Како играти Елите Дангероус на Линуку

Елите Дангероус је игра симулатора свемирских летова коју је развила и објавила Фронтиер Девелопментс. У игри, играч преузима контролу над „командантом“ и иде у истраживачке мисије. Ево како да играте игру на Линук-у.

Елите Дангероус ради на Линуку, али само ако инсталирате Линук издање Стеам-а, пошто је то Виндовс игра. Стога, једини начин да се игра на Линуку ради је да се користи Стеам Плаи функција.

Инсталирајте Стеам

Да би Линук верзија Стеам-а радила на вашем рачунару, мораћете да отворите прозор терминала на радној површини. Можете отворити прозор терминала на радној површини притиском на Цтрл + Алт + Т на тастатури или потражите „Терминал“ у менију апликације.

Када је прозор терминала отворен и спреман за употребу, пратите доле наведена упутства за инсталацију која одговарају Линук ОС-у који користите на свом рачунару.

Убунту

Да бисте покренули Стеам да ради на Убунту-у, користите апт инсталл команду доле.

sudo apt install steam

Дебиан

Стеам ради на Дебиан-у, али ћете морати да преузмете најновији ДЕБ пакет директно са Стеам веб локације. Да бисте то урадили, можете користити вгет команда за преузимање испод.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Када се ДЕБ пакет за Стеам заврши са преузимањем на ваш рачунар, моћи ћете да започнете инсталацију Стеам-а. Помоћу дпкг команду испод, подесите Стеам на вашем Дебиан систему.

sudo dpkg -i steam.deb

Када је Стеам ДЕБ пакет постављен на вашем рачунару, користите апт-гет инсталл -ф команду да исправите све зависности које су се могле појавити током инсталације Стеам-а на вашем рачунару.

sudo apt-get install -f

Арцх Линук

На Арцх Линук-у, корисници могу да инсталирају Стеам под условом да имају омогућено „мултилиб“ софтверско складиште на свом рачунару. Да бисте омогућили репо, отворите текстуалну датотеку /етц/пацман.цонф у свом омиљеном уређивачу текста (као роот).

Када се текстуална датотека отвори у вашем омиљеном уређивачу текста, пронађите линију „мултилиб“ у датотеци и уклоните симбол # испред. Такође, уклоните симбол # из линија директно испод њега. Затим сачувајте измене и покрените наредбу испод.

sudo pacman -Syy

Коначно, инсталирајте Стеам на Арцх са Пацман.

sudo pacman -S steam

Федора/ОпенСУСЕ

Они који користе Федора и ОпенСУСЕ моћи ће да подесе Стеам на својим рачунарима користећи уграђена софтверска спремишта. Имајући то у виду, Флатпак издање Стеам-а ради много боље на овим оперативним системима, па предлажемо да га користите уместо тога.

Флатпак

Они који желе да користе Флатпак издање Стеам-а на својим рачунарима прво ће морати да инсталирају Флатпак рунтиме на ваш рачунар. Да бисте подесили време извршавања Флатпак-а на свом рачунару, пратите наш водич на ту тему.

Након подешавања најновије верзије Флатпак рунтиме-а на рачунару, време је да инсталирате Стеам. Користећи две команде испод, активирајте апликацију Стеам.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Инсталирајте Елите Дангероус Линук

Након подешавања Стеам-а, пријавите се на свој налог користећи своје корисничке акредитиве. Затим пратите доленаведена упутства корак по корак да бисте Елите Дангероус навели да ради на вашем Линук систему.

Корак 1: Кликните на мени „Стеам“ унутар Стеам-а да бисте открили његове опције. Одатле пронађите дугме „Подешавања“ и кликните на њега мишем. Затим пронађите одељак „Стеам Плаи“ и кликните на њега мишем.

Унутар области „Стеам Плаи“ означите и „Омогући Стеам Плаи за подржане наслове“ као и оквир „Омогући Стеам Плаи за све друге наслове“.

Корак 2: Пронађите дугме „Продавница“ унутар Стеам-а и кликните на њега мишем. Након што изаберете ово дугме, пронађите поље за претрагу и унесите „Елита Дангероус“. Затим притисните тастер Ентер тастер за преглед резултата претраге.

Корак 3: Прегледајте резултате претраге за „Елите Дангероус“ и кликните на њега да бисте отишли ​​на страницу Стеам продавнице. Када сте на страници Стеам продавнице, пронађите зелено дугме „Додај у корпу“ и кликните на њега да бисте купили игру и додали је на свој налог.

4. корак: Пронађите дугме „Библиотека“ унутар Стеам-а и изаберите га мишем да бисте отишли ​​у своју Стеам библиотеку. Затим пронађите „Елите Дангероус“ на листи игара и изаберите је мишем. Када одаберете своју игру, пронађите плаво дугме „ИНСТАЛИРАЈ“ и изаберите га мишем да бисте преузели и инсталирали Елите Дангероус на свој рачунар.

5. корак: Када се Елите Дангероус инсталира на ваш рачунар, плаво дугме „ИНСТАЛИРАЈ“ ће постати зелено дугме „ПЛАИ“. Изаберите ово зелено дугме „ПЛАИ“ да бисте покренули Елите Дангероус на свом рачунару.

Уживајте и срећно играње!