Како играти Иоока-Лаилее на Линуку

Иоока-Лаилее је платформска игра коју је развио Тим 7, који је био оригинални тим програмера иза Н64 игре Бањо-Казооие. Ево како да играте ову игру на свом Линук рачунару.

Навођење Иоока-Лаилее да ради на Линук-у

Иоока-Лаилее ради на Линук-у, али ћете моћи да га играте на свом Линук рачунару само уз помоћ Стеам-а. Дакле, морамо показати како да инсталирамо Стеам Линук клијент пре него што наставимо.

Инсталирајте Стеам

Да бисте почели да инсталирате Стеам на свој Линук рачунар, отворите прозор терминала на Линук радној површини притиском на Цтрл + Алт + Т на тастатури. Или потражите „Терминал“ у менију апликације да бисте га покренули на тај начин.

Када је прозор терминала отворен и спреман за употребу, пратите доленаведена упутства за инсталацију која одговарају Линук ОС-у који тренутно користите.

Убунту

На Убунту-у можете покренути и покренути Стеам апликацију помоћу наредбе Апт испод.

sudo apt install steam

Дебиан

Најлакши начин да инсталирате Стеам на Дебиан је да директно преузмете ДЕБ пакет. Користећи наредбу вгет испод, преузмите најновије издање Стеам-а у своју кућну фасциклу.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Када се ДЕБ пакет заврши са преузимањем на ваш рачунар, инсталација може да почне. Користећи наредбу дпкг у наставку, инсталирајте најновије издање Стеам-а на Дебиан.

sudo dpkg -i steam.deb

Сада када је Стеам постављен на вашем Дебиан Линук рачунару, мораћете да исправите све проблеме зависности за Стеам. Да бисте то урадили, користите следећу наредбу апт-гет инсталл -ф.

sudo apt-get install -f

Арцх Линук

На Арцх Линук-у, могуће је покренути Стеам да ради све док имате „мултилиб“ софтверско спремиште и ради. Да бисте то урадили, отворите датотеку /етц/пацман.цонф у свом омиљеном уређивачу текста.

Сада када је датотека отворена у вашем уређивачу текста, пронађите „мултилиб“ софтверско складиште и уклоните симбол # из њега, као и линије директно испод њега. Након тога, сачувајте измене и затворите уређивач. Затим поново синхронизујте Арцх Линук са Арцх репосима.

sudo pacman -Syy
sudo pacman -S steam

Федора/ОпенСУСЕ

Ако користите Федора или ОпенСУСЕ Линук, моћи ћете да инсталирате Стеам преко репо-а који су укључени у ваш оперативни систем. Имајући то у виду, Флатпак издање Стеам-а боље функционише на овим оперативним системима и предлажемо да га инсталирате уместо тога.

Флатпак

Да би Стеам радио на вашем Линук рачунару преко Флатпак-а, прво ћете морати да инсталирате Флатпак рунтиме. Да бисте покренули време извођења, пратите наш водич на ту тему.

Када се Флатпак рунтиме покрене и покрене на вашем Линук систему, моћи ћете да инсталирате Стеам помоћу две команде испод.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Инсталирајте Иоока-Лаилее на Линук

Сада када је Стеам инсталиран на вашем Линук систему, отворите га и пријавите се на свој налог са својим корисничким информацијама. Затим пратите доленаведена упутства корак по корак да бисте покренули Иоока-Лаилее.

Корак 1: Да бисте инсталирали Иоока-Лаилее на ваш Линук рачунар, почните проналажењем дугмета „Продавница“ у Стеам-у и кликните на њега мишем. Након тога, учитаћете Стеам Сторефронт.

На Стеам Сторефронт-у пронађите оквир за претрагу и кликните на њега мишем. Затим унесите „Иоока-Лаилее“ у оквир. На крају, притисните тастер Ентер да бисте видели резултате претраге.

Корак 2: Прегледајте резултате претраге за „Иоока-Лаилее“ и кликните на њега мишем. Када изаберете игру у резултатима, учитаћете страницу Иоока-Лаилее Стеам Сторефронт.

На страници Стеам Сторефронт пронађите зелено дугме „Додај у корпу“ и изаберите га мишем. Када одаберете ово дугме, оно ће отићи у вашу Стеам корпу. Затим кликните на дугме корпе у горњем десном делу странице.

Корак 3: У вашој Стеам колици, прођите кроз процес куповине игре. Када купите игру, Иоока-Лаилее ће бити трајно додата у вашу колекцију Стеам игара.

Кликните на дугме „Библиотека“ у Стеам-у да бисте приступили библиотеци игара. Када сте у својој Стеам библиотеци, пронађите оквир за претрагу. Затим кликните на поље за претрагу и унесите „Иоока-Лаилее“ у њега. Када то урадите, требало би да се појави у резултатима.

Корак 4: Изаберите „Иоока-Лаилее“ у резултатима претраге да бисте приступили страници Стеам библиотеке игре. Затим потражите плаво „ИНСТАЛИРАЈ“ на страници игре. Изаберите ово дугме да бисте започели инсталацију игре на рачунар.

Корак 5: Инсталација Иоока-Лаилее ће трајати неколико минута. Када се процес заврши, плаво дугме „ИНСТАЛЛ“ ће постати зелено дугме „ПЛАИ“. Кликните на зелено дугме „ПЛАИ“ да бисте покренули Иоока-Лаилее на свом Линук рачунару за игре.

Уживајте и срећно играње!