Како играти Легион ТД 2 на Линуку

Легион ТД 2 је игра за одбрану торња за Виндовс. Развио га је и објавио АутоАттацк Гамес. Захваљујући Протону, моћи ћете да играте ову игру на Линук-у. Ево како.

Навођење Легион ТД 2 на Линук

Легион ТД 2 није Линук игра, али је тако високо оцењена на ПротонДБ-у да би могла и бити. Да бисте играли ову игру на свом Линук рачунару, требаће вам Стеам.

Инсталирајте Стеам

Зашто Стеам? Пошто је Легион ТД 2 направљен за Виндовс, а да бисте га покренули на Линук-у, потребно је да инсталирате Линук издање Стеам-а. Да би Стеам радио, отворите прозор терминала.

Можете покренути прозор терминала на Линук радној површини притиском на Цтрл + Алт + Т на тастатури. Алтернативно, потражите „Терминал“ у менију апликације и покрените га на тај начин.

Убунту

Стеам ради на Убунту из кутије. Ако користите Убунту, моћи ћете да покренете апликацију помоћу следеће команде апт инсталл у наставку.

sudo apt install steam

Дебиан

Стеам ради на Дебиан-у. Међутим, мораћете да преузмете најновији Стеам ДЕБ пакет директно са Валвеа да би апликација радила. Да бисте преузели Стеам, користите следећу команду за преузимање вгет.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Након преузимања најновије верзије Стеам-а на ваш Дебиан Линук рачунар, инсталација може да почне. Користећи команду дпкг испод, инсталирајте Стеам.

sudo dpkg -i steam.deb

Када је Стеам ДЕБ пакет инсталиран, апликација је подешена. Имајући то у виду, постоје проблеми које треба решити. Мораћете да исправите све грешке зависности до којих је дошло током процеса инсталације.

sudo apt-get install -f

Арцх Линук

Арцх Линук чини апликацију Стеам доступном у репо софтвера „мултилиб“. Међутим, нема сваки корисник Арцха подразумевано омогућен „мултилиб“, тако да ће морати да буде укључен.

  Како користити Снапцхат на вебу

Да бисте омогућили „мултилиб” софтверско складиште, отворите датотеку /етц/пацман.цонф у свом омиљеном уређивачу текста (као роот). Када је датотека отворена, пронађите „мултилиб“ и уклоните симбол # испред и линије директно испод.

Када завршите са уређивањем, сачувајте измене и затворите уређивач текста. Затим поново синхронизујте Арцх Линук са званичним серверима користећи наредбу испод.

sudo pacman -Syy

На крају, инсталирајте најновију верзију Стеам-а на свој рачунар.

sudo pacman -S steam

Федора/ОпенСУСЕ

Стеам ради и на Федори као и на ОпенСУСЕ-у. Корисници могу да инсталирају Стеам на ове оперативне системе из кутије. Ипак, ово издање Стеам-а не функционише тако добро као издање флатпак-а. Предлажемо да уместо тога инсталирате Флатпак верзију Стеам-а.

Флатпак

Да би Стеам радио преко Флатпак-а, мораћете да инсталирате Флатпак рунтиме, као и да конфигуришете Флатхуб продавницу апликација. Да бисте подесили време извођења, пратите наш водич на ту тему.

Када се Флатпак рунтиме покрене, подесите Флатхуб продавницу апликација. Да бисте подесили продавницу, покрените следећу команду за даљинско додавање.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Када је продавница апликација Флатхуб конфигурисана, користите команду флатпак инсталл да бисте инсталирали најновије издање Стеам-а.

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Инсталирајте Легион ТД 2 на Линук

Када је Стеам инсталиран, мораћете да се пријавите. Покрените апликацију и пријавите се на свој налог користећи своје Стеам корисничке акредитиве. Затим следите доленаведена упутства корак по корак да бисте натерали Легион ТД 2 да ради на Линук-у.

Корак 1: Пронађите мени „Стеам“ и кликните на њега мишем. Након тога пронађите дугме „Подешавања“ и кликните на њега да бисте приступили подешавањима Стеам-а.

  Остварите боље резултате уз праве стратегије чишћења података [+5 Tools]

Унутар области подешавања Стеам-а пронађите одељак „Стеам Плаи“. Затим изаберите оквир „Омогући Стеам Плаи за подржане наслове“ и оквир „Омогући Стеам Плаи за све остале наслове“. Изаберите „ОК“ да бисте сачували подешавања.

Корак 2: Пронађите дугме „Продавница“ и кликните на њега мишем да бисте приступили Стеам продавници. Затим пронађите поље за претрагу и кликните на њега мишем.

Унесите „Легион ТД 2“ и притисните тастер Ентер да бисте видели резултате претраге у пољу за претрагу. Прегледајте резултате и изаберите „Легион ТД 2“ да бисте приступили страници продавнице игре.

Корак 3: На страници игре Легион ТД 2 пронађите зелено дугме „Додај у корпу“ и изаберите га мишем. Након што кликнете на дугме „Додај у корпу“, прођите кроз процес куповине игре.

Корак 4: Након куповине игре, кликните на дугме „Библиотека“ да бисте приступили библиотеци Стеам игара. Затим у библиотеци потражите плаво дугме „ИНСТАЛИРАЈ“ да бисте преузели и инсталирали игру на свој рачунар.

Процес инсталације Легион ТД 2 може потрајати.

Корак 5: Када је процес инсталације за Легион ТД 2 завршен, плаво дугме „ИНСТАЛИРАЈ“ ће постати зелено дугме „ПЛАИ“. Кликните на ово дугме „ИГРАЈ“ да бисте покренули игру.