Како играти Деад Рисинг 2 на Линуку

Деад Рисинг 2 је други у франшизи Деад Рисинг. Игра прати Чака Грина у трећем лицу док се бори са хордама зомбија. У овом водичу ћемо вам показати како да натерате игру да ради на вашем Линук систему.

Деад Рисинг 2 на Линук-у

Геттинг Деад Рисинг 2 на Линук-у

Деад Рисинг 2 је Виндовс игра, али добро ради на Линук-у захваљујући магији Стеам Плаи-а и Валве-овој Протон технологији. Међутим, ове технологије раде само у Линук издању Стеам-а. Зато морамо показати како да га инсталирамо пре него што вам покажемо како да ДР2 ради.

Инсталирајте Стеам

Да бисте започели инсталацију, морате отворити прозор терминала. Да бисте отворили прозор терминала. Прозор терминала можете отворити притиском на Цтрл + Алт + Т на тастатури. Или потражите „Терминал“ у менију апликације.

Када је прозор терминала отворен и спреман за рад, пратите упутства за инсталацију која одговарају Линук ОС-у који тренутно користите.

Убунту

Да бисте инсталирали Стеам на Убунту, користите наредбу апт инсталл испод.

sudo apt install steam

Дебиан

Да бисте инсталирали Стеам на Дебиан Линук, мораћете да почнете тако што ћете преузети Стеам ДЕБ пакет директно са Стеам веб локације. То можете да урадите коришћењем следеће команде за преузимање вгет испод.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Сада када је Стеам ДЕБ пакет завршен са преузимањем на ваш Линук рачунар, користите наредбу дпкг испод да би све функционисало.

sudo dpkg -i steam.deb

Сада када је Стеам ДЕБ пакет постављен на вашем Линук рачунару, користите наредбу апт-гет инсталл -ф испод да бисте исправили све зависности које јун нису били задовољни током процеса инсталације.

sudo apt-get install -f

Арцх Линук

Стеам је доступан свим корисницима Арцх Линук-а у „мултилиб“ софтверском спремишту. Да бисте га подесили, отворите датотеку /етц/пацман.цонф у свом омиљеном уређивачу текста. Уклоните симбол # из „мултилиб“, као и било који од редова директно испод њега. Затим, сачувајте га.

  Како изградити маркетиншку стратегију од уста до уста која повећава свест о бренду

Након чувања, користите прву пацман команду за поновну синхронизацију са Арцх Линук серверима. Затим користите другу пацман команду да бисте подесили апликацију Стеам на вашем Арцх Линук систему.

sudo pacman -Syuu
sudo pacman -S steam

Федора/ОпенСУСЕ

И Федора и ОпенСУСЕ могу да инсталирају Стеам из кутије са укљученим софтверским репозиторијумима. Имајући то у виду, сматрамо да Флатпак издање Стеам-а ради много боље на овим оперативним системима. Уместо тога, пратите ова упутства за инсталацију.

Флатпак

Да бисте подесили Стеам на Флатпак-у, прво ћете морати да конфигуришете време извршавања Флатпак-а на вашем систему. То можете учинити тако што ћете инсталирати „флатпак“ пакет или пратити наш Флатпак водич на ту тему.

Након подешавања времена извођења, можете инсталирати Стеам на свој Линук рачунар помоћу две команде испод.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Инсталирајте Деад Рисинг 2 на Линук

Сада када је Стеам омогућен, отворите апликацију и пријавите се са својим корисничким акредитивима. Затим следите доленаведена упутства корак по корак да бисте научили како да натерате Деад Рисинг 2 да ради на Линук-у!

Корак 1: Отворите мени „Стеам“ и кликните на дугме „Подешавања“ унутра. Одатле потражите област „Стеам Плаи“ и кликните на њу. Након тога, означите и поље „Омогући Стеам Плаи за подржане наслове“, као и дугме „Омогући Стеам Плаи за све остале наслове“. Кликните на дугме „ОК“ да бисте применили промене.

Корак 2: Кликните на дугме „Продавница“ да бисте приступили Стеам продавници. Затим потражите траку за претрагу и унесите „Деад Рисинг 2“. Затим притисните тастер Ентер да бисте видели резултате претраге.

  20 најбољих бесплатних софтвера за уређивање звука

Прегледајте резултате претраге за Деад Рисинг 2. Одатле кликните на игру да бисте приступили њеној страници Стеам Сторефронт-а.

Корак 3: На страници Деад Рисинг 2 Сторефронт, пронађите зелено дугме „додај у корпу“ на страници и кликните на њега мишем. Када кликнете на дугме „Додај у корпу“, оно ће га додати у библиотеку игара вашег Стеам налога.

Корак 4: Кликните на дугме „Библиотека“ да бисте отишли ​​у своју Стеам библиотеку. Када сте у библиотеци, пронађите дугме за претрагу и кликните на њега да бисте претражили. Затим унесите Деад Рисинг 2 у поље.

Када пронађете Деад Рисинг 2, видећете плаво дугме „ИНСТАЛИРАЈ“. Кликните на ово дугме да бисте започели преузимање и инсталирање Деад Рисинг 2 на ваш Линук рачунар. Имати на уму; ово преузимање може потрајати.

Корак 5: Када се преузимање заврши, плаво дугме „ИНСТАЛИРАЈ“ ће постати зелено дугме „ПЛАИ“. Одавде можете да кликнете на дугме „ИГРАЈ“ да бисте покренули игру по први пут.

Имајте на уму да када први пут покренете ДР2, ви јун морате мало сачекати, јер Стеам Плаи мора прво да га конфигурише. Срећно играње!