кликом на „Библиотека“.

Корак 4: У вашој Стеам библиотеци пронађите „Деад Рисинг“ и кликните десним тастером миша на њу. Изаберите „Својства“, а затим „Подеси опције покретања“.

Налепите следећи код у оквир за текст опција покретања. Овај код је потребан да би се игра исправно покренула.

ВИНЕДЛЛОВЕРРИДЕС=”каудио2_7=н,б” %команда%

Корак 5: Затворите прозор са својствима. Након тога, изаберите плаво дугме „ИНСТАЛИРАЈ“ да бисте преузели и инсталирали игру на свој рачунар. Када се игра заврши са инсталирањем, плаво дугме „ИНСТАЛИРАЈ“ ће постати зелено дугме „ИГРАЈ“.

Кликните на зелено дугме „ПЛАИ“ да бисте уживали у Деад Рисинг-у на Линук-у!

Решавање проблема

Да ли имате проблема са играњем Деад Рисинг? Ако јесте, погледајте игру ПротонДБ страница за помоћ!